rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Voleli ili ne, sporije pesme su uvek konkurentne i udeo ljubitelja istih u evrovizijskom glasačkom telu ne treba ignorisati. Smejali joj se ili ne, Estoniji ove godine duvamo u ledja, koja je sedela za klavirom i prošetala dva koraka.
Egret ume da napiše dobru, modernu baladu, ali neka zaboravi da treba sam da je izvodi. Zorja ume da otpeva, ali neka zaboravi na sebe i svog muža kao autore.

Generalno, imamo autorsku krizu i još goru krizu zabavnog programa na nacionalnim televizijama, pa većinu izvodjača prvi put publika vidi i čuje na PZE.
Koliko god Olja učinila za Srbiju na Evroviziji, nema ni jednu večernju emisiju gde bi se predstavljala nova pop muzika. Jedina emisija u kojoj pevači mogu da predstave svoje pesme je Šarenica, koja se emituje vikendom ujutro. Čak i onoj jednoj što je bila Luda noć, nisu se predstavljale nove pesme.

Ovde smo videli koliko je loše raditi nacionalno takmičenje iz TV studija, i koliko je neke stvari posle neizvodljivo preneti na arenu. To je ono što je najviše naškodilo ovom nastupu, koji na PZE-u nije uopšte izgledao toliko loše, koliko je na većem području, još sa publikom (bez obzira na ovacije uživo) ostavio utisak neprimećenosti. Nije tu Luka u svemu previše ni kriv, svi smo se ovako ili onako prevarili. On nažalost nema iskustva sa ovakvim velikim stvarima i pokušao je da progura nešto što se u takvoj atmosferi nikako ne radi. Potrebno je bilo biti glasan, ali on se trudio da ostane tih. I to na TV-u na nf zaista nije bio problem, ali je problem posle nastao.

Jednostavno, potrebno je PZE-u napraviti veliki upgrade, a to je povratak festivalskog vibe-a, a on bi se ostvario preseljeljem takmičenja u dvorane, gde bi i publika imala prilike da prisustvuje. Imamo tolike dvorane - SBB Hala Jezero, MTS, Spens, Čair, i mnoge druge. Mogli bismo da mešamo čitavu 1 deceniju, a ne bi to moralo biti ništa velelepno. A kao rezultat, dobili bismo to da odmah znamo na čemu smo sa svim tim pesmama koje se takmiče, jer ne može biti mnogo drugačije na samoj Evroviziji. Taj vajb bi bio prisutan, kako uživo, tako i na televiziji, i onda se ne bi dešavali ovakvi kiksevi

Da da, obavezno sledeće godine da bude i publika u studiju. Neka plaćaju ljude ako ne mogu da nakupe, šta im teško.
Mnooogo je drugačiji doživljaj za svaku pjesmu kad čuješ aplauze, urlike i sl. dok ide pjesma. Meni je u SMSS to odlično bilo sad u polu-finalu, popravilo mi je doživljaj kompletan. Ne dovoljno da mi bude top 10, ali svakako je bolje bilo

Treba tu obratiti pažnju i na to da li hale ispunjavaju uslove za realizaciju TV prenosa iz njih. Mislim da se izbor na kraju svodi na SPENS, Čair, Milenijum. Hala u KG mi izgleda malo za scenu.
Da da, obavezno sledeće godine da bude i publika u studiju. Neka plaćaju ljude ako ne mogu da nakupe, šta im teško.
Nema u studiju mesta za publiku, ako želimo publiku moraćemo van Košutnjaka.

Ja navijam za SPENS.

Treba tu obratiti pažnju i na to da li hale ispunjavaju uslove za realizaciju TV prenosa iz njih. Mislim da se izbor na kraju svodi na SPENS, Čair, Milenijum. Hala u KG mi izgleda malo za scenu.

Nema u studiju mesta za publiku, ako želimo publiku moraćemo van Košutnjaka.

Ja navijam za SPENS.
Može, ali za to nam trebaju imena koja će privući publiku u Spens.
Baloši, Blekovi, Pajićke to neće uspjeti nžlst

Pa jeste, zavisi od zvučnosti imena. Ako bude bilo nekih dobrih na spisku onda idemo u Spens, ako ne eto PzE malo kod nas u VŠ što da ne.

Ne radi se tu samo o publici (mada ne bi bilo loše i nju da imamo), nego i o veličini samog prostora, plus produckija treba da se izmesti iz TV-studijskih okvira, jer utisak je na kraju ono što je bitno, a on se bolje stiče iz dvorane neke, a ne iz neke TV emisije, a PZE trenutno liči na ovo drugo

Pa jeste, zavisi od zvučnosti imena. Ako bude bilo nekih dobrih na spisku onda idemo u Spens, ako ne eto PzE malo kod nas u VŠ što da ne.
Pa neka se karte podele familijama učesnika, fanovima učesnika, OGAE fanovima na kraj krajeva, od ostalih iz tog grada i ostatka zemlje ko dođe dođe(a zbog nekih poznatih bi bilo dosta omladina), i eto ti publike. Ne mora to čak ni biti dupke puno.

Back