Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Дива из Шљива је представник достојан РТС-а

Sledeća želja za PZE26 je Tea Tairović!

PZE26_zelje_TT.webp

Кер финансијер би развалила на сцени, уз мале дораде наравно

• Like
Reactions: FFM
Meni se to uopšte ne sviđa, ako je već šaljemo (a ne mislim da bi bila neki dobar izbor) treba da ide na fazon po kom je prepoznatljiva: "Hajde", "Dva i dva", "Na jednu noć", "Izrael i Palestina" i slično.

Треба да се шаље нешто што ће препознати гласачи у Европи, а не оно што је препознала публика у Србији

Pa trebala bi da pošalje nešto što priliči Evroviziji, ako je nešto lokalnog karaktera završiće sa 30 bodova od žirija i 95 od televotinga. Konstrakta nije dobila preko 200 bodova televotinga od dijaspore, već presudno od stranaca kojima se svidjela. Jedino ako je cilj da se zagrije domaća javnost, pa da onda ide s nečim što bi ovdje bilo hit, neovisno od rezultata.

Slazem se ali bolje da, ako nista, bar domaca publika prepozna, jer sad ni to nismo imali

Pa trebala bi da pošalje nešto što priliči Evroviziji, ako je nešto lokalnog karaktera završiće sa 30 bodova od žirija i 95 od televotinga. Konstrakta nije dobila preko 200 bodova televotinga od dijaspore, već presudno od stranaca kojima se svidjela. Jedino ako je cilj da se zagrije domaća javnost, pa da onda ide s nečim što bi ovdje bilo hit, neovisno od rezultata.

Nije istina. Na Euroviziju se treba ići s onim što si ustvari ti. Svako kalkuliranje, podilaženje i pravljenje nečega “za ESC” nikad nije dobro. To je uvijek bila boljka velikih imena s ovih prostora, što uvijek gledaju šta je za ESC pa na kraju golo g****.

Istina je negde između. Neko ima potencijala, ali generalno pravi pesme za lokalno tržište i neophodno je da za Evroviziju ode korak napred, kako bi dopreo do inostrane publike. Sa druge strane, ima i onih koji mogu da idu sa onim što i inače snimaju, ako je to specifično i možda i drugačije od onog što se viđa na Evroviziji.

Треба да се шаље нешто што ће препознати гласачи у Европи, а не оно што је препознала публика у Србији
A šta u "Ker finansijer" mogu da prepoznaju? Kako se ona guši dok pokušava to da otpeva, a pri tom reči takve pesme mi ne možemo zapamtiti ni iz 10. slušanja, a ne stranci. Biće još bar dve devojke na isti fazon a sa hitičnijim pesmama.

Sara Jo je najbolji dobar primjer kako se za Eurosong izašlo iz zone komfora i poslalo nešto drugačije i alternativnije. Ona nije folk pjevačica, ali svakako je njena tada prethodna muzika bila dosta komercijalnija nego Muškarčina. Opet ima i ono ako ne možeš kod kuće da uspiješ ne možeš ni u Evropi, jednostavno mora svakako da dio lokalne publike prepozna ono nešto.

Filip će se i prijaviti. Inače, prema informacijama koje imam, produženja konkursa 99% neće biti. RTS će pre da istoleriše da se pošalje kakav god demo, nego da daje dodatno vreme. To je info koji sam uspeo da iskopam.

Back