Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Nastupi u RTS klubu su јоš večeras, u ponedeljak i utorak.

Ali ovo što neki govore da bi EBU tražio od Zejne da izbaci riječ Jugoslavija prosto ne vjerujem da bi se to desilo.Jedino mislim da se ne bi dozvolio da se spominju djelovi drugih država, da se pjeva o Kosovu.
Mislim da se nepotrebna polemika vodi o tome. Nije nista neuobicajeno metaforicki spominjati gradove, drzave i narode koji vise ne postoje.

Ja sam počeo da filtriram ove naše prepiske na forumu. Prvo zato što niko nije svestan da ne odlučujemo mi nego Rts, a drugo reč Jugoslavija nije nikakav problem. Biće baš lepo da vidimo Zejnu u Beču, zaslužila je. Lavina i slični će proći kao Vukeyla i to je to. Kako ne shvatate da trošimo vreme ovde na gluposti. Haremke su ispričana priča. Hajp je opao, a pesma je jeftina i trash. Zona je ok. Egor je ok. Ali ljudi Zejnu će Rts ove godine 100% da pogura, ona je sigurica, kulturica, nema rizika za njih, pristojna pesma, dobar glas.

Pa rekao bi da jeste napravio svetsku pesmu i dobro osmisljen nastup, ali eto ceo paket nije te godine rezultirao u neki dobar plasman, plus se pomalo utopio u konkurenciji. Nece uvek svetski nastup znaciti dobar plasman.
Pesma je imala dobru produkciju, to je stvarno zvucalo svetski ali dzabe ako ni posle 5. slusanja nisi mogao da se setis kako zvuci pesma, nije imala interesantnu melodiju. Kao da je iskljucivo radjena za nastup. Nastup je bio promasen jer ona koreografija nije imala smisla, kao da se radi o bopu a ne onakvoj pesmi. Stajling kao kelner je izgledao sa onom belom kosuljom, pevanje kriticno. Zaista nije zasluzio bolje mesto cak mislim da je ukrao Letoncima mesto u finalu. Samo je trebalo ukljuciti malo vise kritike tada a ne gutati price o nekom uzvisenom konceptu i umetnosti.

Btw, da li je @Aleksa49 bio u RTS klubu juce da upozna LU-KU kao njegov najveci fan?

Ma i ako hoce da interpretiraju Jugoslaviju kao neki skandal, sta fali malo

Nismo imali neki skandal od 2022. kada se Konstra slikala sa stolom u obliku Z iz fundusa i sve se okrenulo u nasu korist. Glupe price zavrse glupo na kraju, a izvodjac samo ne treba da se obazire na sve to.

Breskva dok čita kako želite malo kontroverzi i da je bitno samo da nismo nebitni a kad je ona htjela tako da ide niste bili za:

Angry Juliette Barnes GIF

Breskva dok čita kako želite malo kontroverzi i da je bitno samo da nismo nebitni a kad je ona htjela tako da ide niste bili za:

Jeste bas je isto imati kontraverze o bivsoj jugoslovenskoj republici i sa druge strane kontraverzu o proterivanju albanaca sa kosova lol

• Haha
Reactions: FFM

Breskvica je imala lošeg PR, da je ona vrtela priču kako je to pesma o ocu koji štiti svoje dete i da je pesma posvećena očevima, možda bi druga priča bila. Ona nije htela da porekne nijednu kontroverzu 😅

Jeste bas je isto imati kontraverze o bivsoj jugoslovenskoj republici i sa druge strane kontraverzu o proterivanju albanaca sa kosova lol
Ne bih da ulazim u politiku, ali neko je nas debelo zeznuo i ubedio da je sve što mi radimo katastrofa i loše, a druga strana uvek u pravu... I termin Jugoslavija ima dosta kontroverze, meni lično ne, ali mnogima para uši. To ćemo tek da vidimo i čujemo u pze nedelji.

Breskvica je imala lošeg PR, da je ona vrtela priču kako je to pesma o ocu koji štiti svoje dete i da je pesma posvećena očevima, možda bi druga priča bila. Ona nije htela da porekne nijednu kontroverzu 😅
Ma da je rekla da je o bombardovanju i da su crne ptice avioni, bilo bi dovoljno i dobro objašnjenje, ma koliko nekome smetalo da se pjeva o tome, imala je pravo kao i Jamala.
Ali nisu dobro postupili u tom pogledu i završilo je kako je završilo

Jednostavno onima koji nas ne vole ne bi odgovarala ni Breskvica (koja potencijalno peva baš o periodu raspada države, bombardovanja itd) a ni Zejna koja peva o nekakvom jedinstvu i ujedinjenju u bivšoj državi. Za nas nema idealnog rešenja, jedino da ne spominjemo to uopšte ako ne volimo kontroverze (a volimo!). Jedino što je Zejnina pesma bolja, bolja produkcija i kompozicija generalno od GO, inače su mi obe teme u pesmama malo bljutave.

Ali najjači su mi ovi koji se lože na priče šta je Kosovski portal napisao za našeg predstavnika. Ljudi, to je samo marketing naših portala koji ne znaju šta će da napišu pa se uhvate za neku glupost.

Back