ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Status
Not open for further replies.
Svaki put kad refrešujem stranicu kladionica, Lazanja pada za jedan procenat.

TBi4VQK.gif
 
meni deluje da će u toku dana postati i prvi sveukupno na kladionicama.

užas. dobro.
 
Kako stvari stoje top 3 će biti pesme koje su mi na 17, 24, 26. mestu ove godine (🇭🇷🇫🇷🇮🇱) + još verovatno Irska u top 5 koja mi kao pesma nije u top 20, mada mi je nastup dosta popravio mišljenje.

Definitivno nije moja godina 💀💀
 
Pa da, isto kao u slučaju Ukrajine, samo što je sada podrška ostalih nacija delimična. Eno i izraelska ambasada u Srbiji je pozvala sinoć da se glasa. A ko zna koliko ima diplomatskih predstavništva i jevrejskih organizacija po Evropi, svi će se angažovati oko promocije, a možda i kupovine kartica i organizovanja glasanja.​

fGNcP6G.jpeg
 
I taj EBU je trebalo davno da ustanovi neko pravilo ako je očigledno da se glasalo organizovano da se poništi televoting, da se sistem izmeni u smislu 1 poziv jedan glas, ili barem preko fiksnih telefona. Znali su da da proveravaju žiri "irregular voting patterns" 2022, i da računaju prosek :sick: a kad je očigledno da se kupuju kartice nema veze. Profit im je osnovni motiv, bezočni kapitalisti, nadam se da će ESC jednom početi da vode neki altruisti, jeste utopijski ali ovo je prevršilo svaku meru.
 
Ala smo se zalepili za kladionice, kao da one čine 50% glasova. 😁
 
Pa nema mehanizma da se pobeda Izreala spreči a da sam EBU ne prekrši pravila takmičenja. Mislim u slučaju da dobiju 400 poena na televitingu npr.
 
Ja i dalje ne verujem da će oni odneti pobedu. Pa ovako su kladionice izdivljale i 2018. i stavile Kipar na prvo mesto, pa je ipak pobedu odneo favorit sezone.

Da dobiju od svake države 12 poena na tvt (što se sigurno neće desiti, prvo od nas sigurno neće dobiti), BL 10, to je samo 72 poena razlike, koji žiri realno može da nadomesti.

Nekako mi je nerealno da bi se tolikoo iscimali zbog ESC da organizuju glasanje, a evropljanima je ipak Izraelsko pitanje dalje (Bliski Istok), dok se Ukrajinska kriza dešavala na pragu Evrope..
 
ja se i dalje nadam da Baby pobedjuje..... ali me nista ne bi iznenadilo, pa ni pobeda Izraela
 
Ne bi trebalo previše da odskoči Izrael, jer ima i drugih kandidata koje voli publika. Šanse da bude pobednik televotinga rastu svakako, ali na kraju se to svede na 12 i 10 poena. Ako npr. oni dobiju od svih 12, a Hrvatska 10 (neće se desiti naravno, samo poređenja radi), to je nekih 70-ak poena razlike, a to žiri itekako može da nadomesti. Uglavnom, važno je kako će žiri glasati. Očekujem mešanje karata, samo da vidimo koliko.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top