247. FSC - Eurovision Language Diversity

Finaliskinje 247. FSC izbora za MISS:
Charley:au:
Daria Chebanova:ru:
Lilit Hovhannisyan:am:
Madame:it:
Nia:sk:
Nour:mc:

termin glasanja u finalu biće naknadno objavljen sutra, kao i metod bodovanja, a ovaj spisak je čisto da se podsetite gradiva :p

Poslednji krug u Monci, još jedna Mister-solo grupa da se popune i muška mesta u finalu...

MISTER - peta grupa
Slatkaristika.jpg
Spike.jpg
The Motans.jpg
Viktor Sheen.jpg
Zviad.jpg

Glasanje u ovoj grupi traje sutra do podne (12:00), nakon čega će biti objavljeni detalji glasanja u VELIKOM FINALU

Venera Lumani :al: samo 2 glasa, pa je l' se vi drogirate?! :eek: Pogledajte spot, devojka je prelepa, a tako prirodna. ❤️

Da, Venera je prelijepa, ali fotografija ovdje joj je bila malo bzvz, nije se skoro ni vidjelo lice.
a jbg zavisi od odabira slike, al sa druge strane neki izvođači često menjaju boju kose, stil (ravna / kovrdžava) itd i kako sad narodu ugoditi :sleep:

Zao nam je. Vise srece drugi put Veneri.

Glasala i za ovu 5.musku ekipu. Bas mi je onako, opet je bilo Eci peci pec.

A onaj Bebe mi pokvario rezultate glasanja. Znala sam da ce on biti finalista, ali nisam glasala za njega iz principa, jer ne fingiram svoje glasove.

REZERVNA SLIKA:

Pravda za Veneru!

Trebalo je da i ona dobije rezervnu fotografiju! Sabotaža! :LOL:

fGx8AZp.jpg

6URpXDt.gif

Danas slušamo jedinu pesmu koju je Irska na Evrovizji (opet me ispravite ako grešim :D) otpevala na irskom jeziku, iz 1972. godine, koja je zauzela 15. mesto od ukupno 18 zemalja učesnica. Sem ovog izuzetka svi ostali irski entriji su potpuno na engleskom, bez ikakvih fraza na nekom drugom jeziku. Sa wikipedije:

Irski ili irski gelski jezik (Gaeilge / Gaedhilge), je jedan od dva službena jezika u Republici Irskoj (drugi je engleski). Pripada keltskoj grani indoevropskih jezika i najstariji je u toj grupi. Karakteristično za njega je da ima 2 padeža - nominativ i genitiv, dok se dativ pojavljuje samo u jednini ženskog roda. Iako je ovaj jezik, sa brojnim dijalektima, nekada govorila celokupna irska populacija, danas ga (u svakodnevnom govoru) upotrebljava svega 30-tak hiljada Iraca, koji mahom žive u zapadnim delovima zemlje (tzv. Gaeltacht). Od 1922. g. bio je obavezan jezik u državnim školama. Polakom gašenju irskog jezika je išlo na ruku i odluka političkog vrha zemlje da, kao službeni jezik komunikacije u Evropskoj uniji, Irska koristi engleski jezik. Međutim, od 1. januara 2007, Irski jezik je postao, zajedno sa bugarskim i rumunskim jezikom, službeni jezik Evropske unije.

Ja sam se nadao da će forumaš koji izvuče Irsku pokušati da pronađe pesmu na irskom, bilo bi lepo da smo mogli i taj jezik da čujemo na ovom izdanju, ali kako je engleski službeni u irskoj, sasvim je ok i irska pesma koja se trenutno takmiči.(y)Ako se setite nekih lepih pesama na irskom, slobodno ih postujte.​

Last edited:
Ja zaboravih na takmičenje lepotana i lepotica. Nisam ulazio ceo dan na forum juče.. Jedva čekam proglašenje finalista.. Inače često poželim da radim neke semafore ili tako nešto a onda me mrzi i ne uradim😆 Pretpostavljam da to ima neku posebnu čar

Uradi liberta, i ja sam hteo po prvi put, ali kad si organizator, pa znaš ko je koju pesmu slao, onda je baš teško. :(

Back