ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Status
Not open for further replies.
Zasto su Konstrakta, Sanja i Bojana u Malmeu??
Konstrakta je na Play radiju rekla da se vraca na evrovizijsku scenu, al ne mogu celu izjavu da nadjem

Edit: nasao sam Balkan party, pih, bezveze
 
Na kraju ipak podrska za producers choice

Kao nije fer al mnogo mi je gora ovakva situacija, na samom pocetku 7/7 dobrih pesama i onda u narednih 8 eventuealno dve. Vise nas je ujebalo to nego sam #2
 
Pitanje za nas sajt, odnoso evropesma.org, da li cete i vi pozvati na podrsku Baby Lazanji, kako su to uradili Hrvati za Teya Doru?
Generalno, misija našeg, pa i drugih OGAE udruženja širom Evrope, je promocija našeg predstavnika i samog takmičenja za Pesmu Evrovizije. Evropesma, kao glasilo OGAE Srbija, se vodi tom misijom koja je jasno i istaknuta na sajtu. Ponekad odradimo neki intervju sa predstavnicima drugih zemalja, kad se ukaže prilika, a s obzirom na vrlo ograničene kapacitete, bez nekog favorizovanja bilo koje zemlje, već radi promocije Pesme Evrovizije. Eurosong.hr nije portal OGAE Hrvatska i drugačije funkcioniše, da bi se to poistovećivalo. O idejama za dodatne aktivnosti se može razgovarati na nivou udruženja. Svakako, ko god pobedi, bilo to Hrvatska, Slovenija ili neka treća zemlja, podelićemo i tu informaciju sa pratiocima.​
 
Da instaliram Firefox kao treći pregledač pa da pogledam baš. Ispucao sam Chrome i Operu. 🤡
 
Ne moraš, dovoljno je obrisati keš, odnosno isprazniti local storage u browseru.
 
Moje viđenje večerašnjih finalista Prvog polufinala:


Sigurno prolaze:

1. Ukrajina - suvišno je bilo šta komentarisati, pjesma premoćna, stejdžing pojeo ostale zemlje za doručak.
2. Hrvatska - dobra scenografija, pjesma bila i ostala bzvz no favorit je za pobjedu i finale se podrazumijeva.

Najvjerovatnije upadaju:

3. Litvanija - i dalje nisam ono baš 100% siguran ali smatram da su minimalne šanse za flop + sva im je dijaspora tu na broju.
4. Portugal - nastupaju pred kraj, jedna od rijetkih su balada, efektno i stabilno u svakom smislu tako da sumnjam da će izvisiti.
5. Finska - mogu da ih zamislim u top 5 polufinala ali i u bottom 2, veća vjerovatnoća je da će se desiti ovo prvo jer mora takva jedna sprdnjica proći.
6. Irska - kako smo mi potonuli nakon proba tako su se oni digli, od srca im želim finale jer ga ove godine više nego ikad zaslužuju i na korak su do istog.

Borderlajneri:

7. Srbija - od sasvim sigurnog finaliste dođosmo do upitne kvalifikacije silom prilika, osjećam da ćemo ''na mišiće'' preturiti ovu noć zahvaljujući dijaspori.
8. Luksemburg - samo zbog toga što zatvaraju veče im dajem kredit iako bi bilo olakšanje za nas da ispuše ali teška priča.
9. Poljska - da je ovo neka abitna i mala državica ispali bi samo tako zbog pjesme koja je niđe veze, ovako ih dijaspora uvodi najvjerovatnije.
10. Azerbejžan - animiraće se turska dijaspora zbog maternjeg jezika i onog džamijskog arlaukača što će pretpostavljam biti dovoljno da se probiju.

Najvjerovatnije ispadaju:

11. Slovenija - nisam optimističan jbg, ipak sam mišljenja da će ljude odbiti previše dranja i da će im sam koncept biti čudan i stran.
12. Kipar - ako je neko prvi na tapeti za pušionu iz prvog dijela to su onda oni nažalost jer prosto treba neko i ispasti, mada bi meni bili za prolaz.
13. Moldavija - u meni postoji bojazan da ne pokupuju kartice ali opet želim vjerovati da im se nije dalo cimati lol.

Sigurni ispadači:

14. Australija - ne znam šta bi trebalo da se desi pa da onako nešto upadne.
15. Island - žao mi žene jer mi je simpa pjesmica ali jednostavno je i više nego očigledno da se sutra vraća nazad kući.

Neka je srećno svima večeras a ponajviše nama lol, treba će nam sreća definitivno.
 
na redditu postavljeno pitanje za koga danas glasate, ima puno Slovenija, Srbija, Irska, Australija i Portugalija (kao i naravno favorita poput Hrvatske i Ukrajine).

Poljsku i Finsku skoro nijednu ne videh.
 
Moja prognoza za veceras:

U finale prolaze:
Hrvatska, Ukrajina, Srbija, Litvanija, Portugal, Irska, Luksemburg, Poljska, Finska, Azerbejdzan.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top