290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Hvala vam na ogromnom strpljenju! 🤗🤗🤗
Žao mi je što sam ovoliko preterao u startu sa komplikacijama, pa hajde da izguram do kraja u onome što sam još u avgustu planirao i što je priredba toliko dugo trajala... :(

Žao mi je, naravno, što je toliko lepih pesama ispalo. :(

Ali pošto je avion najjača kartica u Riziku, evo onih koji su se vinuli u nebesa na ovom izdanju sa svojim letilicama i boriće se za pobedu, tako da su zaslužili čestitke! :D

👏 👏 👏

Uskoro spisak pesama, raspored, moje glasanje, itd. :)
Izbacite uljeza sa slike. 😅 Mozda je pobednik u pf-u. 🤔

Evo da probam onako, mada mi ne trebaju kartice jer ću svakako ispasti opet 😆
Prvi put sam ispustio KMEK na forumu i prošao u finale! 😍 (a po semaforima tj komentarima i Slušanju mi nije delovalo baš tako)

Baš mi je žao nekih pesama: posebno Libertine, Destrijeve, Luxove... zaslužile su finale!

Naravno, za sve koji su ispali, citirao bih zapis koji je podelila naša izvanredna organizatorka FSC-a "Noći muzeja", onog koji je tik prethodio ovom mom (pre nego što se desila pauza), a to je Paučica, koja je takođe jedna od eliminisanih ovaj put sa divnom pesmom! :giggle:

AKO NE PROĐETE
"Ako si poslao pesmu za koju niko nije bio spreman — čestitamo! To znači da si umetnik. I da verovatno ne ideš dalje.
Tvoja pesma ako ne prođe, nije prošla jer nije ni pokušala da se svima svidi. I to je najhrabriji čin umetnosti.
I najneprimećenije slike nekada postanu klasici.
Tvoje vreme možda je sada – a možda tek dolazi.
Bach je zaboravljen dok nije ponovo otkriven 80 godina nakon smrti. Zamisli tek šok kad te 2105. neko pusti na FSC Revival All-Stars Special.
Ako tvoja pesma ne prođe, zamisli da je to umetnički performans o odbacivanju.
Ako se pitaš „što baš ja ne prođoh?“, seti se da je i Van Gogh prodao jednu sliku. Jednu.
Ako ne prođeš, seti se — ni Mona Liza nije imala fan klub dok nije bila ukradena!?
Umetnost nije da pobediš. Umetnost je da navedeš ljude da se pitaju: „Šta sam ja upravo čuo?“
Finale je kao gift shop u muzeju. Lepo je ako dođeš do njega, ali nije razlog što si došao 🙏🤍"

Ne odustajte, biće bolje naredni put u nekoj drugoj konkurenciji pesama, sa atraktivnijim predstavnikom. :D
Ovo je moje prvo direktno finale za 130 izdanja (bez ijedne pobede), a i dalje učestvujem. :giggle:

Žao mi je što sam ovoliko preterao u startu sa komplikacijama, pa hajde da izguram do kraja u onome što sam još u avgustu planirao i što je priredba toliko dugo trajala... :(

Ali pošto je avion najjača kartica u Riziku, evo onih koji su se vinuli u nebesa na ovom izdanju sa svojim letilicama i boriće se za pobedu, tako da su zaslužili čestitke! :D

👏 👏 👏

Koliko jako🛩

Lepo je kao povratnik na FSC biti u finalu. Nisam imao previše vremena da tražim pesmu jer sam uzeo zadatak dan pred kraj prijava, ali dobro je ispalo. Zapao mi je zadatak koji mi je odgovarao.

@Filhy, bravo za celokupan dosadišnji trud da animiraš forumaše i održiš temu živom. Nažalost, nemam vremena da se više posvetim i učestvujem u svemu ovome. Mislim da si mogao da odradiš i jednostavnije prezentovanje finalista, jer ovo ti je sigurno oduzelo puno vremena i energije. Ali sa druge strane, razumem da si želeo da sve bude na vrhunskom nivou.

Hvala forume, Aleksa je konačno u finalu nakon 8. uzastopnih ispadanja u pf. Niko na ovom svetu trenutno nije srećniji od mene.
@Filhy sve je bilo toliko fantastično da nisam ni osetio da je trajalo satima, uživao sam u svakom momentu. Posebno mi je drago što se baš kod tebe prekinuo niz od 8 NQ. Definitivno si mi doneo sreću! :love:

@remasur i @Ramonda ovo vam je odličan primer da nikad ne treba da odustajete!

Naravno, za sve koji su ispali, citirao bih zapis koji je podelila naša izvanredna organizatorka FSC-a "Noći muzeja", onog koji je tik prethodio ovom mom (pre nego što se desila pauza), a to je Paučica, koja je takođe jedna od eliminisanih ovaj put sa divnom pesmom! :giggle:

AKO NE PROĐETE
"Ako si poslao pesmu za koju niko nije bio spreman — čestitamo! To znači da si umetnik. I da verovatno ne ideš dalje.
Tvoja pesma ako ne prođe, nije prošla jer nije ni pokušala da se svima svidi. I to je najhrabriji čin umetnosti.
I najneprimećenije slike nekada postanu klasici.
Tvoje vreme možda je sada – a možda tek dolazi.
Bach je zaboravljen dok nije ponovo otkriven 80 godina nakon smrti. Zamisli tek šok kad te 2105. neko pusti na FSC Revival All-Stars Special.
Ako tvoja pesma ne prođe, zamisli da je to umetnički performans o odbacivanju.
Ako se pitaš „što baš ja ne prođoh?“, seti se da je i Van Gogh prodao jednu sliku. Jednu.
Ako ne prođeš, seti se — ni Mona Liza nije imala fan klub dok nije bila ukradena!?
Umetnost nije da pobediš. Umetnost je da navedeš ljude da se pitaju: „Šta sam ja upravo čuo?“
Finale je kao gift shop u muzeju. Lepo je ako dođeš do njega, ali nije razlog što si došao 🙏🤍"

Ne odustajte, biće bolje naredni put u nekoj drugoj konkurenciji pesama, sa atraktivnijim predstavnikom. :D
Ovo je moje prvo direktno finale za 130 izdanja (bez ijedne pobede), a i dalje učestvujem. :giggle:
@botbona je umetnik i pobednik! 💪🏻
Cestitam pobedniku! 🤗

Hvala forume, Aleksa je konačno u finalu nakon 8. uzastopnih ispadanja u pf. Niko na ovom svetu trenutno nije srećniji od mene.
@Filhy sve je bilo toliko fantastično da nisam ni osetio da je trajalo satima, uživao sam u svakom momentu. Posebno mi je drago što se baš kod tebe prekinuo niz od 8 NQ. Definitivno si mi doneo sreću! :love:

@remasur i @Ramonda ovo vam je odličan primer da nikad ne treba da odustajete!
I još @creature ispala jašaaa
Ovo je win-win za tebe, baš te krenulo 😌😌

Last edited:

👏 👏 👏

A evo i nas, servirani reš pečeni 😍

Logopit_1758311292661.webp

Back