284. FSC - DIJAGNOZA // Prescribed by Bebi //

044426cb-c321-40ca-a124-78ee76fe46fe.webp

Dragi forumaši,

Dobrodošli na četvrtu organizaciju u vašem voljenom Bebilendu! Kao i prethodnih puta, trudili smo se da tema bude zanimljiva i izazovna, pa vam ovoga puta donosimo nešto što je istovremeno originalno i nekonvencionalno.

Pred vama se nalazi lista mentalnih poremećaja, svaki od njih interpretiran kroz odgovarajući muzički žanr. Za svaki poremećaj pripremili smo i detaljan opis muzičkog pravca u kojem možete pronaći pesmu koja savršeno odgovara njegovoj karakteristici.
Pravila su jednostavna – birate brojeve od 1 do 60 (12 zadataka x 5), a time sebi dodeljujete svoju „zvaničnu dijagnozu“.

Preporučuje se da u prijavi priložite internet dokaz da pesma pripada nekim od žanrova, ako ne pitaću ChatGpt jer već imamo razrađen odnos. To je validno i priznaje se čak iako vam/nam pesma ne zvuči na prvu tako! Svakako ako uvidim da pesma ima privid zadatog žanra ili ako pesma liči kratkim pošalicama o poremećajima, prolazi konkurs. Ništa strašno, žanrovi su tu da vam budu smernice niste došli na giljotinu.

Kao i uvek, primenjivaće se standardna FSC pravila.

Zamolili bismo nekog od gospode da bira dva broja, prvi za Šeficu Ivanu, drugi za domaćicu Bebs.

S obzirom na specifičnost teme, nema ograničenja u izboru izvođača, što vam omogućava širi prostor za kreativnost.

Zabavite se i neka najbolja dijagnoza pobedi!

🎭 Mentalni poremećaji kao žanrovi:
Emocionalni pejzaži, refleksivni tekstovi, spori tempo. Dobrodošli na stage gde se sunce nikada ne pojavljuje, ali su suze najlepše kristalno čiste. Oprez: pesma traje 4 minuta, ali u glavi traje večno.
🎧 Nick Drake, Agnes Obel, Radiohead (“True Love Waits”), Mazzy Star
Muzika koja zvuči kao unutrašnji nemir i preopterećenost. Na ovom stageu reflektori trepću bez ritma, basevi udaraju kao da si zaboravio da ugasiš rernu, a neko te konstantno posmatra (verovatno ti sam).
🎧 Charli XCX (CRASH), Arca, Fever Ray, Sega Bodega
Nagli prelazi raspoloženja, od euforije do tame. Jednog trenutka si kralj diska, sledećeg gledaš u zid i plačeš zbog teksture betona. Idealno za one koji ne znaju da li im se više pije espresso ili spava 16 sati.
🎧 Fischerspooner, 100 gecs, Of Montreal, Poppy
Energično, prelazi s teme na temu, ritmično i impulsivno. Stage gde se sve menja svake tri sekunde. Nema pauze, svi instrumenti sviraju istovremeno i... hej, da li si čuo onu novu pesmu? Gde sam ono stao?
🎧 Gorillaz, Beastie Boys, Electric Six, Franz Ferdinand

Svet koji voli obrasce, detalje i tišinu između tonova. Muzika ovde ne viče – ona sortira. Svaki zvuk ima mesto, svaki ton ima razlog. Ništa nije previše – ali sve je tačno. Neobična lepota u ponavljanju i preciznosti.
🎧 Grimes, Moby, Caroline Polachek, Purity Ring

TRAŽENJE BROJA KREĆE U 12:00H!

PRIJAVE POČINJU:

30.05. U 13:00H I TRAJU DO 04.06. U 16H.
-- SPISAK PESAMA --
Učesnici:

Aleksa, Aleksa49, Arsenic, Bebi, botbona, Boxy, Choda, cinque, creature, Destry94, Detektivka, Dežurni, Djole89, Doctor Who, dodo, dracarys, Endrega, etica, EvroBosna, Filhy, GavranESC, Ivana, JellyJelly, Killy, Leo Cezar, Lux, Majsta94, Marko, Miki, Милан, Nije sve tako sivo, Niko, Paučica, Pipi, Pokahontas, Replay, rintintin, Ro97, Shum, Stefan28, Stefix, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, Vaxildan, whisky, zakaya, zeleni.

