Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Žiriranje je možda i najbitnije. Da su drugi planirani članovi žirija učestvovali (odn. da nisu izbojkotovali) ne bi dobili Princa kao rezultat. Ovako onaj sastav penzionera (sem Zorje) je bio ,,sačuvaj bože"...

Ja mislim da od 2025. ne moze gore generalno, ali ajde da vidimo sta ce to RTS da nam ponudi 2026...

Ako ponuda pesama opet bude Boze me sacuvaj i sakloni, neka se ceo RTS tim samoutepa kolektivno.

Ja mislim da bi Breskva prosla otprilike kao poljska Blanka 2023. Pratio bi je neki hejt u fandomu, mada bi sigurno imala podrsku sire domace javnosti, plus sto bi se dijaspora znatno vise aktivirala (uostalom i spomenuta Balkanika je dobila masu dvanaestica od dijaspore i regiona).

Mislim da bi imala ukupno 5p od žirija (možda bi Jermeni i Kiprani udijelili siću) i onda tipa 80p od publike, znači maks 14-15. mjesto

Ovako onaj sastav penzionera (sem Zorje) je bio ,,sačuvaj bože"...
Svake godine imamo neke problematicne clanove zirija, a sve u skladu sa tim kako Rts zamislja konacan ishod. Kada zele da posalju Hurricane oni dovedu Braju. Kada im odgovara Konstrakta u ziriju sedi Una Senic. Kada ne zele Breskvicu onda zovu Sajsi. Ne znam da li su se ove godine zeznuli, ali da nisu hteli Princa, sigurno ne bi zvali one babe i dede u ziri. Eventualno su mozda hteli Vukalyu da poguraju, ali nazalost Aladin im nije odgovarao. Ziri mora da ima minimum deset clanova. Ovako je sve vrlo podlozno manipulaciji.

Breskvica u finalu nije bila ni u jednom top 3, izuzev Dejana Petrovića koji je dao max. poene. Tako da nije samo Sajsi u žiriju presudila naivnoj pastirici.

Meni se čini da su Konstraktu više ukanalili mid ocenama, ako gledamo glavne favorite.

Pa kako im kada odgovara. Te godine nisu hteli da pošalju Konstraktu ponovo. Sećam se kako su nerealno ukanalili Princa 2023-e kada su videli da je prvi po glasovima publike i poslali su Luke Black-a. Činjenica je da se Rts izborom žirija pita u velikoj meri.

Istog sam mišljenja @bxm. RTS je štelovao tako da svake godine ode njihov favorit. Isto mislim da se desilo i ove godine. Bilo je samo pitanje Princ ili Vukayla. Nisu želeli Haremke jer su svakako pod svakodnevnim udarima zbog političkih dešavanja, a zamisli tek šta bi bilo da smo poslali dreg da nas predstavlja. Pa ljudi bi ih urnisali samo tako.

I zato mi je posebno drago što je ove godine otišao Princ, da oni koji su prošle godine likovali nad sahranom Breskvice od strane žirija shvate da nešto podhitno mora da se menja jer ovakav način glasanja nikome ne odgovara. A da ne pričam o tome što nas od 2022. nije predstavljao pobednik publike, to je jako štetno po kredibilitet festivala.

Slažem se. Šteluju kako im kada odgovara i to nije fer. Često Olivera zna da kaže (pošto gde god da gostuje vrti pet istih priča u krug) kako je bilo nezahvalno da Rts sam bira pobednika i kako su želeli da narodu omoguće da bira predstavnika. I onda svake godine ode onaj koga Rts odabere. Kakva ironija. Haremke nisu otišle zato što nisu želeli da ih Sns urniše preko svojih režimskih medija, ali to opet nije u redu. Zaštitili su svoju gu*icu, a narod je ostao nezadovoljan, naročito fanovi.

Last edited:
Naravno da može, ja se malo šalim.

Ali isto tako su ta tumačenja ko je koga, koliko i zašto zakinuo prilično subjektivna u skladu sa time šta se kome sviđa. Haremke su najviše oštećene ove sezone, jer su se tvt manipulacijom hotelskih muljatora njima skinuli max. poeni publike. A ne zato što RTS neće drag da šalje, ili šta već. Da nije bilo Olje, mi drag i queer učesnike na RTS-u ne bismo ni videli.

Pa ja i pričam o Haremkama. Ja nisam bio ni za Breskvicu, ni za Princa. Ali isti ti Bojana i David su sprečeni da pobede upravo manipulacijom žirija koji ih je maksimalno srozao na dno tablete zato što su znali da će imati nerealno visoke bodove publike. Njih dvoje nisu zaslužili baš tako malo poena od žirija ako ćemo realno. Ja o tome pričam. Rts se na kraju pita, a mi ovde možemo favorizovati koga želimo i narod može da glasa kako hoće.

Pa sada ispada da svaki tvt favorit u polufinalu može da se pozdravi sa pobedom, jer će potpuno drugi žiri u finalu da ga spustiti na dno, a pritom se rezultati ne znaju dok ne dobijemo pobednika? Možda se i ne razumemo. Samo hoću da kažem da kod tumačenja glasova treba uzeti i lične preferencije, pa shodno tome i ko je možda zakinut.

Zezamo se brt... ako misliš da budeš redovan forumaš da znaš da je ovo ništa u odn. na ono šta možeš videti/pročitati 😁

Edit: Izgleda da sam oterao čoveka. 😢

Last edited:
Žiri je htio da šalje Vukajlu i stavili su je na prvo jer su očekivali da će kod publike biti top 3 kad ono prc

Ne znam da li bi Vukica otišla u finale (možda bi), ali bi bila svakako bolje plasirana od Princa odn. možda 12. ili čak 11. mesto... Mada smatram da bi nakupila ona tih 50 poena za finale...

Back