14.FSC Specijal - Winners and All Stars party ⭐️

Lijepo je vidjeti našu 16godisnju predstavnicu na reviji pobjednika. Totalno random pjesma i totalno neočekivan plasman.

Što se tiče druge šanse smijemo li iznositi rezultate pjesama što smo slali kao što je bilo i do sada?

Smete, sve je isto po tom pitanju. Jedino ne biste trebali da odate šta ste prijavili, da bar, na neki način imamo iščekivanje/iznenađenje (pošto, manje - više možemo videti ili i znamo šta se takmičilo u sezoni).

Zanimljiva FSC godina je iza mene.
Saznao sam za dosta nove muzike na koju ne bih naišao jer možda nije u mom nekom žanru a opet mi se svidela na neki način
Takođe oprobao sam se i u organizovanju FSC organizacije. To je tek bio spektakl :ROFLMAO:
Što se tiče celogodišnjeg plasmana, rekao bih zlatna sredina.

Pa pogledajmo :):):)

280. FSC - Zvuci detinjstva - A*Teens - "Floorfiler" (PF, 21. mesto)
281. FSC - Semafor party - Medina - You and I (PF, 23. mesto)
282. FSC - Igre gladi - Gareth Gates - Anyone of Us (PF, 18. mesto)
283. FSC - Eurovision Week - Nina Todorović - Fali tren (F, 7. mesto)
284. FSC - Dijagnoza - Seelennacht - Gazing at the Sea (PF, 23. mesto)
285. FSC - Secrets of W. Lane - Armin vs Sofie - Not giving up on love (F, 14. mesto)
286. FSC - Podrumovizija - Fordo - Nobodys Watching (PF, 15. mesto)
287. FSC - Noć muzeja - Mario Winans - I dont wanna know (F, 14. mesto)
288. FSC - Radio Whisky - Lucas & Steve ft C. Byrne - What We Know (F, 16. mesto)
289. FSC - Almost the Best - JLS ft. Dec - She Makes Me Wanna (PF, 20. mesto)
290. FSC - Delta Goodrem - Sitting on Top of the World (PF, 17. mesto)
291. FSC - Leova zanimljiva geo - tam - Sve još miriše na leto (F, 20. mesto)
292. FSC - Od severa do juga - Lucie Bikárová ft Refew - Ty a ya (F, 22. mesto)
293. FSC - Kako zeleni kaže - Poppy, Amy Lee, Courtney Laplante - End of you (F, 10. mesto)
294. FSC - Kafansko veče - Saša Matić - Samo ovu noć (F, 5. mesto)
295. FSC - Battle of the bands - Bad Omens - Specter (F, 5. mesto)
296. FSC - 2000s - ATB - Ecstasy (F, 22. mesto)

Radujem se novim temama i novim otkrićima.

Verovatno cu zvucati kao da sirim negativnu energiju, pogotovo jer imam jedva 10 ucesca u zadnje 2 godine, ali ako je u redu da nego pauzira i odmori od fsca onda ne mora svaki organizator (ili vecina) da mole forumase po ppima da se prijave, pogotovo kad se neko izjasni javno da zeli praviti pauzu ili da se teraju forumasi da istrazuju kad kazu da im tema nije po fahu i da ce s postovanjem preskociti izdanje.

Isto vazi i za forumase kad sami ovo kazu i onda se ipak prijave da ispostuju novog organizatora i onda tako se to ponovi za naredne 5 organizatore (dobro ako im dopada nova tema, to je vec jasno i ima smisla)

Upravo mislim da se zbog toga stvara taj osecaj kao da se pesme slusaju jer je to obaveza, a ne iz uzivanja (ovo se spomenulo u drugoj temi gde liberta i Storm diskutiraju) i onda se javlja nezadovoljstvo i negativna energija. Mislim da je u redu da se pusti da neko odmori kad kaze da mu odmor treba, pa makar i da vam propusti organizaciju, bice valjda i druge prilike za vecina vas, svakako 90% org se rotira. U redu je imati i mali broj ucesnika na izdanju, 2019 smo imali samo finale na vecina izdanja pa je takmicenje ipak opstalo i kroz novi forum.

Pored spiska, @Filhy i ja smo napravili listu koliko je svaki forumaš dao poena svakom drugom forumašu u finalima i polufinalima.

SUM - ukupan broj datih poena od forumaša A (kolone) forumašu B (redovi)
AVG - prosečan broj datih poena u odnosu na koliko puta je bilo moguće dati poene, tj u koliko finala je forumaš bio
SUMpf i AVGpf - isto, samo za polufinala

Stavljen je filter zelene boje, tako da se više ističe tamo gde je veća razmena poena (i obrnuto, tamo gde je manja je manje zeleno). Gleda se razmena između forumaša koji su barem 4 puta bili na istom izdanju.