Attachments

Last edited:
Lijepa i brza priredba, melfest nivo (al ne i zvuk), bravo za Bebasto!!! Nažalost ne moremo čuti pjesme sada, a potrudićemo se navečer uprkos obavezama. Ako ne danas onda objećajemo sjutra!

I od mene pohvale za predstavljanje pesama. Zanimljivi opisi. (y)

Prvo pf-e nabrzaka preslusano i nema puno odlicnih pesama. Mozda mi je generalni utisak slabasan.

Odlična priredba i pesme se čine super na prvo, izuzetno površno slušanje

Svaka čast za NF-a, mada i sve najgore pošiljaocu jer čuvam godinama tu pesmu 😆 Kud se ne setih, tema pravljena za tu pesmu.

Odlična priredba i pesme se čine super na prvo, izuzetno površno slušanje

Svaka čast za NF-a, mada i sve najgore pošiljaocu jer čuvam godinama tu pesmu 😆 Kud se ne setih, tema pravljena za tu pesmu.

NF jedan od meni omiljenih Artista već više od 6 godina. Legenda!

GLASANJE ZA POLUFINALE TRAJE OD 05.06. U 08:00 I TRAJAĆE DO 11.06. DO 16:00.

DOMAĆINI SU POSLALI SVOJE GLASOVE ŠEFICI IVANI.

LINKOVI POSTAVLJENI.

Last edited:
Drugo pf-e mi je slicno sa prvim. Malo imam odlicnih pesama.
Za sada mi nije nesto izdanje ovako nabrzaka preslusano. Mozda ce se malo promeniti kada se posvetim.

Skandal u Bebilendu: Mala Spasenija napala Jasminu Anu u najbizarnijem napadu u istoriji FSC-a!

Bebilend je poznat po tome što sve što se ovde događa brzo prelazi granice normalnog, ali ono što se dogodilo pre nekoliko dana u sanatorijumu "Mir i Cvrkut", pod okriljem Nine Hagen, nikako nije moglo da se predvidi. Naime, Mala Spasenija, simbol haosa i nepredvidivih postupaka, izvela je napad na Jasminu Anu, šeficu delegacije Arsenata, u trenutku kada se najmanje očekivao. I dok su delegacije FSC-a ponovo bile u središtu kulture, politike i čudnih umetničkih performansa, ono što se desilo u bekstejdžu tokom priprema za nastupe bilo je toliko bizarno da bi se moglo smatrati tek još jednim snažnim udarcem za Arsenat.

Bebilend: Zemlja haosa i ludila

Bebilend je, i bez ovih incidenta, mesto u kojem su svi politički i umetnički standardi prekršeni. Tu je Nina Hagen, kontroverzna umetnica i voditeljka sanatorijuma, koja je poznata po svom totalnom razvratu i povremeno neuračunljivom ponašanju. Na svakom koraku može se uočiti da su granice između stvarnosti i iluzije u Bebilendu izbrisane. Bebilend je, nakon svega, mesto gde je sve moguće — a najnoviji skandal bio je baš onaj trenutak kada su svi pomislili da ništa bizarnije ne može da se dogodi.

Ali dogodilo se.

Napad u bekstejdžu: Nož, grožđe i pretnje zmijama

Dok su svi pripremali svoje nastupe i radili na poslednjim koreografijama, Mala Spasenija, koja je godinama već u bekstvu, je odjednom, potpuno nepozvana, upala u bekstejdž. S njom, ovaj put, nije bilo uobičajenog haosa u obliku psovki i fizičkih provokacija. Ovaj napad bio je drugačiji.

Skrivena u kutiji, najednom je iskočila pred Jasminu Anu, koja je bila u razgovoru sa članovima svoje delegacije Arsenata, i u sekundi je uperila nož prema njoj. Svi su stajali u šoku, misleći da je ovo još jedan njen “umetnički performans”. Međutim, Spasenija nije stajala. Pored noža koji je u stilu hitmena bacila u pravcu Jasmine Ane i zamalo promašila, pogodivši jednu igračicu Rolexa, odjednom se iz njene ruke pojavilo grožđe i jabuke — da, grožđe i jabuke. Počela je da baca prema Jasmini, pogođivši je nekoliko puta u lice Granny Smith jabukama i grožđem, dok su svi bili paralizovani od straha i neverice.

