at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Totalno nebitno. Meni je pesma žnj, a nastup super, ali ne bih se složila s komentarom koji nema veze sa životom ni kad je o žnj pesmi.

Nastup jeste bio lep ali ništa spektakularno kako se očekivalo s obzirom da je važio za favorita. Mislim da je to moglo i bolje da se odradi.

Pa dovoljno je bio spektakularan, jedan od najboljih poslednjih godina. Možda nije moralo sve da bude crno-belo, ali na kraju je izgledalo veoma dinamično i inovativno.

Mene lično nije fascinirao ali ne mogu reći da se nije uklopio uz pesmu. Na kraju je ispao lep paket.

Pa dobro, ne mogu svi da budu fascinirani svakim nastupom. Mene recimo nisu fascinirali pobednici publike u poslednje dve godine, dok pobednici žirija jesu.

Pa nije samo zbog glasa pobedio. Wasted Love je #1 na fan aplikaciji od momenta kad je izašla do sad. Ljudima se očigledno sviđa pesma.
Naravno da je pobedio zbog celog paketa, uključujući i pesmu i nastup. Da je samo do glasa, i Gruzinka bi mogla do vrha, a i naš Princ.
Njegov glas nas je sve fascinirao i jedan od retkih koji moze tako da peva. I mene je fascinirao i ljudi su automatski glasali na osnovu toga (pre svega mislim na nefanove). Pesma je ok.
E, sad. Onaj kraj mi je bezvezan i ako je to ziriju bilo kljucno, u redu. Meni taj deo kvari utisak o pesmi.
I po mom misljenju je puno nampupan poenima zirija, dok su ostali konkurenti dosta spusteni. A jadna Svajcarska je ispala zrtva. Meni je ono sramotno za nju.
Sto se tice nastupa, svidja mi se nastup kada sam pogledao u celosti, ali mi smeta sto je on bio obucen u neko odelo koje mi totalno odudara od scene. Bolji i jaci utisak bi mi ostavio da je bio obucen u nekoj pohabanoj odeci. Da se vidi da je iscrpljen nakon svega, sto govori pesma. Nastup mi je svakako puno bolji od onog Neminog nenastupa.

Svako ima neki svoj ukus. Meni su nastupi i Nema od prošle godine i Džej-Džeja od ove, vrhunski. Možda mi pesme nisu savršene, ali jesu iznad proseka, ne bih preterano detaljima dopustio da mi bitno pokvare utisak. Da tako posmatram, onda bi mi Nemo bio u kategoriji gorih zbog kostima, a JJ mi je i u tom pogledu bio veoma dobar. Nisam osetio potrebu da ga vidim u pohabanoj odeći, iako bi mi i to verovatno bilo ok.

Kada mi je nesto upecatljivo i odudara od same pesme, ume da mi zasmeta kada posmatram sve ukupno. Celu sliku.
Ali ovde mi je vise problem sama pesma. Bilo je boljih pesama u ovom fazonu, a losije zavrsili. Zato nisam za to da pobedi i nisam hteo da mi bude ovakav pobednik. Svakako je to moje licno misljenje, a pesmu nisam osetio na pravi nacin.

Znam, primetio sam to kod tebe, da se smoriš i kada ti nešto baš zasmeta u nastupu onog ko ti je među favoritima, ali nekad su to samo detalji, koji ne bi trebalo mnogo da smetaju. Možda može nešto malo da razočara kada se ne ispune određena očekivanja, ali često to ne znači da je opšti utisak lošiji od nekog drugog nastupa. Nema poente da zbog nekog malog detalja npr. neko ko je favoit, padne za 10 ili 20 pozicija niže.

Kad smo kod pesme, u ovom fazonu je ovo bila jedina pesma, pa druge ni nisu mogle da prođu lošije. Ako poredimo sa nekim drugim godinama, opet pesma je vrlo specifična, a i ako ima nekih dodirnih tačaka sa nekim drugim, prosto se nije takmičila sa njima, već sa nekom drugom konkurencijom, a ona je ove godine bila prilično slaba.

Npr. ja sam kod Francuske ove godine osetio to nešto (ne kao kod Slimana, on mi je bio bolji, ali druga je i konkurencija), dok druge nije ni dirnula, a i slabije je i prošla kod publike.​

Meni je najjace u svemu sto je Austrija pobedila sa horom beckog decaka. To mi je bas nekako simbolicno.

Pobjednik već zaboravljen? Pregledi kao da su stali. On je jako simpatičan za razliku od prošlogodišnjeg antipatikusa, ali budimo realni nebitniji je čak i od njega. Kod tog prošle godine su ljudi barem gledali gimmick u suknjici.

Ne znam, ali nije vam ovo dobro. Određeni ovdje pišu kako se Eurovizija spašava time što ne pobjeđuju pjesme kao Espreso Makijato, ali baš suprotno, zbog toga što ne pobjeđuje hit nego nebitnoća ćemo ispaštati u budućnosti.

Ova pjesma je jedina koja je zvučala pobjednički za razliku od svakojakog bullshita ove godine. Meni je zanimljivo kako Austrijanci zapravo kopiraju nešto od godinu prije i pokušaju napraviti kao nešto novo. Nekad im uspije, nekad ne.

Inače, politika je ove godine imala veliku ulogu, veću nego inače na Eurosongu, i tome se mora stati na kraj. Nadam se da će promjena doći u glasovanju. Pored toga nadam se da će maknuti sve koji veze s ratom imaju pa će svi imati jednaki start... Uz to maknuti i Australiju. Naprosto resetirati Eurosong makar i na uštrb manje brojke gledanosti.

Nije zaboravljen, u Austriji je aktuelan i dalje. Ne treba porediti previše aktuelnog pobednika sa nekim prethodnim, jer je svaka godina za sebe. Opet negde vlada mišljenje da je bolje što je pobedio on nego favorit publike, Yuval Raphael. Svakako je i pesma specifičnija i izdvaja se iz opšteg proseka.

Наступ је био супер, баш као и прошле године. Мени лично су обе песме просек, прошла нешто боља, овогодишња доста слабија. И на крају крајева, и једна и друга су наменски прављене за сцену, никако за радио. Зато ни једна од њих две није постала неки глобалнији хит.

Boljeg od njega stvarno nije bilo. Meni je recimo ove godine potpuno u redu sto je pobednik zirija i ukupni pobednik. Svi ti televote mamci nisu bili dovoljno konkurentni za pobedu.

Cha cha cha i Rim tim tagi tim su bili dostojni pobede, ali ove godine pesma tog ranga nije postojala.

Back