Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Pa sve da ih neko zeza i da nece da bude ziri onda namerno 100 posto gledaoci glasaju i aj u K pa sta bude. Smaraju generalno svi. Podrzavam prosteste ali nazalost ne moze svet da stane. Tako je uvek bilo i bice. I sta rts smara vise daj neke probe neke slike nesto...stvarno vise

RTS je popio toliko kritika u ovom periodu od novembra da im je i samima verovatno muka od svega i nemaju volje i čekaju da se što pre sve završi.

Već sam rekao da mi je ovaj festival i Evrovizija neka vrsta ventila jer je sve više politike oko nas, tako da lično želim da se održi koliko može normalno.

Konkurs je raspisan još letos i ceo proces traje od tada kada nismo imali ovu situaciju kao danas i mislim da je fer prema fanovima da se dovede do kraja.

I to insistiranje da ne smemo da se osećamo/ponašamo kao da je sve normalno kod mene počinje da stvara kontraefekat.

U redu je, slažem se da nas korupcija ubija i izjeda društvo ali to nije vanredno stanje. Ljudi idu na posao, žive normalno i ostalo. Nije se zaustavila zemlja, niti se to na silu može uraditi.

Ja podržavam studente i dobro je da postoji vrsta građanskog pritiska na vlast, ali potenciranje isključivosti i još dublje podele na nas i njih mi je iskreno katastrofa, jer idealno društvo ne postoji u realnosti.

Hoće li bojkotovati i Aleksandar Sedlar , koji je čak učestvovao u Utisku nedelje kao predstavnik Univerziteta i profesora koji podržavaju studente?

Da li je sve normalno? Nije. Moglo bi se reći da nikada nije i bilo ali sada definitivno nije.

Da li ova opšta društvena kriza na neki posredan način utiče i na PzE? Iz ovih otkazivanja (pa i pomeranje termina) rekao bih da utiče.

Ne vidim poentu u ignorisanju ove dve činjenice. Trebamo se mi fokusirati na PzE, na pesme, na izvođače koji su zaslužili pažnju (pa i na Maju Nikolić), ali tako je kako je ove godine, nismo mi birali šta će se sve oko nas dešavati. Ignorisati sve i ponašati se kao da je ovo najobičnija i najnormalnija godina ikad je kao da gori komšijina kuća, požar je na korak do tebe a ti kažeš "pa dobro, kod komšije je, nije kod mene" - nije još, ali može da pređe. A na PzE i prelazi ovaj društveni požar.

Neću pisati ništa više od ovoga jer sam već popio udaljenje od 14 dana sa teme zbog "spominjanja politike", a i ovim verovatno rizikujem istu takvu kaznu što mi nije cilj, ali mislim da se oko ovoga što je izneto možemo složiti.

Mir svima i da prebrodimo ovu PzE sezonu, pa neka najbolji ode u Bazel da nas predstavlja - opet kažem, nadam se da će do tada situacija da se normalizuje i da ćemo u boljoj atmosferi provesti ESC.

Ok onda. Prestani da pises, ugasi profil i nek ti stanu dnevne aktivnosti 🤷‍♀️ ajde bre.. ljudi se busaju u prsa a kontradiktorni
Dok s druge strane zamajavanjem sebe drugim aktivnostima se radi godinama svakako, pa u momentu kad treba da se čovek trgne i preduzme nešto onda neko biva ciničan jer misli da je tako pametniji od drugih.

RTS je popio toliko kritika u ovom periodu od novembra da im je i samima verovatno muka od svega i nemaju volje i čekaju da se što pre sve završi.

Već sam rekao da mi je ovaj festival i Evrovizija neka vrsta ventila jer je sve više politike oko nas, tako da lično želim da se održi koliko može normalno.

Konkurs je raspisan još letos i ceo proces traje od tada kada nismo imali ovu situaciju kao danas i mislim da je fer prema fanovima da se dovede do kraja.

I to insistiranje da ne smemo da se osećamo/ponašamo kao da je sve normalno kod mene počinje da stvara kontraefekat.

U redu je, slažem se da nas korupcija ubija i izjeda društvo ali to nije vanredno stanje. Ljudi idu na posao, žive normalno i ostalo. Nije se zaustavila zemlja, niti se to na silu može uraditi.

Ja podržavam studente i dobro je da postoji vrsta građanskog pritiska na vlast, ali potenciranje isključivosti i još dublje podele na nas i njih mi je iskreno katastrofa, jer idealno društvo ne postoji u realnosti.
Bravo 👏🏻

Dok s druge strane zamajavanjem sebe drugim aktivnostima se radi godinama svakako, pa u momentu kad treba da se čovek trgne i preduzme nešto onda neko biva ciničan jer misli da je tako pametniji od drugih.
Nije ti bas smisleno ovo. Ali u svakom slucaju trgni se i preduzmi ..stvarno ne znam sta drugo da ti kazem. A mene ostavi da "cinizmom" iznosim iskreno misljenje bez kontradiktornosti. Uzivaj 😘😘

Nije ti bas smisleno ovo. Ali u svakom slucaju trgni se i preduzmi ..stvarno ne znam sta drugo da ti kazem. A mene ostavi da "cinizmom" iznosim iskreno misljenje bez kontradiktornosti. Uzivaj 😘😘

Onda produbi smisao, ako nemaš kapaciteta ostani po strani i uživaj. Žao mi je što ti problemi u duštvu ometaju praćenje festivala.

Bas to ako su toliko pogodjeni citavom situacijom sta traze ovde! Svi ovi koji su za to da se PZE ukine a i dalje pisu ovde su kontradiktorni!

Naravno da ne treba sve da stane, ali treba prihvatiti činjenicu da je trenutno u zemlji festival zabavne muzike poslednja rupa na svirali. Jednostavno, ono što je trenutno u žiži javnosti u društveno-političkom životu je preuzelo primat u svim sferama i to sa punim pravom. A ako svemu tome pridodamo i očajan izbor i možda i najlošiji kvalitet pesama od uvođenja PZE-a, onda je sasvim jasno zašto je većini hajp u debelom minusu. Meni je prvom svejedno ko će pobediti, a može se desiti i da prvi put posle dosta godina ne glasam na našem izboru.

Inače postojim na forumu vekovima, ne tiče vas se moj boravak ovde niti boravim isključivo zbog PZE-a kao neki koji jednom godišnje izađu iz svoje jazbine da pišu svašta.

Status
Not open for further replies.
Back