Kučko, ne znaš s kim se kačiš! Umrećete od otrova!“ – vrištala je Spasenija, preteći da će poslati zmije Jasmini i svim članovima delegacije Arsenata. "Izgubićete kontrolu u Bebilendu, sve ćemo vas uništiti!" – vikala je, dok je posle toga počela da trči ka ventilaciji.

Bekstvo kroz ventilaciju: Mala Spasenija na slobodi

I dok su svi pokušavali da shvate šta se zapravo dogodilo, Spasenija nije stajala. Iako su obezbeđenje i organizatori pokušali da je uhvate, ona je pobegla kroz ventilaciju, nestajući u najluđoj bežaniji koja je ikada zabeležena u FSC istoriji. Njeni postupci nisu samo bili neobjašnjivi – bili su uistinu zastrašujući.

Za sve je bilo jasno da je napad bio orkestriran, ali pitanje je bilo – ko stoji iza ovoga?

Maja Nikolić: Šizofrena umetnica s nerazjašnjenim računima

Dok je Mala Spasenija nestajala, još jedna figura, koja se činila kao glavna mozak cele operacije, bila je Maja Nikolić, ekscentrična pevačica koja je decenijama imala nerazjašnjene račune s Jasminom Anom. Njihov sukob je kulminirao pre nekoliko godina, kada je Jasmina, prema Majinom mišljenju, oduzela sve što je trebalo da bude Majino na SSC-u. Maja, koja se kroz godine borila sa psihičkim poremećajima, nikada nije prebolela osećaj nepravde, smatrajući da ju je Jasmina isključila iz važnih događaja dok je vladala SSCom, dok je ona bila samo neka vrsta "usputne" pevačice koja nikada nije imala dovoljno prostora da pokaže svoj pun potencijal.
Maja Nikolić, sada u Bebilendu, sa svim svojim problemima i ludilom, koristila je Malu Spaseniju kao alat da uništi Jasminu Anu. Spasenija, koja se upravo vratila iz dugog bekstva, bila je njena marioneta u igri, a njen napad bio je samo početak. Da bi Maja Nikolić ostvarila svoju osvetu, potrebna joj je bila figura koja je mogla stvoriti haos, a niko nije bio bolji od Male Spasenije.

Arsenat: Zemlja moći i otrova, ali bez uspeha na FSC-u

Arsenat, bogata zemlja koja je oslonjena na ratnu industriju i trgovinu otrovima, već godinama pokušava da zauzme vodeću poziciju na FSC-u, ali bez velikih uspeha. Njihova delegacija, uprkos svojoj moći i finansijama, nije uspela da se izbori sa novim muzičkim pravcima i sve većim brojem nepredvidivih izazivača, kao što su Bebilend i druge kontroverzne delegacije. Jasmina Ana, šefica delegacije Arsenata, smatrala je da je FSC više političko bojište nego umetnička scena, a ovo poslednje napadanje samo je učvrstilo njen utisak da je njena pozicija opasna i da je u Bebilendu sve postalo moguće – pa čak i nasilni napadi u ime umetnosti.

Maja Nikolić i Nina Hagen: Savršen haos

Ono što se dogodilo u sanatorijumu Bebilenda je tek početak. Nina Hagen, dok je bila pod uticajem narkotika, nije bila u stanju da kontroliše stvari, dok je Maja Nikolić smišljala novu fazu svog plana. To nije bila samo osveta – to je bila prava umetnička destrukcija, izmešana sa psihotičnim zanosom. Maja je u potpunosti upravljala procesom, koristeći Malu Spaseniju da izvede napad koji bi doveo do psihološke destrukcije Arsenata i Jasminine moći.

U Bebilendu je sve postalo moguće, ali pitanje koje ostaje je – ko će preživeti ovu umetničku revoluciju?

