ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Ja prosle godine nisam nista ni pratio, nekako sam bio zasicen ESCa bavio se nekim drugim bitnijim stvarima u svom zivotu. Pesme sam cuo prvi put u prenosu bez ikakvog hajpa, nisam bio fan ni srpske pesme... Ove godine sam resio da ispratim sve ali sam izgleda odabrao pogresnu godinu jer je i sesona PZEa i sezona ESCa bila obelezena politikom... Sutra je finale (danas tj) a bas vlada losa atmosfera i desavaju se lose stvari.. pomalo mi je i tuzno da se u godini ovakvog stradanja i ratova u Evropi i blizu Evrope uopste i peva i odrzava festival mada verujem da su ga ljudi zeljni narocito posle korone ali sve se nekako pretvorilo u pretvaranje da je sve ok a nista nije... tako da nazalost jedva cekam da se sve zavrsi i to mi je bas tuzno
 
Steta je sto ce Evrovizija totalno da propadne i da se ugasi kao takmicenje samo zato sto izrael mora posto-poto da pobedi, da bi se ispunili hirovi jevrejskog lobija.
 
Ova sezona je bila jedna luda, koncentrovana putesestvija, ali evo i tome dodje kraj.
Sad jos dve nedelje debatisanja dok se totalno ne iscrpimo, pa letnji raspust. A onda za par meseci kad napunimo baterije idemo sve ponovo.
 
Ako je tačno da Izraelci sprovode kupovinu televotinga širom Evrope, onda je sasvim moguć ukrajinski scenario od prije dvije godine... Em su i sami kao narod jako organizovani i disciplinovani, em što ih ima u svim zemljama i prodrli su u sve pore društva + posjeduju finansijsku moć.

Mislim da od nekog masovnijeg bojkota žirija nema ništa pa čak ni nakon svih ovih incidenata pa očekujem da dobiju visoke poene od baltičkih država a potom i Austrije, Njemačke, Ukrajine, Češke a na Evroviziji ne postoje negativni glasovi protiv (doduše možemo biti sigurni da od Islanda a vjerovatno i Irske, Finske, Švedske namjerno neće dobiti ništa jer su propalestinski nastrojeni). Na insti mi iskočio juče neki letonski esc fanpage koji poziva da se glasa za Izrael jer je Eden letonsko-ukrajinskog porijekla lol, zar ona nije Ruskinja?! :unsure:

Televoting će ošuriti u najavi, ukoliko naguraju oko 400 kao Kaluševci i sa nekih 100-injak od žirija koliko bi imali i inače da nije rata dovoljno bi bilo za pobjedu, pri tom ova pjesma je sama po sebi žiri-svrš i to mnogo veći nego ''Stefania'' koja je bila bješe sedma po jury rankingu, biće burna noć definitivno.
 
Stefania je bila 4. kod žirija, ne 7. Nikad se nije desilo da pobednik bude van top 3 kod publike i top 4 kod žirija.
 
Dobro jutro. 😃
Šaljemo puno pozitivne energije našim predstavnicima da večeras blistaju. 🌟🌟🌟
 
5uTNUVh.jpeg
 
Dobro jutro. 😃
Šaljemo puno pozitivne energije našim predstavnicima da večeras blistaju. 🌟🌟🌟
S obzirom na kurcšlus koji se trenutno dešava u Malmeu od blistanja teško da će nešto biti.

U ovom trenutku svrsishodnije je da otkažu komplet finale i trofej daju Izraelcima nego da se prave fini i pošteni pa da to rade kroz nameštaljku večeras. Plus ovo sa Joost-om, gde se detalji o "istrazi" kriju kao da istragu radi CK SKJ.

E: ako ništa, pretpostavljam da ćemo u toku prepodneva čuti konačan ishod te istrage, moraju da pokrenu ROTW glasanje što pre pošto poprilično kasne.
 
Back
Top