FSC 2025 razmena poena: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ddx5rWpSwyEmmt3Q4sftmSv5xK4HPwHcEeqBgC9Bws0/edit?usp=sharing

Odrađeno je i za 2024. koga zanima, staviću sve linkove u opis profila pa ko želi da čačka

FSC 2024 razmena poena: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Zsug01QG6PWrBSaOEt0EZS6B1mRgazMwdZ_TQlzFqvM/edit?usp=sharing

Glasajte na Reviji i šaljite vaše prijave za Drugu šansu! Ima vremena dovoljno ali ne zaboravite na to 🙏🏻

Evo par pitanja o protekloj FSC sezoni, pa ko je rad i ima vremena neka odgovara, i ja ću kasnije, taman da se tako prisećamo nekih FSC momenata iz prošle godine
🥳

1. Vaš broj učešća u sezoni/broj prolazaka u finale/broj ispadanja u pf/broj završetaka na LU?
2. Omiljeno fsc izdanje (po pesmama) sezone?
3. Omiljena fsc tema sezone?
4. Vaš najbolji i najlošiji plasman sezone?
5. Forumaši čiji su vam se muzički predlozi najviše dopali ove sezone?
6. Forumaši sa kojima ste najmanje delili muzički ukus ove sezone?
7. Najpotcenjenija pesma sezone (vaša ili nečija svejedno)?
8. Otkriće godine (fsc izvođač/pesma ili šta god) za vas?

Neko mora i da započne valjda 😂

1. Vaš broj učešća u sezoni/broj prolazaka u finale/broj ispadanja u pf/broj završetaka na LU?

21/18/3/11

- Bilo ih je više, tipa 294.FSC kod @Destry94 "Battle of the bands", 282.FSC "282.Igre gladi" kod @Shum i 290.FSC "Risiko v2" kod @Filhy i 286.FSC "Podrumovizija" kod @Pokahontas (mislim da nam definitivno treba više takvih izdanja gde su novi izvođači i manje poznati).

- 280.FSC "Zvuci detinjstva" kod @Detektivka , bilo je baš nostalgično i lepo prisećati se tih stvari i čuti šta su i ostali voleli i radili kao deca, ne samo vezano za muziku već i ovako uspomene iz detinjstva.

- Najbolji je jedina pobeda u sezoni, koju sam imao sa "Abracadabra" pesmom od Lejdi Gage (228p) kod Shuma, a najlošiji plasman je bio ispadanje sa pesmom "Oracle" od Charli B (37p) kod Pokija na francuskom fsc izdanju.

- Sudeći po tabeli u kojoj sam beležio razmenu poena u finalima (jer me mrzelo da zapisujem i za polufinala) to su (po abecednom redosledu): Anhel, cinque, Detektivka, Destry94, Lux, Ro97
(A iz te tabele da spomenem i osobe od kojih sam ja dobio najviše poena u finalima: Aleksa49, Anhel, Detektivka, Destry94, Marko, Vax'ildan)

- Imam osećaj da su to Tinte i Filhy bez gledanja u tabelu hahah ali i to je okej, bilo bi dosadno da svi imamo isti ukus!

- Npr pesma od Jerry Heil koju je slao @Replay ili par pesama koje je slao @Marko tipa od Henke "I'm a God" i ova sa prošlog fsca takođe! (to mi je prvo palo na pamet recimo).

- Otkriće hm, nije bukvalno otkriće jer sam ih i ranije znao ali recimo dodatno sam jako zavoleo bend Palaye Royale, a od pesama mi je recimo i dalje zarazna ostala od @Stefix "Bien de amores" od Marie Jose Llergo.

Last edited:

Pošto su svemirdonske demonstracije uspjele, pridruzili smo vam se na 280 FSC-u, jedan FSC smo preskočili, tako da nam je broj ucestvovanja 16. Ono što je zanimljivo da je ovo bila vrlo berićetna gotina te smo stoga finale vidljeli čak 10 puta, a ispali 6. Na LU mislim da smo 3x završili (1.,5. i 8.mjesto)

Bilo ih je više zvuci detinjstva, idre gladi, 2000s...

Kako Zeleni kaže !

Prvo mjesto u finalu i 20 mjesto u polufinalu

Sudeći po pokijevofilhijevoj statistici: dežurni (61), nije sve tako sivo (51), creature (49), sćefan28 (47), anhel (45), bebi (43) ...

