Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ne bih ja nazvao nacionalni izbor po bilo čijem imenu. U Hrvatskoj se nekako naviklo na taj naziv, pa uglavnom je jasno kada se kaže da neko ide na Doru, a zamislite da kažete da idete na Marinu... Uzgred, jednom kad sam išao da kupim CD Dore u Jugotonovoj prodavnici u Beogradu, prvo me pitali da li mislim na crtani ili film Doru :D iako je njihovo izdanje, tek posle razumeli šta tražim.

Iako prvobitno nisam planirao da slusam sve pesme, poslusacu ih posto je trecina njih vec izasla i ostalo je dosta manje za preslusavanje. Od ovih trenutnih naravno nijednu ne bih poslao na esc, ali prve 4 mi bas prijaju uhu. Moj top:

1. Igor Simic
2. Jelena Pajic
3. Julijana Vincan
4. Ana Stanic
5. Zoe Kida
6. Goca Trzan
7. Rocher etno
8. Ona bivsa Frajla
9. Ivana Vladovic
10. Marko Nikolic
11. Bane Lalic

Od do sada izašli celih, jedino mi prolazi Vincanka, ostalo NE.
Najveće razočaranje Igor.

Naravno da ne može nešto da se zove Marina 2023.... sasvim drugo kome se u čaast posvećuje festival. To je izvodivo.
Ni da je Dora Pejačević bila napr Vesna,ne bi im se festival zvao Vesna ili možda Helga lol

Mnogo bih voleo da mi se baš sviđaju Ana Stanić i Zoe Kida, ali se to jednostavno ne dešava.
Imam sličan problem kao sa Emininim novijim pesmama - kao sve je OK, ali da bi ta low key varijanta stvarno uspela potrebno je više senzualnosti ili inovativnije melodije ili više catchy teksta. Zoe mi je bila bliže toga, ali ipak fali nešto.

Ne bih ja nazvao nacionalni izbor po bilo čijem imenu. U Hrvatskoj se nekako naviklo na taj naziv, pa uglavnom je jasno kada se kaže da neko ide na Doru, a zamislite da kažete da idete na Marinu... Uzgred, jednom kad sam išao da kupim CD Dore u Jugotonovoj prodavnici u Beogradu, prvo me pitali da li mislim na crtani ili film Doru :D iako je njihovo izdanje, tek posle razumeli šta tražim.
Vriskaaaa

Od do sada izašli celih, jedino mi prolazi Vincanka, ostalo NE.
Najveće razočaranje Igor.

Naravno da ne može nešto da se zove Marina 2023.... sasvim drugo kome se u čaast posvećuje festival. To je izvodivo.
Ni da je Dora Pejačević bila napr Vesna,ne bi im se festival zvao Vesna ili možda Helga lol
OK, I see your point.
"Da, rado učestvujem na Marini ove godine." "Skandal: Marina nameštena!" "Marina je bilo veliko razočaranje."

Pre će ljudi pomisliti da se priča o Marini Tadić, Visković ili Živković, nego o izboru za Evroviziju.

Još manje od 2 sata
miljana-miljana-kulic.gif

Nešto sam i ja na iglama i stalno gledam na sat. Da nije foruma, vjerojatno me ne bi sve ovo toliko zanimalo, ali sad jedva čekam čuti sve one koje izdvajate kao favorite. Inače većinom pratim srpsku alternativu pa mi je većina izvođača nepoznata. Nadam se da će netko prijatno iznenaditi.

Procitao sam na tviteru da Zabranjeno voce ima etno deo. Wtf 😂
Ali ako su dobro ukombinovali, ne bih se bunio uopste, samo mi Sara ne ide uz taj fazon.

Nešto sam i ja na iglama i stalno gledam na sat. Da nije foruma, vjerojatno me ne bi sve ovo toliko zanimalo, ali sad jedva čekam čuti sve one koje izdvajate kao favorite. Inače većinom pratim srpsku alternativu pa mi je većina izvođača nepoznata. Nadam se da će netko prijatno iznenaditi.
Pa kako su ti nepoznati kad je većina alternativa?

Status
Not open for further replies.
Back