ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Status
Not open for further replies.
Gledacemo spektaklo u subotu Hrvatska, Izrael i Svajcarska borba za trijumf!

Jedino sto ide sigurno na ruku i tvrdji da ipak pobedjuje Hrvatska jeste to što je samo jednom i jedne godine na OGAE glasanju pobedila zemlja sa Balkana pre ove godine i samo te jedne godine je ista zemlja i pobedila na Evroviziji i samo te godine smo imali čoveka ili dečka u belim hulahopkama i bio je na drugom mestu i imao cirkuski kostim..

Isti scenario imamo zaista tačno 17 godina kasnije, ako ovo nije znak, onda stvarno... ;)
 
Hrvatska će neocekivano cak mozda dobiti od publike sada zbog ove promene na kladionicama mnogoo vise poena nego sto smo ocekivali, a da stvar bude ludja moguce da iako nismo to ocekivali do sinoc ili do samog pocetka Evrovzije, polako po kladionici se ova godina sve vise pretvara u godinu gde imamo 2 zemlje u borbi za vrh i trijumf vecina ostalih dobija sitne poene(barem publike moguce) a 2 favorita velika kod publike, gde ce i oni koji vole najvise recimo pesmu Irske ili Holandije, glasati za Hrvatsku, posto je favorit i da ne bi Izrael pobedio, ako ne vole Izrael, ovo mirise na jedan od boljih rezultata sto se poena tice kod glasanja publike tice u istoriji takmicenja.
Mirise na ogroman TELEVOTE Hrvatske(samo da Izrael ne pobedi) ahaha, nesto kao Ukrajina VS. Rusija 2016.godine :D
 
Postoje samo 2 mogucnosti: 1. Da Hrvatska pobedi i svi budemo srecni i zadovoljni, nastavljamo svoje zivote prateci esc. 2. Da Izrael pobedi i time ce 90% evrovizija prestati da postoji.
 
Ne razmišljaju svi na taj način, da glasaju za nekog, samo da ne bi pobedio Izrael. Ove godine je izvesno da nema nekog bojkota, osim na društvenim mrežama. Jedino što žiri ne bi trebalo previše da nagradi Izrael.

Osim što je u Italiji uzela preko 39%, i u anketi švedskog Aftonbladeta Izrael dobio 40% glasova, a preko 38.000 glasača, što sugeriše da se može očekivati velika podrška sa celog kontinenta. Dodatno, glasanje traje od početka, pa je i više prostora za mahinacije i organizovano glasanje, promene više kartica i telefona. Za 2,5 sata mogu da odrade šta žele.​

anketa.jpg
 
Inace nije samo Ukrajina i vise puta Izrael imao dosta poena i zirija i publike a da se to ocekivalo, setimo se Rusija je kada je takodje bila izvizdana kada ih navodno niko nije voleo bila sjajna 2015.godine i kod zirija i zapadnog, istocnog, balkanskog itd i kod publike, to im je posle pobede i najbolji plasman mislim po ukupnom broju poena cak su i vodili u toku glasanja ako se secate do pred kraj, pa publika presla pred kraj da navija za Svedsku.

Od pocetka govorim da me pesma, jednim delom i tekst i patetika neko ce reci podseca Izrael na Polinu Gagarinu, tipicna pesma koja se ziriju moze dopasti, jak i kvalitetan vokal, korektan nastup i melidicna i pevljiva balada, ova pesma ima sve da ne prodje mozda kao Polina Gagarina ali ne bih bio u cudu da prodje kod zirija Izrael isto ili bolje od prosle godine, ako su sa onom prosecnom brzslicom bili drugu kod zirija sa skoro 200 poena, onda ove godine...

Jedina nada je da POLITIČKI pola zemalja bare uzme da bojkotuje Izrael i bas zbog politike jer ih ne vole NE GLASAJU za njih, ali da nije ova situacija, jako lepo bi makar kod zirija prosao Izrael ove godine, baš je dobra pesma, moramo to priznati... bolja od Poline iz 2015.godine makar meni(nisam bio veliki fan te pesme, Estonija pa i Svedska su mi bolji bili te godine cak i Norveska od Rusije)
 
Taj detalj da glasanje traje 2 i po sata svakako ide u koristi organizovanom glasanju. Ali opet, nadam se da neće ići toliko daleko da je guraju do pobede na televotingu.
Mada i što se tiče društvenih mreža, velika je većina pozitivnih komentara ispod bilo kog videa o predstavnici Izraela i tek po koji negativan.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top