Evo malo mojih komentara, valjda smem
NAPOMENA: Naravno, ovo predstavlja samo moj ukus i nijedan faktor nije uticao na ove ocene (ni to ko je šta slao, ni to kako su ljudi glasali do sada)
E sad...
PRVO POLUFINALE
1. Uplink feat. NK - To Myself
Skroz dobra stvar, matrica u pozadini baš vozi. 8.5/10
2. Emkal - Oublie-moi
Onako reggae, nit smrdi nit miriše. 6/10
3. Animal Sun - can you hear the thunder?
Zanimljivo je ovo, deo koji sam stavio u recap mi je posebno dobar. Ni refren nije loš. 8/10
4. Ofenbach vs. Nick Waterhouse - Katchi
Opšte poznata pesma, previše puta sam je čuo za moj ukus. 6/10
5. Isak Danielson - Religion
S obzirom da se tek od skora takmičim i da nisam ni jednom zakačio Isaka, meni je ova pesma za prvi put dobra, onako soulful. 8/10
6. Alex Newell - Boy, You Can Keep It
I podseća na Destiny i Lizzo, a u isto vreme i ne podseća. Ne drži me pesma do kraja iskreno. 6.5/10
7. Anastasios Rammos - Se dyo mono matia
Volim ovaj grčki poprok, nekako mi se grčki jezik baš uklapa u taj sentiment. Dobra mi je pesma, možda malo do kraja postane repetativna, ali ima nešto. 7.5/10
8. Au/Ra - Dance in the Dark
Interesantna numera, pamtljiva. Jedina mana je to što očekujem da eksplodira, a na kraju se ništa ne desi. 7/10
9. Angellina - Melanholija
Ne sviđa mi se ovo, jedna od lošijih njenih pesama po mom mišljenju. Ovaj tip balade me nikad ne vuče. 4/10
10. A Touch of Class - Around The World
Opšte poznata pesma, baš ikonična po pitanju europopa i 2000tih. 7/10
11. Ice Spice & Nicki Minaj - Princess Diana
Ne volim ovaj žanr preterano, ne vuče me. 5/10
12. Elena Esenina - Visnya
Ovaj starinski ruski pop mi je samo OK, nešto što bih slušao jednom - dvaput i nikad više. 6/10
13. Áine ft Courage - Blood Diamonds
Mnogo mi je ravna ova pesma, pozitivna stavka mi je jedino elektronika u pozadini. 6/10
14. Alan Walker & Ava Max - Alone, Pt. II
Opšte poznata pesma, stoga ne može preko 7 za mene. Ispunjava ostale kriterijume sviđanja, zarazna je. 7/10
15. Mylène Farmer feat. AaRON - Rayon vert
Vajbi je ovo, samo što nisam siguran koliko je kompetitivno. 6/10
16. Elley Duhé - Middle of the Night
I ovo jedna pesma koja se vrti svude, ali će ipak dobiti za 0.5 više zato što ne može da mi dosadi, melodija je baš zarazna uz njen glas. 7.5/10
17. Amna - Lagana
Drugačije od drugih stvari u polufinalu, ističe se. 7.5/10
18. Olivia Rodrigo - drivers license
Ova pesma mi je samo OK, znam da je opšte poznata ali je ja lično nisam toliko slušao tako da mi nije dosadna. 6.5/10
19. Allie X - Downtown
Ovo mi je vrh, cela estetika oko ove pesme mi se dopada. Baš onaj zvuk koji volim da čujem, ne znam kako da objasnim bolje. 9.5/10
20. ANTONIA x Yoss Bones - Dinero
Sviđaju mi se trube, sviđa mi se vajb. Ovakvu muziku retko slušam samostalno, ali ovako kad padne na FSCu bude mi lepo. 8/10
DRUGO POLUFINALE
1. Armin van Buuren - Turn It Up
Ova pesma je stvorena za otvaranje nekog muzičkog takmičenja, taman te uvuče i izhajpuje za slušanje ostatka pesama. Meni vrlo dobro, volim ovaj hard beat u matrici. 8.5/10
2. Adnan Nezirov - Drži me da ne padnem
Žanr koji mi se obično ne sviđa, ali ova pesma me nekako šarmirala. Valjda je Adnan dobar izvođač, šta ja znam. 7.5/10
3. Ella Eyre - Comeback
Ovu pesmu znam od ranije i bio sam opčinjen njom. Stvarno dobra stvar, najbolje od britpopa. 9/10
4. Angelina Jordan - Love Don't Let Me Go
Amy Winehouse vajb, dobro je ovo. Možda mi zbog rasporeda prve polovine ovog polufinala ostavlja nešto slabiji utisak. 7/10
5. Okta Logue - Waves
Starinski, nije loše. Ne znam zašto me malo podsećaju na Beatles/e. 7/10
6. Topic, A7S - Breaking Me
Čuo sam je hiljadu puta, ali je svakako dobra. 7.5/10
7. Evelyn Evelyn - Evelyn Evelyn
Ovo mi izgleda kao da bi bilo kul u nekom mjuziklu u pozorištu, ali kao pesma me ne vuče. 5/10
8. Alice Chater - Wonderland (My Name Is Alice)
Dobro je ovo, veoma artistično. Ima harizmu žena. 8/10
9. Il Volo - A chi mi dice
Ne vidim strukturu ove pesme, nema za šta da se uvatim. 4/10
10. Emel - Gdje je
Znam ovu pesmu još sa IDJ show-a i još tad mi se svidela, dobra stvar definitivno. Ne dobija top ocenu zbog toga što je nešto već viđeno. 8/10
11. AViVA - Psycho
AViVA jednostavno ne može da napravi lošu pesmu, pa tako i ovu. Nema šta, vrh! 9.5/10
12. Izïa - Mon cœur
Dobra pesma, na leba da je mažeš. Francuski se dobro uklapa u ceo sentiment pesme. 8/10
13. Anabel Englund - strangely sentimental
Vajbi. Ne znam šta bih više rekao. 7/10
14. Anitta - Envolver
Ne vuče me preterano ovaj latino fazon, nemam želju da preslušavam ovu pesmu više puta. 6/10
15. Urban Cone - Pumping Up Clouds
Ovo mi je baš Guilty Pleasure, sviđa mi se spot i cela pesma mi je nekako simpatična. 8/10
16. Amir - Rétine
Ima on boljih pesama, jedino mi se nešto više sviđa ovaj deo iz recap-a. 7/10
17. Usnija Redžepova - Kazuj krčmo Džerimo
Vajb za kafanu, kulturološki šok u odnosu na sve druge pesme. Ističe se, sad ne znam jel u pozitivnom ili negativnom smislu. 6.5/10
18. Of Monsters and Men - Visitor
Dobar mi je ovaj indie rock, sviđa mi se atmosfera pesme. 8/10
19. Alessandra Amoroso - Canzone inutile
Ne volim ove italijanske kancone, teraju me na spavanje. 4.5/10
20. Aitana - Los Ángeles
Dobra stvar, ovo je taj španski fazon koji volim. Refren kida. 8.5/10
21. ANGUS McSIX - Laser-Shooting Dinosaur
Ova pesma kao za scenu otvaranja nekog anime/a, skroz drugačija priča. Prikladno je da nešto ovako specifično zatvori polufinala, bar meni tako deluje. 7/10