ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Pa dobro, ove godine Evrovizija malo ranije počinje. Mislim meni je predevrovizijska sezona baš brzo prošla ove godine i ono ne žalim se, ali volio bih da takmičenje nekad bude pred sam kraj maja.
 
Mogli bi nekada da smeste datum makar u treću nedelju maja. Ovako stvarno baš brzo proleti. 2010. je finale bilo 29. maja, to je najkasnije što pamtim.
 
Poslednje 3 godine je takmicenje u slicnom datumu dakle od 7. do 13.maja najkasnije, sve se iste sedmice odrzava, to je prvi put ja mislim da 3 godine u nizu se odrzava pocetkom maja prakticno(ranije se skoro uvek menjalo svake godine), poslednji put je kasnije bilo 2021.godine još, tada je vila bilo 22.maja.
 
Kompletiran je spisak učesnika na ESC koncertu "MalmöHagen" u Kopenhagenu. Poslednji dodati su Australija, što je njihovo prvo pojavljivanje na nekom od predevrovizijskih koncerata, zatim Austrija i Moldavija, tako da će učestvovati 11 ovogodišnjih takmičara.

DxkCxmI.jpeg


A večeras se održava koncert u Oslu, gde učestvuje i Luke Black.

nCV1Vao.jpeg


Luka je stigao :)

1BrtNeS.jpeg
 
Aaa Lidia Isac, znači ne vjerujem da su se sjetili te lutkice i pozvali je večeras u Oslo, puno mi je srce! 🥺

Koliko sam samo volio ''Falling stars'' te godine i koliko mi je bilo krivo što je ispala, obilježila mi je cijelu sezonu i jedna od prvih asocijacija na 2016-u su mi ona i njena pjesma! Ubjedljivo jedna od omiljenih iz Moldavije i zapravo jedina njihova koja je nepravedno fejlala, ovo ostalo sa čim su neslavno prolazili je uglavnom bilo zasluženo.
 
Zanimljivi neki Turci - Grcka im daleko bolja nego Azerbejdzan (ubedljivo najbliskija zemlja Turskoj).
 
Večeras je bio Alla Leið 2024. show za 1. polufinale...

Evo i rezultata:

42 Hrvatska
38 Australija
36 Poljska
36 Island
32 Portugal
31 Srbija
29 Cipar
24 Ukrajina
24 Finska
23 Irska
----------------
22 Luksemburg
20 Litva
14 Slovenija
12 Azerbajdžan
07 Moldavija
 
Back
Top