Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Meni se čini da bi on samo u nekoj varijanti internog izbora slao pesmu, kao autor. Ne bih baš vrisnuo da mu vidim ime na spisku + NLjS mi je jedna od naših nebitnijih ESC pesama.

Jedno te isto svake godine, sve teme su već ispričane i prežvakane.

Treba nam predah od festivala koji ne vodi nigde niti će se vratiti na stare staze.

Nije, ali razlika između HLV i "brzih pesama" koje smo imali u periodu 2022 - 2025 bukvalno nebo i zemlja. Od brzih pesama posle Uraganki mi je jedino Origami ličila na nešto.

Jedno te isto svake godine, sve teme su već ispričane i prežvakane.

Treba nam predah od festivala koji ne vodi nigde niti će se vratiti na stare staze.
Ja sam bas razocaran sto imamo PZE i ove godine jer nije plodna godina za revamp.

A koje stare staze? Taj festival je valjao od 2004 do 2007, i u godinama posle kada smo lutali oko toga na koji način uopšte biramo predstavnika imali smo recimo dva pristojna odabira i rezultata i recimo da su izdanja PZE-e 2022-e i 2024-e bila ok, s'tim da se Teya Dora koju su ovde dizali u nebesa jedva provukla u finale, i to je sve.

Meni je Gnezdo orlovo stvarno lepa pesma, svidela mi se na prvo slušanje jer generalno volim taj neki etno vajb. Ono što se dešavalo prošle sezone, negativna atmosfera koja je pratila festival, kao i ono što je usledilo nakon finala svakako nije. Voleo bih da je otišla, da vidimo šta bi ona uradila i da li ima smisla uopšte razmišljati o slanju takvih pesama u budućnosti. Šteta što se nije prijavila ove godine, pobedila bi lagano bez bilo kakve drame. Siguran sam i da bi ona ušla u finale jer ipak je imala ozbiljnu mašineriju i masu ljudi patriotski nastrojenih iza sebe.

Ništa ne bi uradila zato što je nezrela klinka koja je još uvek nesigurna na sceni, a nije dobro ni otpevala. Nastup je bio veliko razočarenje kao i Mimi Mercedez ove godine. Konstrakta bi možda bila oko desetog mesta u finalu sa "Novo bolje", ali eto, hteli smo da pošaljemo nešto novo. Svi su se ovde popalili "Ramondaaaa, Ramondaaaa" i na kraju jedna skoro neprimetna senka među svim ostalim državama. Doduše ni Rts po običaju nije bio na visini zadatka.

• Like
Reactions: FFM
Ništa ne bi uradila zato što je nezrela klinka koja je još uvek nesigurna na sceni, a nije dobro ni otpevala. Nastup je bio veliko razočarenje kao i Mimi Mercedez ove godine.
Slažem se, mada mislim da bi nastup dobio neku skroz novu dimenziju da je otišla. Pevanje je bilo klimavo, ali znatno bolje u finalu.

U televote polufinalu, prošla bi kako god da otpeva sve i da nijedan detalj nastupa ne promeni jer je jedina publika na koju se ciljalo bila naša naložena dijaspora.

Back