ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Status
Not open for further replies.
e pa drugari, ukratko samo o polufinalima..

švedi napraviše pravi spektakl i sinoć i u utorak, kakva scena, voditeljke, interval act, grafika, razglednice, puno nostalgije, istorije, sjajne šale, svaka čast, skidam kapu na organizaciji, ma na svemu. bravo! a onaj deo sa sertab, helenom i šarlot je bio vrhunac večeri.

vrlo sam zadovoljan što smo prošli u finale, jedna od divnih i najež nastupa i pesama, ali i razočaran količinom ogavnosti pojedinih zemalja (npr. Finska,) i ostalih koji su izglasani za finale, evo zašto nam je potreban žiri.

žao mi je što Danska nije ušla u finale.

po mom ukusu iz prvog pf. prošli su 7/10, a u drugom 6/10
nikad lošiji rezultat.
nas šestoro za pobednike polufinala izglasali smo hrvatsku i izrael (ne, nisu nam platili 🤣 ).
najzaraznija pesma nam je luksemburg.

ukupni pobednik može da se desi Irska, onaj vizual je savršen iako nisam uopšte fan ni pesme ni te estetike. ali, izdvaja se..
navijam za hrvatsku i italiju, ali... srbija do pobede! izdvaja se...
toliko od mene u ovom uključenju.. studio....
 
Ne znam zaista…. Ovo je sve postalo tako bolesno. Sto je najgore ako pobedi Izrael EBU ce to legitimno da prihvati. Odrzace se u drugoj zemlji i to je to. Jedino da TV servisi izbojkotuju sledecu godinu, ali i to ne bi svi uradili.
 
Fanovi naravno preuveličavaju zbivanja. Ove godine za učešće Belgija zadužen je RTBF, javni servis zadužen za frankofonsku zajednicu, dok je drugi emiter VRT (koji će dogodine biti zadužen za ESC) emitovao tu spornu poruku, prikazana na kraju prenosa drugog polufinala, a ne pred sam nastup Izraela. To je valjda poruka sindikata njihove televizije.

"Ovo je akcija industrije. Osuđujemo kršenje ljudskih prava od strane države Izrael. Štaviše, Izrael uništava slobodu štampe. Zato na trenutak prekidamo sliku."​

Screenshot_2.jpg
 
Nego, je l' neko primetio da su na kraju nastupa prikazivali kako izvođači odlaze sa stejdža? Ja to nisam video u prvom pf, a juče jesam. Baš kul momenat. 😳
 
Što je najgore ta soft propaganda neironično podsvesno utiče na ljude koji nemaju jasne stavove
Ja to i govorim. Od zemlje koja je premoćna da uporno podmetne političku poruku kroz pesmu i da gura na sva vrata bez pardona, ne bi me čudilo da podmetne lažni hajp kako bi omasovili glasanje i podigli svoju pesmu na kladionicama i time podstakli svoje fanove da glasaju.
Hajdete, molim vas, pa kad se do sada dešavalo da neka državna televizija objavi polufinalne rezultate, i to kao baš slučajno. 😆 Važi!

Molim vas dubinska analiza stanovništva Evrope gde i koliko ima Jevreja!
Welcome to 1938 again! 😆
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top