273.FSC - Wheel of Luck

Nedopustivo je da dan u Dežurnoj republici prođe bez makar nekog semafora! Da vidimo ko će nas danas iznenaditi! 👀

traffic-light.gif

PRVO POLUFINALE

Ocena 10-8
Ocena 7-5
Ocena 4-1

1. Thunderstruck - AC/DC

Odličan uvod u polufinale. Ova pesma je old school rok koji jako volim i ne smeta mi ni njegov glas koji ume da bude iritantan, ovde mi uopšte ne smeta. Taj uvod u pesmu je prosto iconic i uvod nosi celu pesmu!

2. Petit Corps - Solann

Potpuno drugačija pesma od prethodne ali meni se dopada. Volim francuski jezik jako i prija mi dok slušam. Nemam nešto puno da kažem i dodam osim da mi u zadnje vreme opet prijaju sporije pesme pa se ovo uklapa u raspoloženje u kojem se nalazim.

3. Il Sudore Ci Appiccica - Francesco Gabbani

Volim ja njega inače ali ovo mi nije dovoljno dobro tj ne ostavlja neki utisak a nije ni neka vožnja. Brzo prođe i ne osetim pa je to kao neki plus ali je i minus jer zaista ne ostavlja neki utisak a ovo mi nije prvi put da slušam pesmu tako da eto. Tu mi je negde u sredini i nije mi za crveno ali nije ni za zeleno.

4. Savage Daughters - Alexia Evellyn

Moćno. Nije džaba pobedila na mom fscu. Stvarno ima moćan glas i ne znam koja pesma mi je bolja da li ona pobednička ili ova. Stvarno fenomenalno. Vozi!!

5. Saoroma - Zejna

Pesma ima zanimljiv i dobar ritam. Dobru melodiju. Ali celo to guranje priče koju ona gura kroz pesmu i video mi ne prija. Ciganski narod volim kao svoj. Živeo sam u Nišu 7 godina i tamo ih ima puno i kad god bih rekao - Romski narod oni bi me zaustavili i rekli, ne, mi smo Cigani i tako nas i zovi. Oni se ne stide sebe i nemaju čega da se stide od krvi su i mesa kao i ja kao i bilo ko. Ne treba mi ova pesma da bih to znao i to verovao.

Ako ocenjujem po toj nekoj nepotrebnoj propagandi bila bi pesma u crvenoj boji i ne bih je više puštao ali ocenjujem pesmu, glas, melodiju i kakav je utisak ostavila na mene i nije me skroz izvozala melodija- Uglavnom ovakve pesme ne prolaze kod mene osim ako nemaju baš neku vožnja melodiju.

6. Сияй - Zivert

Slušam evo ne znam po koji put i stvarno mi ne prija. Ničim me nije kupila i ne kontam šta pesma želi da mi kaže a otišao sam i preveo sam pesmu na engleski i dalje mi tekst nema puno smisla a melodija me stvarno nije kupila. Neće ići u crveno jer u crveno idu pesme koje me iznerviraju. Ovo me nije iznerviralo samo mi nije dovljno dobro a siugran sam da ona ima potencijala da snimi nešto jako dobro.

7. Lose Your Head - London Grammar

Fenomenalno. Ova pesma bar meni ulazi u top 5 favorita ovog izdanja. Sve mi se ovde dopalo. Ovo je nešto što bih ja slao da sam otkrio i uopšte znao za pesmu. Fenomenalno otkriće za mene.

8. The Idol - W.A.S.P.

Fenomanalni old school rock kome želim uspeh na ovom FSCU. Što bolji plasman. Stvarno predobra pesma.

9. Nieko Nieko - Jessica Shy

Nije mi se dopalo. Zaboravno i ne ostavlja mi skoro nikakav utisak dok slušam i to me razočarava jer ovakav tip pesme bi trebao da mi se svidi ali mislim da mi nešto smeta u njenom glasu a ne toliko u pesmi. U suštini stvarno nije za crveno ali da mi upadne u favorite teško.

