261. FSC - Heaven VS Hell

Dobih zadatak, mislio sam da ce biti lako izabrati pesmu. Kasnije se ispostavilo da nije tako lako, malo smo namucili organizatora sa pitanjima i konsultacijama🤭 ali na kraju smo izabrali jednu dobru stvar koja nam postaje sve draza. Nije bitno da li cemo lizati patos ili ostvariti solidan rezultat, bitno je da smo zavoleli pesmu i nadamo se, da ce da se dopadne bar jos nekome od ucesnika 🤗
 
И ја сам се пријавио. Послао нешто што је дуго било на листи за слање.
Очекујем да се форуму не допадне, али нема везе. Навикао сам. Играмо се. 🙂
 
Tokom ovog izdanja, analiziraću neke od svojih prethodnih pesama i na osnovu toga svrstati ih u jednu od 2 kategorije, a to su RAJ ili PAKAO.

CELESTE - STOP THIS FLAME
230. FSC - ORIENT EXPRESS - 🥇 156p

Stop this flame je pesma o ljubavi, preprekama u istoj i prevazilaženju tih prepreka. Nasuprot svim preprekama koje otežavaju tu ljubav, Celeste ostaje pozitivna i veruje da tu vatru koja postoji između nje i voljene osobe ništa ne može ugasiti. Ona je spremna da uradi šta god je neophodno kako bi ta veza opstala. Pesma istražuje i strah ljudi da imaju blisku vezu sa nekim možda i motivisanu prethodnim lošim iskustvima, ali govori da to nije razlog izgubiti veru u ljubav i da je ona uvek tu, jer kad se pojavi iskra dovoljno jaka ne možeš je ugasiti. Sama pesma je R&B i Neo Soul žanra, vrlo nadahnjućeg zvuka koji odlično prati tematiku pesme. Zanimljivo je da je moja druga pobednička pesma čista suprotnost mojoj prvoj koju smo analizirali juče.

Samim tim, ovu pesmu svrstavam u RAJ.
 
Last edited:
Stefan GPT mode on

Tokom ovog izdanja podsetiću se jedne od mnogo maestralnih kompozicija koje sam slao.

ADNAN NEZIROV - DRŽI ME DA NE PADNEM


Drži me da ne padnem je srceparajuća kompozicija o držanju i padanju. Uvek je potrebno imati anđela čuvara koji će te svojom iskričavom svetlošću zadržati na pravom putu i dati ti snagu da nastaviš dalje. Fizička snaga dolazi od duhovne snage, a duhovna je dar od Boga. Ova pesma ima za cilj emancipaciju muškaraca i prihvatanje i svoje krhke i nestabilne strane. Nije sramota biti slab i slomljen, već je to samo prvi korak ka postajanju jači.

Samim tim, ovu pesmu svrstavam u RAJ.

Stefan GPT mode off
 
Back
Top