Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Samo ću reći da je spisak slab ali korektan, što je i očekivano. Čak je i dobar kakav je mogao biti. Od ovih imena me zanimaju redom...
1. Harrmke
2. Zona
3. Lores

Imam osećaj da bi neko od ostalih imena mogao iznenaditi i da pruži dobru stvar. Takođe spisak je povoljan za neki novi ,,Espresso macchiato".

Možda naredna sezona nije toliko merodavna zbog čitave situacije i reputacije RTS-a, ali opet je malčice razočaravajuće da ne dobijemo neko top ime u ovako random godini. Hronično kuliranje cele priče od strane malobrojnih za koje mi fanovi verujemo da imaju ESC potencijal ume da frustrira.

A sa druge strane, bukvalno mi ništa ne znači spisak dok ne čujem pesme. Toliko puta smo se kačili za imena na osnovu pretpostavki, ili ličnih želja i afiniteta, pa onda dobijemo najveću moguću ispalu kada izadju pesme, dok o kombinaciji nastup+pesma da i ne govorim. Jednostavno ovde i ''najgora'' podrumara može da iznenadi, kao što i najveći favorit ne garantuje dobar utisak.

Ja se stvarno nisam toliko razočarala kao neki ovde. Standarde nisam imala, jedino sam se pribojavala nečega sličnom Beoviziji 2018/2019 sa RTS-ovim podrumskim zatočenicima, ali vidim ima dosta mladih izvođača.

S obzirom na to da smo u situaciji kakvoj jesmo i da je bilo prvo nagađanja hoćemo li uopšte učestvovati, pa da li će ikakvog PZE-a biti, pa da li će interno da nameste Karleuši💀 mislim da je ovo sasvim fino i nek bar pesma bude bolja od ovogodišnje.

Stvarno su mi se kriterijumi pod zemlju spustili da mi ovo uopšte nije toliko loše kako je moglo biti.

P. S. Kao neko ko vapi za srpskim rokom/metalom, drago mi je da će ga biti ove godine a da nije pod imenom Joce Ajkule🖐️😭
awkward-cant-believe.gif

Ja ad vidim imena i opuse u ovom videu okačenom gore od ESC Giorgia, iskreno daeko bolje no prošlih godina, bar nema metuzalema i dosadnih PGP-ovaca, dosta mladih ovaj put. O tome da li je konkurs najslabiji do sad posle kad izađu pesme.
Mislio sam na to da je najslabiji po pitanju broja prijavljenih, kapiram da nije bilo ni 100, ona poslala 2, ispale obe

I meni ovi izvođači više obećavaju neko oni od prošle godine (kao skupina)

Mislio sam na to da je najslabiji po pitanju broja prijavljenih, kapiram da nije bilo ni 100, ona poslala 2, ispale obe
Iskreno žena šta je sve mislila da je pesma koja će da vrati ESC u Beograd skroz je operisana od ukusa lol mogu zamisliti ta dva potopa koja je poslala, i Žali srce moje zvučala kao demo neki

Ne mogu činjenicu da se Zorja ponovo nije prijavila u godini kada bi pobedila kao od šale. I treći put će je zakačiti jaka godina.
Bojim se da je njen stil previše klasičan da bi ovom srpskom fandomu ona bila broj jedan favorit kad god se prijavila, uvijek će biti ljudi koji će imati rezervno mišljenje o njoj i njenoj pjesmi, jer eto neko drugi ima koji gura ili političku poruku koja mora da se pošalje ili ima pjesmu s kojom se proslavio ranije

Da zamislimo (kao) da se Zorja prijavila ove ili prošle godine. Ja stvarno ne mogu da poverujem da je u moru svih tih no name likova neko ne želi za predstavnika pa makar došla i sa pesmom Hajde Jano.

Samo je u ovoj državi pesma "Lik u ogledalu" nedovoljno jaka dok Breskva sa onom splačinom spiči 45k glasova💀

Zorjin problem je što je previše "theater kid" za prosečan srpski ukus. U njenim izvođenjima i stvaralaštvu mogu uživati ljudi koji su pravi obožavaoci takve umetnosti.

Back