242. FSC - Samoglasnici

U koliko sati želite početak velikog finala?

• Total voters
    22
  • Poll closed .
Evo malo mojih komentara, valjda smem:LOL:

NAPOMENA: Naravno, ovo predstavlja samo moj ukus i nijedan faktor nije uticao na ove ocene (ni to ko je šta slao, ni to kako su ljudi glasali do sada)

E sad...

PRVO POLUFINALE

1. Uplink feat. NK - To Myself
Skroz dobra stvar, matrica u pozadini baš vozi. 8.5/10

2. Emkal - Oublie-moi
Onako reggae, nit smrdi nit miriše. 6/10

3. Animal Sun - can you hear the thunder?
Zanimljivo je ovo, deo koji sam stavio u recap mi je posebno dobar. Ni refren nije loš. 8/10

4. Ofenbach vs. Nick Waterhouse - Katchi
Opšte poznata pesma, previše puta sam je čuo za moj ukus. 6/10

5. Isak Danielson - Religion
S obzirom da se tek od skora takmičim i da nisam ni jednom zakačio Isaka, meni je ova pesma za prvi put dobra, onako soulful. 8/10

6. Alex Newell - Boy, You Can Keep It
I podseća na Destiny i Lizzo, a u isto vreme i ne podseća. Ne drži me pesma do kraja iskreno. 6.5/10

7. Anastasios Rammos - Se dyo mono matia
Volim ovaj grčki poprok, nekako mi se grčki jezik baš uklapa u taj sentiment. Dobra mi je pesma, možda malo do kraja postane repetativna, ali ima nešto. 7.5/10

8. Au/Ra - Dance in the Dark
Interesantna numera, pamtljiva. Jedina mana je to što očekujem da eksplodira, a na kraju se ništa ne desi. 7/10

9. Angellina - Melanholija
Ne sviđa mi se ovo, jedna od lošijih njenih pesama po mom mišljenju. Ovaj tip balade me nikad ne vuče. 4/10

10. A Touch of Class - Around The World
Opšte poznata pesma, baš ikonična po pitanju europopa i 2000tih. 7/10

11. Ice Spice & Nicki Minaj - Princess Diana
Ne volim ovaj žanr preterano, ne vuče me. 5/10

12. Elena Esenina - Visnya
Ovaj starinski ruski pop mi je samo OK, nešto što bih slušao jednom - dvaput i nikad više. 6/10

13. Áine ft Courage - Blood Diamonds
Mnogo mi je ravna ova pesma, pozitivna stavka mi je jedino elektronika u pozadini. 6/10

14. Alan Walker & Ava Max - Alone, Pt. II
Opšte poznata pesma, stoga ne može preko 7 za mene. Ispunjava ostale kriterijume sviđanja, zarazna je. 7/10

15. Mylène Farmer feat. AaRON - Rayon vert
Vajbi je ovo, samo što nisam siguran koliko je kompetitivno. 6/10

16. Elley Duhé - Middle of the Night
I ovo jedna pesma koja se vrti svude, ali će ipak dobiti za 0.5 više zato što ne može da mi dosadi, melodija je baš zarazna uz njen glas. 7.5/10

17. Amna - Lagana
Drugačije od drugih stvari u polufinalu, ističe se. 7.5/10

18. Olivia Rodrigo - drivers license
Ova pesma mi je samo OK, znam da je opšte poznata ali je ja lično nisam toliko slušao tako da mi nije dosadna. 6.5/10

19. Allie X - Downtown
Ovo mi je vrh, cela estetika oko ove pesme mi se dopada. Baš onaj zvuk koji volim da čujem, ne znam kako da objasnim bolje. 9.5/10

20. ANTONIA x Yoss Bones - Dinero
Sviđaju mi se trube, sviđa mi se vajb. Ovakvu muziku retko slušam samostalno, ali ovako kad padne na FSCu bude mi lepo. 8/10

DRUGO POLUFINALE

1. Armin van Buuren - Turn It Up
Ova pesma je stvorena za otvaranje nekog muzičkog takmičenja, taman te uvuče i izhajpuje za slušanje ostatka pesama. Meni vrlo dobro, volim ovaj hard beat u matrici. 8.5/10

