272. FSC | Hocus Pocus Party Focus

Baner0.webp

Hocus Pocus Party Focus,
Laughter fills the chilling air,
Casting spells with every chorus,

Join us if you dare!
Dragi ljubitelji muzike i Halloween čarolije,

Sa velikim uzbuđenjem vas pozivam da se pridružite našem Hocus Pocus Party Focus - Halloween Forum Song Contestu-u koji će vas odvesti u svet mračnih tonova i mističnih melodija!

Pripremljena su vam dva načina na koja možete učestvovati:

1. VIZUELNA ČAROLIJA:
Spotovi sa mračnim, mističnim ili horor motivima. Tu očekujem sve — od krvavih noževa do veštica, maskiranih figura i tarot karata. Vaša muzika treba da stvara atmosferu koja će nas sve poslati na putovanje kroz svet misterije!

DETALJNIJE: spotovi koji koriste različite vizuelne elemente koji pojačavaju osećaj straha ili neizvesnosti:

-
Veštice i okultizam: Prikazivanje veštica u tamnim šumama, rituali sa svetlima i senkama, ili tarot karte koje otkrivaju sudbinu.

- Maskirani likovi: Anonimne figure sa maskama ili kostimima, često u okruženju koje stvara napetost — poput napuštenih kuća ili mračnih ulica.

- Krv i noževi: Elementi koji simbolizuju opasnost i strah, prikazani na način koji je umetnički i intrigantan, a ne previše eksplicitan.

- Natprirodni fenomeni: Prikazi duhova, senki ili drugih natprirodnih bića, često uz igra svetlosti i tame.

- Mračna priroda: Tematski elementi poput olujnog neba, crnih ptica ili zagušljivih pejzaža, koji doprinose opštem osećaju misterije.

- Simbolika smrti: Prikazi lobanja, crne ruže ili starinskih grobova, koji podsećaju na prolaznost života i prirodnu strahotu.

2. ZVUČNE I TEKSTUALNE ČAROLIJE: Dakle, ukoliko vaša pesma nema takav spot, onda ste u mogućnosti poslati pesme u kojima se kroz tekst i zvučnu atmosferu prožimaju gore navedeni motivi.

OGRANIČENJE: Nažalost, ovaj put neće biti dozvoljeno slati izvođače koji su učestvovali više od 3 puta na Forum Song Contestu (dakle dozvoljena su 3, ali nisu 4,5... ).

Napomena: Posmatrati temu samo i isključivo kao povod za zabavu i druženje i nipošto ni na jedan drugi način. U pozadini moje želje za ovom temom i organizacijom, ne postoji nikakav vid stvarnog proslavanja i ideologije istog. Budimo otvoreni i zabavimo se.

Pripremite svoje spooky pesme i neka vaša umetnička magija zasija! Radujem se vašim prijavama i obećavam izdanje puno zabave, smeha i malo straha!

Neka čarolija počne! 🖤🥳🕸

Here's an invitation, hear the call.
Join our contest, we're having a ball.
In the spirit of Halloween, let's ignite.

At the Hocus Pocus Party we'll groove all night!

Pozivnica0.webp

PRIJAVA PESAMA POČINJE 15.10. U 3:33 AM I TRAJE DO 21.10. U 3:33 AM.

SPISAK PESAMA

Last edited:
Ako je Paramore promašena tema onda su i u finalu takođe ova ruska pesma pod rednim brojem 2 i mađarska pesma sa zmijom.
Samo je masa želela da nađe dobar obrok za zmiju, tako ja tumačim propast. Neko prdnuo, ostali pomirisali.

Kod ovakvih tema ne postoje objektivni kriterijumi, tako da je jedino pravično uvažiti kako organizator misli.

Nigde ne piše u pravilima da pesme moraju biti mračne. Pod pravilo broj 2 piše da ne mora estetika pesme biti mračna, već samo tekst. Tako da je tumačenje jako otvoreno.

srbia-fake.gif

Nećemo lepit etikete ljudima i pjesmama na čelo! Svako svoj krst nosi!
Hvala @Bebi i @Pokahontas na podrškama, tako sam i ja razumia temu ali očigledno da su dušmani imali druge planove!

Paramore, za mene, jeste promašena pesma na ovom izdanju. Ne mora da piše horor, ali na prvoj strani jasno piše šta su zadaci teme.
Zar niste primetili celo izdanje, igrice, pitanja, slike predstavljenja učesnika, filmovi, o kakvom dešavanju se radi?
Ni malo ne krivim organizatorku, jer je želela što više učesnika i nikom da se ne zamera, ali zašto postoje teme sa zadacima ako se to neće poštovati i ceniti pesma koja je poslata prema zadatku.

Kad smo već kod Paramore razmišljah o jednoj slučajnosti ovog izdanja.

Pre tačno godinu dana, na 250. FSCu kod Ivane učestvovali su i Paramore i grandson. Paramore je bio 4., a grandson 3. mesto. Ovaj put i jedno i drugo van finala.