10. Hurricane - Josh Alexander

Odlična stvar. Na prvu me je uhvatilo i evo i posle par slušanja i dalje prija! Bravo!

11. Hanya Rindu - Putri Ariani

Prelepa srceparajuća balada i apsolutno mi prija! Njen glas je magičan i pesma zaslužuje sve najbolje!

12. Die with a smile - Lady Gaga & Bruno Mars

Dugo sam se mučio sa ovom pesmom a čuo sam je puno puta od kad je izašla i tek sad mogu da kažem da mi se dopala i da mogu da se povežem s pesmom. Do sada to nije bio slučaj. Tekst mi se najviše sviđa u svemu ovome.

I dalje mi je bolji duet Bruno Marsa i Rose ali i ova pesma je super. Drago mi je da Bruno može da se pronađe u više žanrova. Sa Rose snimio zarazanu ritmičnu potpuno otkačenu pesmu a sa Gagom baladeitnu.

13. Ancient Voices pt 2 - Survivor Mashup - Russ Landau

Nostalgija me hvata za Survivorom sad. Odgledao sam 43 sezone i eto sad planiram da se opet vratim gledanju. Ovaj uvod i špica i sve ma .. neverovatan instrumental koji baš budi emocije u meni i nikada mi neće dosaditi.

14. Can't catch me now - Olivia Rodrigo

Volim Oliviju jako i skoro sve njene pesme. Tako i ovu. Odlično!!!

15. DELILAH - Mikolas (with Mark Neve)

Stvarno dosta vozi ova pesma. Ne mogu da je hejtujem ni da želim. I ako ja više volim pesme sa dubokim tekstovima i emocijom, kad tad prija i ovako nešto uz šta bih samo djuskao.

16. I wrote you a letter - Mona et Toi

Jako dobro. Baš mi prija ovaj zvuk, glasovi, sve mi se nekako uklapa u jedan prijatan doživljaj dok slušam pesmu.

17. Ako si volela - Lift

Znam ovo i od ranije čini mi se. Nije me kupilo i ako ja inače volim rok. Ne prija mi ni glas a ni čitav aranžman. Prosto mi ne ostavlja neki utisak da me tera da slušam opet.

18. Champion - Bishop Briggs

Motivacija na maks nakon što čujem ovu pesmu. Spreman da izađem napolje i suočim se sa svima! :D

19. Орбiти - TVORCHI, Klavdia Petrivna

Možda mi posle nekog vremena uđe u zeleno za sad je u žutoj kategoriji i ako ja ovde ne mogu nešto mnogo mana da nađem. Samo prosto takav mi utisak ostavlja pesma da mi nije dovoljno dobra za zelenu kategoriju.

20. Plastik Fantastik - Rambo Amadeus

Ovo je u zelenom jer Rambo zna da od pesme koja zvuči na sprdnju napravi remek delo. Ovaj tekst treba prostudirati i dobro shvatiti. Bravo Rambo!

21. Pray - Tina Cousins

Nije moj fazon ali je old school i cenim ovo. Pogotovo tekst. Jako moćna poruka i svaka čast onima koji su pisali tekst.

22. Igra rokenrol cela Jugoslavija - Električni orgazam

Pesma mog detinjstva. Ne moram puno trošiti reči ovde. Predobra stvar.

Po običaju sam prešao 1200 karaktera i forum mi nije dao da sve postujem odjednom. Evo i komentara za drugo pf!

DRUGO POLUFINALE:

1. Forget you - Fast Boy & Topic

Pesma od Fast Boy-a koju je Creature slala mi se tek posle izdanja baš dopala i vrti mi se u glavi. Ova ima potencijal da isto tako posle nekog vremena uđe u glavu ali za sada je samo prosek.

2. Dva prsta - Senidah

Volim Senidah jako ali ovo joj je daleko od najbolje pesme. Svakako mi je između zelene i žute ali za sad u žutom.