Evo jedan brzi semafor za Bebija na prvo slušanje (situacija je podložna promeni sa još narednih slušanja), nedostajaće ovog puta njegovi brzi komentari gde mi pljuje pesmu🚦

Prvo polufinale:

maja-nikolic-dance.webp

SOFIA ISELLA - The Doll People
Lola Indigo - PESADILLAS

Ha Vay - Baby I'm The Wolf
Seelennacht - Gazing at the Sea
Bobby Fuller Four - I Fought The Law

Serj Tankian - Sky Is Over
Paris Paloma - HUNTER
PALAYE ROYALE - Paranoid
Birdy - Raincatchers

Green Day - Basket Case
Džej - Noćas mi se ne spava

HAEVN feat. Neco Novellas - Great Mother
Arca - Prada/Rakata
Gracie Abrams - That's so true
Tamta - Identity crisis

Rosa Walton - I Really Want to Stay At Your House
Ashe - Angry woman
Anyma - Pictures Of You
Rihanna - Lift Me Up
Vaults - Premonitions

Night Club - Die in the Disco
Julien Baker - Appointments
CYRIL - Stumblin' In
zandros - obsessed ft. Limi
Divine - Shake It Up

Drugo polufinale:

maja-nikolic-turbofolk.webp

Måneskin - GOSSIP ft. Tom Morello
Gorillaz - Demon Days
MARO - am i not enough for now?
Bambie Thug - Last Summer (I know what you did) ft. Jinka

Dropkick Murphys - I'm Shipping Up To Boston
Zola Jesus - Night

Bring Me The Horizon ft Grimes - nihilist blues
Emma Jensen - Now And Then
ERA - The Mass

Airways - Me and my brain
Shygirl - encore (ft. Danny L Harle)
The Haunt - Cigarettes & Feelings

Gary Numan - Intruder
Blanche - Empire

NF - Leave Me Alone
breathe. - Cathedral
Duran Duran - Come Undone
Ásgeir - Going Home
Loïc Nottet - Mélodrame
DeathbyRomy - Even If It Bleeds
Lana Del Rey - Music To Watch Boys To

spill tab - Assis
NIGHT TAPES - DRIFTING
Siamese - Predator

Slučaj Jasmine Ane je prijavljen nadležnim organima, a sutra će biti izveštaja o tom događaju! Molimo delegaciju Arsenata da spuste s otrovima, nemamo nameru da zatrujemo odnose i našu obalu.

Evo jedan brzi semafor za Bebija na prvo slušanje (situacija je podložna promeni sa još narednih slušanja), nedostajaće ovog puta njegovi brzi komentari gde mi pljuje pesmu🚦

Prvo polufinale:

maja-nikolic-dance.webp

SOFIA ISELLA - The Doll People
Lola Indigo - PESADILLAS

Ha Vay - Baby I'm The Wolf
Seelennacht - Gazing at the Sea
Bobby Fuller Four - I Fought The Law

Serj Tankian - Sky Is Over
Paris Paloma - HUNTER
PALAYE ROYALE - Paranoid
Birdy - Raincatchers

Green Day - Basket Case
Džej - Noćas mi se ne spava

HAEVN feat. Neco Novellas - Great Mother
Arca - Prada/Rakata
Gracie Abrams - That's so true
Tamta - Identity crisis

Rosa Walton - I Really Want to Stay At Your House
Ashe - Angry woman
Anyma - Pictures Of You
Rihanna - Lift Me Up
Vaults - Premonitions

Night Club - Die in the Disco
Julien Baker - Appointments
CYRIL - Stumblin' In
zandros - obsessed ft. Limi
Divine - Shake It Up

Drugo polufinale:

maja-nikolic-turbofolk.webp

Måneskin - GOSSIP ft. Tom Morello
Gorillaz - Demon Days
MARO - am i not enough for now?
Bambie Thug - Last Summer (I know what you did) ft. Jinka

Dropkick Murphys - I'm Shipping Up To Boston
Zola Jesus - Night

Bring Me The Horizon ft Grimes - nihilist blues
Emma Jensen - Now And Then
ERA - The Mass

Airways - Me and my brain
Shygirl - encore (ft. Danny L Harle)
The Haunt - Cigarettes & Feelings

Gary Numan - Intruder
Blanche - Empire

NF - Leave Me Alone
breathe. - Cathedral
Duran Duran - Come Undone
Ásgeir - Going Home
Loïc Nottet - Mélodrame
DeathbyRomy - Even If It Bleeds
Lana Del Rey - Music To Watch Boys To

spill tab - Assis
NIGHT TAPES - DRIFTING
Siamese - Predator
Iskljuci je!

Крећем сад с преслушавањем, знам своју песму и Лану. За већину извођача први пут чујем. Тема је баш мрачна, задатак који сам добио је језа. 2 жанра која органски не могу да смислим и 1 који баш ретко слушам.

Back