247. FSC - Eurovision Language Diversity

Onako na blic-malo šta mi se sviđa, ali verovatno će se utisak promeniti, svakako ću uzeti u obzir da smo bili ograničeni konkretno na jednu državu. I upravo zbog toga mi je i Interesantan izraziti hejt prema nekim pesmama na osnovu ovih prvih komentara. :cautious:

Regulus ni po čemu nije prekršio pravilo izdanja, ali se njegovoj pesmi nepravedno unapred učitalo značenje i negativna konotacija. Baš i nema smisla proizvoljno odlučivati - ukoliko jezik nije službeni neka se promeni pesma.

Kako smo vec ranije zakljucili, ostavljamo politiku (to oko izmene sluzbenog jezika posmatram iskljucivo kao takvu odluku, dok u realnosti mnogi jos pricaju ruskim) po strani i prepustamo se muzici. Ali, ako smatrate da bi trebalo da se menja, pa cak i po cenu da forumas eventualno odustane od ucesca i dodatno napravite komplikacije, OK, nemam nista protiv.
Uradimo to, da bi nekima srce bilo puno da su uvek u pravu!
Uzas, dobro 🤢

Bukvalno svakog izdanja se traže zamene, zašto bi sad neko odustao? Pogotovo neko ko je dobio Ukrajinu, koja ima ogromnu muzičku scenu i ogroman izbor pesama.

Ovo uopće nije atak na pošiljatelja ni bilo šta, niti itko želi da se on povuče.
Realno, politika se uplela i kad je Regulus diskvalificiran.
Ovo veze s politikom ni sitničarenjem nema, to što puno ljudi govori ruski u Ukrajini ne znači da je to službeni jezik. I u Hrvatskoj i Srbiji dosta ljudi govori engleski pa nećemo slati pjesme na engleskom za Srbiju i Hrvatsku lol.
Guglajte što je službeni jezik države.

Ovo uopće nije atak na pošiljatelja ni bilo šta, niti itko želi da se on povuče.
Realno, politika se uplela i kad je Regulus diskvalificiran.
Ovo veze s politikom ni sitničarenjem nema, to što puno ljudi govori ruski u Ukrajini ne znači da je to službeni jezik. I u Hrvatskoj i Srbiji dosta ljudi govori engleski pa nećemo slati pjesme na engleskom za Srbiju i Hrvatsku lol.
Guglajte što je službeni jezik države.
Mislim nije baš isto engleski u odnosu na srbe / hrvate i ruski u odnosu na ukrajince, ali ako su već tako definisana pravila onda nek bude zamenjeno

Pa koliko znam i Regulusu je diskvalifikovana pesma čak i po cenu da odustane od učešća 😀

Njemu je diskvalifikovana pesma iz istog ovog razloga zbog koga smo ovde odlucili da pesmu pustimo u takmicenje - eventualno mesanje politike tamo gde ne treba. Ali OK, sacekacemo forumasa, to je to.

Isuse kakve ste zmijurine... Mnogo nekih drugih i bitnijih stvari nisu po pravilima pa što bi sad moralo i ovo, iako je meni u glavi da Ukrajinci pricaju Ruski, ali to je moja neinformisanost.

Unistavate organizatoru zadovoljstvo organizacije, totalno je neshvatljivo, ako covek koji se trudi oko ovog izdanja i pokusava da napravi lepu pricu od svega, lepo prihvati neku pesmu, ne vidim sto bi bilo ko zahtevao i naredjivao drugacije? Ako cemo tako, mozemo jos pesama da menjamo? Preozbiljno malo ulazite u ovo, da se vratimo muzici mozda, ima dobrih pesama, na prvu Grcka top 💪

Back