ua Ukrajina 2022: Kalush Orchestra - Stefania

Mislio sam na ovo sto je krenulo u februaru ali da, uvertira traje od 2014.
 
Ja cu ponoviti, ja protiv televotinga nemam nista, svako ima pravo da glasa. Obican covek moze glasati za neku zemlju na Evroviziji jer mu se svidja ovako, lepa mu je zemlja, ima neka osecanja prema njoj, a da pesmu i ne uzme u obzir. To je sve licna odluka kako ce ko da glasa. Mogu ja da se slozim ili ne, ali to je odluka vecine i takva je. Meni je problem ziri, gde se jasno vidi da se desavaju prevare i skandali. Meni je ziri problem na ESC, a publika neka glasa po svome, naravno samo ako su to pravi glasovi i da nisu namesteni od EBU.
 
U tom slucaju ce onda verovatno biti LoT.
Mozda se evropa bude sazalila na nas:love: a ne mi smo samo mala Srbija:(
 
Pa ne kazem da je verovatno ali nije nemoguce da prave neku dramu jer se pojedini odatle ponasaju kao da ih je Srbija napala a ne Rusija.

Mislim da RTS ipak ima dovoljno dobre odnose sa EBU da tako nesto nece proci, mada nikad ne reci nikad. Meni je skandalozno bilo da oni uslovljavaju 2017e koga Rusija sme da posalje na ESC i da EBU na to cuti.
 
EBU nece dozvoliti to, oni su zabranili odredjenoj pevacici, ali ne moze celokupnom narodu. Nismo ni Rusija, ni Belorusija. Ne krecu vojna vozila iz nase zemlje. Ne znam sta im je, okomili se na nas, kao da smo im mi najveci neprijatelji.
 
Iskreno o takvom suludom scenariju ne želim ni da razmišljam. Ne znam ni koliko je uopšte realno da budu domaćini, jer moguća organizacija nije stvar samo novca i logistike već bi prvenstveno trebalo da podrazumeva i neke osnovne bezbednosne kriterijume koji su tamo gotovo nepostojeći i ko zna koliko će tako ostati. Ne bi me iznenadilo da u nekom internom dilu organizacija ode Britancima koji bi time verovatno malčice sebe utešili, a i istovremeno bi EBU izbegla sve potencijalne glavobolje, koje između ostalog mogu da podrazumevaju i potencijalna iživljavanja domaćina u smislu ko je dobrodošao, a ko ne.
 
Nema osnova da nam zabrane, jedino ako neko nije išao na Krim preko Rusije, a realno ko iz Srbije ide u bilo kakve posete Krimu.Sve ostalo bi bilo diskriminatorski.
Što se tiče ruske pevačice EBU je tad sam govorio da se moraju poštovati zakoni zemlje domaćina, ne znam koji bi zakon mogli doneti da mi ne bismo došli lol
Ali da, mislim da će teti da održe ESC po svaku cenu! Ali po svaku
 
To je tacno, ne mozemo nikome da zabranimo na osnovu cega ce neko da glasa za nekoga ali sustinsko pitanje je sta cemo da radimo sledece godine? Ovo sto se sada desava (nazalost) nece biti okoncano do tada, pa se postavlja pitanje, hocemo li gledati jos jedan ESC u kojem ce Ukrajina "dominirati" te mozda sada osvojiti i maksimalan broj bodova a pritom ostatak ucesnika statirati? Kome znaci takav ESC?

Ja ne znam kako da se izvucemo iz ovoga sada, Pandorina kutija je vec otvorena i samo je pitanje do koje ce mere dalje ici. Ali to je pitanje za EBU, oni su doprineli ovakvom ishodu, pomenuo sam gore zasto. Mozda im nisu stelovali glasove ali su se svojski potrudili da ih poguraju maksimalno, tu nema spora. I redni broj nastupa u finalu su im idealno namestili. I dozvolili su im da salju politicke poruke nakon nastupa bez ikakvih problema. I kako vec pomenuh, sve njihove ispade su zdusno podrzavali i nisu ih cak ni opominjali da se malo dovedu u red. Naprotiv.

Sta su uradili do njih da ih poguraju do pobede, oni su svakako uradili a ostatak je na "narodu" koji misli da je ucinio nekakvo herojsko delo. Nema aboliranja EBU-a sa moje strane, oni su saucesnici i glavni odgovorni krivci za ovu saradu koju smo gledali ove godine.

Taman je ESC postao zaista ozbiljna prica na svetskom nivou, gomila fanova sirom sveta je pocela da prati, cak i svetski poznate muzicke zvezde su se zaintresovale i sada je njegov ugled unisten do temelja. Sve zbog politike.
 
I ja mislim da ce to biti takvo kmecanje i emocionalno ucenjivanje da ce EBU naterati da ESC bude u Ukrajini pod pritiskom domace javnosti evropske
 
Ma nema šanse da ESC bude tamo.Njima su uništeni aerodromi,hoteli vjerovatno...

A ovo za poruku nakon nastupa u finalu jest bilo previše,koliko god to bila velika tragedija.
 
Sad isto citam neke komentare ljudi koji dolaze mahom iz zapadnih zemalja, niko naravno ne osporava da je ovo politicka pobeda (tu nema ni sta da se oporava) i svi listom kazu da su "inace protiv politike ali sada nisu" te je konstatacija da je ovo "pobeda celog covecanstva".


Bolje da se taj novac koji je bacen za SMS glasanje donirao tim jadnim ljudima tamo, tako bi im zaista pomogli. Umesto sto se potrosio na stvaranje iluzije koja samom ESCu ne donosi nista dobro.
 
Koja ironija, toliki narod pobego iz Ukrajine, ostali bez svojih domova, tolike izbeglice, a mi cemo zajedno sa jos 30 i nesto zemalja da idemo u Ukrajinu, gde je nebo svetli od bombi.... ne verujem da ce biti bezbedna zona do sledeceg Evrosonga. Ovo ide u Britaniju.
 
@Milos-S

Ali ti si sad u jedno delu tu naveo kao da je Rusija samo iz ESC izbačena, a ne na sve žive strane.. 🤷‍♂️
 
Back
Top