Isti izvor kaže: Arsenic, Boxy, EvroBosna, Niko, Ro

Joj bila je jedna balada na jednom fscu mislim da ju je vaše dežurstvo slalo

Od mojih: Aura Sova - DuMa, Bloodywood - Nu Delhi, od ostalih: Nataša B. - Ja sam dobro, Sub Focus - Original don

😂😂

A baš sam se ponadao da me @Stefix dobro obdario, a kad ono duga devetka od njega :/

Ispravljeno štefo, hvala sto nas podrzavate ❤️
To su poeni koje si ti dao 😂

Od mene imaš 33, a od Stefixa 53

Ili sam ja to pomešao

Napravili smo malo uređeniju listu FSC pesama (bonus kategorije jezik i "medalje", tj koliko 12p, 10p i 8p je dobila pesma u finalu) za lakšu preglednost. Sortirano je po forumašima i izdanjima, samo pesme sa novog foruma (223. FSC nadalje).

Takođe i spisak "čestih imena" tj onih koji su bili 3 ili više puta na FSCu na novom forumu.

LISTA:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1o-teK-CWhNny5_zyiOx4KhN95K0JvGbVgNJssGJu61w/edit?usp=sharing

Hvalaaaa za ovo!

ceca-zvzezda.gif

Učestvujem na svakom izdanju tako da 21, finala imam malko preko pola (11), a ulazaka na LU ako se dobro sećam imam 4 (pobeda, drugo mesto, šesto i deveto)

Šumove Igre Gladi, Bebijeva Dijagnoza i Filhin Riziko uz moje dve organizacije

Dijagnoza

Najbolji plasman pobeda kod zakaye, najgori (neočekivano iskreno) kod Detektivke.

Po listi poena DrKo, Paučica, Bebi

Isti trio plus Filha

Ima ih mnogo, ali ajde recimo Emilie Nicolas - Easy koju je djole_ slao kod zelenog

KAS:ST koji je Paučica slala na viskijevo izdanje

-
21/ 15/ 6/ 3
-
Noć muzeja
-
Zvuci detinjstva
-
7 f/ 22 od 24 pf
-
Po Pokijevoj statistici:
1. Destri 77
2. Dežurni 62
3. Ro/Tinte 46

Uhh .. ajd onako na prvu xD
200.gif
- Bang La Decks - Utopia (Stole)
- Velvet Condom - Samt Und Stein (Marko)
- Ay Yola - Homay (Pipi)
- Dropkick Murphys - I'm Shipping Up To Boston (NSTS)
- Matt Maltese - As the world caves in (Paučica)
- Wallners - in my mind (zakaya)
- The Academic - Not Your Summer (JellyJelly)
- Sydney Rose - We Hug Now (Lux)
- Albin lee Meldau - Josefin (etica)
- BLOODYWOOD - NU DELHI (Zeleni)
- Bag Raiders - Shooting Stars (Pokahontas)
- Puddle of Mudd - Blurry (Marko)
- Bearwolf - Valkiriya (creature)
Screenshot_20260102_134435_Chrome.webp
I da ne uđe ni u top10 😐

-
Definitivno 😁 (Doctor Who)

Pored spiska, @Filhy i ja smo napravili listu koliko je svaki forumaš dao poena svakom drugom forumašu u finalima i polufinalima.

SUM - ukupan broj datih poena od forumaša A (kolone) forumašu B (redovi)
AVG - prosečan broj datih poena u odnosu na koliko puta je bilo moguće dati poene, tj u koliko finala je forumaš bio
SUMpf i AVGpf - isto, samo za polufinala

Stavljen je filter zelene boje, tako da se više ističe tamo gde je veća razmena poena (i obrnuto, tamo gde je manja je manje zeleno). Gleda se razmena između forumaša koji su barem 4 puta bili na istom izdanju.

FSC 2025 razmena poena: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ddx5rWpSwyEmmt3Q4sftmSv5xK4HPwHcEeqBgC9Bws0/edit?usp=sharing

Odrađeno je i za 2024. koga zanima, staviću sve linkove u opis profila pa ko želi da čačka

FSC 2024 razmena poena: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Zsug01QG6PWrBSaOEt0EZS6B1mRgazMwdZ_TQlzFqvM/edit?usp=sharing
Stvarno bravo za ovo. Bilo bi dobro da se stavi na prvoj strani, da se moze lakse doci do njih.

Malo kasnije cu pregledati detaljno. A i da odgovorim na pitanja.

Back