290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Bravissimo Anhelito!!! 👏

Ovde je sve u pitanju "Coral produkcija" iz Venecuele - neke od telenovela koje su se prikazivale u Srbiji.

Sutra ću da proverim statistiku koliko je ko osvojio.

Hvala svima na pažnji!!! :giggle::giggle::giggle:

Ostaje pitanje iz Italije, pa do sutra uveče imate fore da ga rešite (neću davati sada minuseve) :D

Koji legendarni italijanski modni kreator je dizajnirao kostime za operu Giacoma Puccinija koja je izvedena u Milanu 90-ih godina prošlog veka, a čije su tkanine bile ručno bojene tehnikom inspirisanom renesansnim muralima u Toskani, iako je kreator postao svetski poznat po minimalističkim linijama u ženskoj odeći?

Joj ne smem da lupam više, ali ajde još jednom da pokušam!

Gianfranco Ferré

Kad malo razmislim! Ramonda, to zvuči pomalo rimski, zar ne...?

Prijava je poslata, nadam se da me neko nije preduhitrio sa pesmom!

Ovo je stanje nakon prve igre (kviza), a biće još prilika za sakupljanjem kartica. :)

Trenutno Marko ima ubedljivo vođstvo, a svoje kartice može da unovči na više načina (2 puta po tri pešadije = 2 x 4 = 8), plus tri topa (6) ili još bolje tri različita simbola (10), što daje dodatnih 18 pojačanja, odnosno 30 poena ukupno (teoretski)! :D
Lux i Paučica mogu na osnovu tri različita oružja da unovče po 10 pojačanja, Anhel može još 8 (za 3 aviona), a Dodo još 6 (za tri topa).
Ramonda, Dežurni i Vax'ildan su pak izgublili po jednu karticu zbog barem tri netačna odgovora.

S obzirom da ćemo imati još dve igre do objavljivanja polufinala, ali koje će pojedinačno nositi nešto manje kartica, možda je bolja da sačekate i da ih ne predajete još, a možete ih čuvati i do kraja kada skupite iste teritorije što donosi dodatne bodove!

Objasniću vam usput sve što ne bude najjasnije. :)

Neko kaže rad oslobađa i oplemenjuje, dok ja kažem rad ubija. Eto, propustih zbog prezauzetog dana da se igram rizika, al ajde makar mogu da se pohvalim da sam konačno našao pesmu.

U skladu je sa temom, okej sam s tim da malo rizikujem pa možda čak i budem poslednji al bitan je taj momenat gde se ta pesma desila.

Filho, svaka čast na osmišljavanju i zadataka i igara, treba kapaciteta za ovo no ♒️ zna znanje koje nije zemaljsko. 😁

@Bebi
Mozak od drugog ♒ je izdominirao sinoć sa ubedljivo najviše tačnih odgovora, tj. bio je kombinovano izuzetno tačan i brz! 😃 Ali i ostali su bili stvarno odlični! 👏

Afrika je kontinent koji nije baš popularan na FSC-u. Libertà je organizovao zanimljivo 232. izdanje koje je baš bilo posvećeno ovom kontinentu. Mnogi od vas su i sada u zadacima dobili celu Afriku ili neke njene države.

Na 258. FSC-u je @Stefix poslao Južnoafrikance Die Antwoord i nedostajalo im je malo za finale (mnogi su navijali za njih tokom praćenja rezultata).

aTpcY38.png

Da li ste slali nekog izvođača iz Afrike do sada i kako ste prošli sa njim?
Da li vam se dopalo nešto iz Afrike što je poslao neki drugi forumaš do sada?

Back