Paramore, za mene, jeste promašena pesma na ovom izdanju. Ne mora da piše horor, ali na prvoj strani jasno piše šta su zadaci teme.
Zar niste primetili celo izdanje, igrice, pitanja, slike predstavljenja učesnika, filmovi, o kakvom dešavanju se radi?
Ni malo ne krivim organizatorku, jer je želela što više učesnika i nikom da se ne zamera, ali zašto postoje teme sa zadacima ako se to neće poštovati i ceniti pesma koja je poslata prema zadatku.
Ma šta ti pričaš čovječe?!

Pogledaj pravila iz prvog posta koja se odnose na vizuelno, pogledaj spot od pesme pa se onda javi.
1730134555251.gif

Do tada lep pozdrav, poss.

Pre tačno godinu dana, na 250. FSCu kod Ivane učestvovali su i Paramore i grandson. Paramore je bio 4., a grandson 3. mesto. Ovaj put i jedno i drugo van finala.
To je zato što nismo ti i ja poslali, inače bi pesme bile top 10. :alien:

Što se mene tiče... dužna sam da branim sve što sam prihvatila. Kad sam postavljala uslove morala sam da ih postavim tako u dve kategorije: vizuelnu (u kojoj sam rekla da kroz spot treba da se prožimaju motivi poput krvi, groblja, noža, munja, zamkova i slično) - tu kategoriju pesma od Paramore je ispunila, devojka sahranjuje lutku na groblju, sevaju munje iznad mračnog zamka i slično. Tako je formulisano pravilo. U toj vizuelnoj kategoriji ne tumačim tekst i kontekst ukoliko vizuelno postoje takvi motivi. Ja razumem i druge ljude koji misle da je promašena tema, ali kao i u stvarnom životu pravo (kao spis, kao neka tačka ili zakon) ne odražava i 'pravdu' ili u ovom slučaju pravilo (uslov) ne odražava i kontekst.

Ja sam dugo razmišljala kako da formulišem, ali jednostavno kontekst je neka metafizička kategorija, idejna, o kojoj je ovde na forumu isuviše je filozofski možda raspravljavati sa ljudima pa nisam mogla baš tako da formulišem i toliko da tražim. Kao na temi Destrijevoj, kada ja nisam učestvovala, bile su neke kategorije : sreća, tuga, bes ... (nešto tako) i kako ti možeš formulisati i objasniti i dati uslove za te kategorije koje su metafizičke? Tako je i ovde. A na forumašima je da u sklopu svojih kriterijuma ocenjuju pesme i da ako misle da ne pripada ovoj temi, prosto daju manje bodove ili ne daju nijedan ali da proceduralno nije ostvarila minimum od uslova ne bi ni bila ovde.

A jeste sad, pesma liže pod u polufinalu jer je promašila temu, sigurno. 😂

I ja sam u buvari procenio da Bring me to the horizon ispada u polufinalu i ispao je, nadam se da se ne misli da je zbog moje izjave izvršen uticaj na glasače.

Ako bi se ocenjivale ubodene teme onda sam ja trebala pobediti sa Trkuljom za etno kod Bebija 🥰🥰 Ili Doja sad ovde, al ispala u pf :(

A jeste sad, pesma liže pod u polufinalu jer je promašila temu, sigurno. 😂
Nijesam to rekao i nijesam to ni mislio!
To što ste šuknuli 29 poena je za drugu temu, čekam kompletnu listu glasača!

Onda je što se mene tiče sve okej, nastavite sa kmee kmee!

Meni lično pesma bila meh, manje više promašena tema. Ranije smo imali pesme koje su bukvalno bile promašena tema, a odlično su prolazile, prvo čega se uvek setim jeste ona balada što je pobedila na kpop izdanju lol

I ja sam u buvari procenio da Bring me to the horizon ispada u polufinalu i ispao je, nadam se da se ne misli da je zbog moje izjave izvršen uticaj na glasače.
Tačnije da je jedina koja sigurno ispada iz prvog polufinala, a da sve druge imaju šanse da prođu. :cautious::cautious::cautious:

Inače, prijatno finale zaista. Sve pesme koje sam odabrao da im dam poene su stvarno odlične i užitak ih je preslušavati, kao i par njih ispod crte. Jedino je šteta i krivo mi je iskreno što se moji BMTH nisu našli među finalistima. :( Naravno, i Paramore i Yungblud iz prvog polufinala, kao i iako, Kiki Rockwell i Fever Ray iz drugog, ali šta je, tu je. Biće bolje možda sledeći put.

Tačnije da je jedina koja sigurno ispada iz prvog polufinala, a da sve druge imaju šanse da prođu. :cautious::cautious::cautious:
Da, ostale pesme su mi izgledale da mogu da prođu u zavisnosti kako su se glasači namestili.

Pa i Heroin bi prošao da se namestilo petoro ljudi koji bi lupili 12ce i eto finala.

Back