3. Dépendance affective - Gwennili

Odlično se gradi ova pesma i na kraju se izgradi. Super stvar zaista. Francuzi kidaju na ovom fscu vidim ja.

4. Alitheia?! - Evangelia, Marseaux

Baš mi nije prijala pesma. Onako slušam već po ko zna koji put i pitam se zašto sebi to radim. Nažalost prosto nije pesma za mene. Skroz van mog ukusa ali sigurno da ima ljudi kojima se ovo sviđa. Da Majsta učestvuje pomislio bih da je on ovo poslao. Ovako, Ivana ti li si?

5. I'm with you - Avril Lavigne

Prelepota. Vratila me skroz u lepu prošlost. Jesam mator ali drago mi je da sam mogao da odrastam uz Avril i njenu muziku. Hvala onome ko je poslao za ovakav reminder. Puno hvala!

6. Love me better - Luca Hänni

Brzalica, vožnja, HOĆU JOŠ!

7. Idi - Toma & Đana

Nešto me u ovoj pesmi vozi i tera me da slušam. Koliko god da hoću da hejtujem pesmu ne mogu. Dopada mi se.

8. Starships - Nicki Minaj

Odavno znam za pesmu i verovatno je to problem zašto mi se malo smučila. Kako god bilo ne mogu a da ne kažem da je ovo još jedan u nizu njenih hitova. Zna Nicki šta radi.

9. Give me your forever - Zack Tabudlo

Meni je ovo prelepo a i savršeno se uklopilo u zadatak. Bravo za onog ko je poslao.

10. Losha - ANDREA

ANDREA kriminalno si LOSHA.

11. Amazing - Seal

Što više slušam to mi je bolje a znam je odavno. Samo je dugo nisam čuo. Dobar throwback!

12. VersuS - Vitaa & Slimane

Dobra je melodija i ona me drži da slušam ali opet mi nešto fali. Može Slimane to i bolje. Tj ima bolje pesme. Volim glas od Vitee ali mi se nekako ne uklapa u ovaj žanr.

13. Soy Yo - Bomba Estéreo

Uopšte mi se nije dojmilo. Ne prija ali uopšte.

14. Do bola - SMS

Može da prođe. Nije baš toliko loše ali nije tip balade u kakvim ja uživam ili kakve slušam.

15. Astronaut in the ocean - Rain Paris

Original je odličan ovo je isto fenomenalno. Msm rock cover takve pesme je stvarno hit. Ko god je poslao dobro se snašao.

16. Evangeline - Stephen Sanchez

Ovo je baš dobro. Sve mi se svidelo! E ovo je tip balade u kakvoj ja mogu da uživam maksimalno!

17. Dreamin' - Damien Lauretta

Nije ni loša a nije ni nešto WOW. Tako da mi je tu u sredini nekoj zlatnoj. Videćemo hoće li se utisak poboljšati!

18. Baila Morena - Julio Iglesias

I ovo je staro a dobro. Onako vraća me na vreme španskih serija na pinku :ROFLMAO: Julo Iglesias standardno dobar. Enrike budi ponosan!

19. Set me free - RANI

JU. Ovo je bilo neočekivano skroz. Prvi put čujem ovo na FSCU i stvarno predobra pesma. Baš me je obuzela! BRAVO!

20. Sans Toi - Lenie

Mistična i prelepa balada! Baš baš lepo. Skroz po mom ukusu. Miriše na pobednika.

21. Tu tu tu - In Vivo

HITČINA! IDEMO ROKAJ PRŽI VOZI. MA BRAVOOOOOOO.

Konstantno sam u šoku celo izdanje, umreću od šoka.

Glasovi poslati, posle par dana od semafora i nekoliko slušanja stvari su se iskristalisale pa nije bilo teško odlučiti

Bebzylendi su poslali svoje glasove takođe. 3 pesme smo izbacili iz poena, stvarno super pesme su dobile poene.

Back