2. Adnan Nezirov - Drži me da ne padnem
Žanr koji mi se obično ne sviđa, ali ova pesma me nekako šarmirala. Valjda je Adnan dobar izvođač, šta ja znam. 7.5/10

3. Ella Eyre - Comeback
Ovu pesmu znam od ranije i bio sam opčinjen njom. Stvarno dobra stvar, najbolje od britpopa. 9/10

4. Angelina Jordan - Love Don't Let Me Go
Amy Winehouse vajb, dobro je ovo. Možda mi zbog rasporeda prve polovine ovog polufinala ostavlja nešto slabiji utisak. 7/10

5. Okta Logue - Waves
Starinski, nije loše. Ne znam zašto me malo podsećaju na Beatles/e. 7/10

6. Topic, A7S - Breaking Me
Čuo sam je hiljadu puta, ali je svakako dobra. 7.5/10

7. Evelyn Evelyn - Evelyn Evelyn
Ovo mi izgleda kao da bi bilo kul u nekom mjuziklu u pozorištu, ali kao pesma me ne vuče. 5/10

8. Alice Chater - Wonderland (My Name Is Alice)
Dobro je ovo, veoma artistično. Ima harizmu žena. 8/10

9. Il Volo - A chi mi dice
Ne vidim strukturu ove pesme, nema za šta da se uvatim. 4/10

10. Emel - Gdje je
Znam ovu pesmu još sa IDJ show-a i još tad mi se svidela, dobra stvar definitivno. Ne dobija top ocenu zbog toga što je nešto već viđeno. 8/10

11. AViVA - Psycho
AViVA jednostavno ne može da napravi lošu pesmu, pa tako i ovu. Nema šta, vrh! 9.5/10

12. Izïa - Mon cœur
Dobra pesma, na leba da je mažeš. Francuski se dobro uklapa u ceo sentiment pesme. 8/10

13. Anabel Englund - strangely sentimental
Vajbi. Ne znam šta bih više rekao. 7/10

14. Anitta - Envolver
Ne vuče me preterano ovaj latino fazon, nemam želju da preslušavam ovu pesmu više puta. 6/10

15. Urban Cone - Pumping Up Clouds
Ovo mi je baš Guilty Pleasure, sviđa mi se spot i cela pesma mi je nekako simpatična. 8/10

16. Amir - Rétine
Ima on boljih pesama, jedino mi se nešto više sviđa ovaj deo iz recap-a. 7/10

17. Usnija Redžepova - Kazuj krčmo Džerimo
Vajb za kafanu, kulturološki šok u odnosu na sve druge pesme. Ističe se, sad ne znam jel u pozitivnom ili negativnom smislu. 6.5/10

18. Of Monsters and Men - Visitor
Dobar mi je ovaj indie rock, sviđa mi se atmosfera pesme. 8/10

19. Alessandra Amoroso - Canzone inutile
Ne volim ove italijanske kancone, teraju me na spavanje. 4.5/10

20. Aitana - Los Ángeles
Dobra stvar, ovo je taj španski fazon koji volim. Refren kida. 8.5/10

21. ANGUS McSIX - Laser-Shooting Dinosaur
Ova pesma kao za scenu otvaranja nekog anime/a, skroz drugačija priča. Prikladno je da nešto ovako specifično zatvori polufinala, bar meni tako deluje. 7/10

Last edited:
Baš je lepo. Sve je lepo.

Bebilend poslao svoje televoting results za pf.

Pored toliko inovativnosti koju nam je priredio organizator ovog FSC-a, imamo i tu da nijednoj pesmi nije dao maksimalnu ocenu! :D
to mora baš onooo

da je bila neka 10/10 toliko bi je puštao na repeat da bi zaboravio da pravim prezentaciju za FSC

Koliko je meni bilo teško da ne hajpujem Normandie kao organizator... I na kraju sam i hajpovao. 😭 Ali i organizator je čovek!

Meni drugo pf nidje veze iskreno. Prvo mi je bolje leglo. Nisam oduseveljen ponudom pesama ili nam je samo hajp bio ogroman, ali ima za sta da se glasa! Bravo organizatoru za kreativnost, imas zanimljive detalje koje bi i sledeci organizatori mogli da praktikuju! Predstavljanje izvodjaca mi je super i citam njihove fun facts dok slusam pesme!

Back