nl Holandija 2024: Joost Klein - Europapa

Ne znam. Meni je manje vise sve iritantno. Ponasanje na spotu, sceni, kostim, pomalo i glas... Jedino sto mi je glas jos nekako dopadljiv u refrenu i pohvalno mi je sto peva na maternjem jeziku. Pesma kao pesma mi jos moze nekako proci, da mi je ok.
I ja sam zbunjen kao i vecina, jer za mene je ovo "joke entry", a opet je ozbiljna. Mislim da je bolje za glasace da misle da je ovo "joke entry" jer tako moze da ima vecu prodju.
 
Mene sada kad gledam nastup podseća na Jendrika. Ne kažem da može da prođe tako loše, ali sigurno je daleko od nečega baš konkurektnog.
Kao što Tinte kaže, ova kombinacija zez pesme i srcoloma (Sobral dela na kraju) samo pravi zabunu, pa ne znam koliko će pokupiti poena na kartu empatije. :(
 
Podsetite me ako grešim ali je bilo priče da je Konstrakti tekst na engleskom bio maksimalno limitiran od strane organizatora i EBU-a koliko sme da se objavi.
Ovde koliko vidim poveća količina teksta i nikakav problem niti pitanje pritom.
 
Ja ne kapiram zašto su i Konstraktu ograničavali kad su Italijani 2018. pola nastupa imali titlove na ekranima. @omikron nema potrebe više da objašnjavamo zašto je to tako bilo...
 
LI9XJO4.jpeg
 
Video sam nastup i znam da su mnogi razočarani jer je on obećavao neko ludilo, ali meni se ovo dopada. Dinamično je, drži mi pažnju i nisam skinuo osmeh s lica do samog kraja nastupa. Za top 3 nije, ali ja sam zadovoljan nastupom jer baš odskače od tipične depresivne Holandije koju uglavnom gledamo iz godine u godinu.
 
To sam i ja zaključio večeras. Očekivao sam neko ludilo i pogriješio sam što jesam haha, ali je bilo stvarno prezabavno i reakcija naroda u areni je baš sjajna bila, najjači aplauz je dobio.
Samo ne kapiram čemu šaputanje u refrenu opet, što nije pratećeg doveo ako ne može sam izvući? Pobijediti neće ipak, ali top 10 svakako.
 
I ja sam video nastup i kao neko kome je ovo #1 ove godine, baš sam zadovoljan. Razočarani su samo oni ljudi koji su očekivali pobedu, što ja nisam ni u jednom trenutku. Top 10 ostvariv, ali nije siguran.

Vrlo luckast i zabavan nastup sa možda najkul i najoriginalnijim vizualima ove godine koji su glavna atrakcija 😍 On je takođe zver na sceni i vrlo harizmatičan izvođač, definitivno će ostati upamćen sa ovog izdanja.

Za mene je ovo umetnost. Toliko ideja, toliko jasna vizija i kreativni identitet, profesionalnost na visokom nivou, itd.
 
odoh da povučem onih 8 KM što sam uložio na pobjedu onomad u martu heh
 
Meni je ovo isto malo zabavno, ali je u rangu zabavnih joke actova iz 2000ih.

Mislim, ovo nikad nije imalo potencijala za pobjedu, to je uvijek bilo delulu razmisljanje i rezultat njegovog marketinga.

Ali realno, za bilo koju istocnu zemlju bi ovo dobilo nuletinu od zirija, bas me zanima kako ce ovdje
 
Pa nekom jeste joke entry i to je okej. Meni samo nije jasno kako Hrvatska onda nije joke entry ili Finska prošle godine, a Holandija jeste?

(Meni nijedna od ove tri nije joke entry jer ne ismevaju samo takmičenje i dosta je uloženo u produkciju i nastupe).
 
Okej, ali šta su onda Finska i Hrvatska?

Zašto je ovo sranje i sprdnja, a ove dve su ozbiljne pesme i umetnost?
 
Da li je vođenje ove diskusije po 78. put s nama u prostoriji?

Hrvatska i Finska nisu ozbiljne pjesme i vrhunac umjetnosti
Lik koji se tri minute kesi i pokazuje zubalo dok u pozadini skakuće Big bird u plavoj boji jest sprdnjica

Ali uopće nije za usporedbu
 
Mačke koje igraju na LED ekranima? Milje na instrumentima? Ceo tekst?

Znači ovde je situacija meni se pesma sviđa/ pesma je iz moje države = ozbiljna pesma, meni se pesma ne sviđa = joke entry.

Ja ne smatram da je bilo koja od tri koje sam naveo sprdnja niti mislim da humor u muzici ili bilo kojoj umetničkoj formi umanjuje vrednost iste.
 
Finska je joke više nastupom nego pesmom (koja je sama po sebi loša), a Hrvatska nikako ne može biti joke, ni po jednom mogućem elementu. Holandija i pesmom i nastupom odaje utisak joke entrija, tako je kako je.
 
Back
Top