gr Grčka 2026: Akylas - Ferto

Ne znam da li mi je Ferto ili Nan najslušanija pesma ove sezone, ali svakako je jedna od najboljih (trenutno).
Ne smetaju mi ni ova grafika, ni čizme, ali sa ovom NEenergijom mi ne bi bilo krivo ni da ispadne xD
U onom videu je pokazao da je ima i da može, tako da ima vremena do maja.
A pevanje, pa i Mimi kod nas je zvučala isto odlično ali nastup je bio nešto slično kao ovaj a prošla je daleko gore sa negativnim komentarima.

E dobra paralela sa Mimi, bukvalno isto dobro pjevanje ali nastup ništa + energija nedovoljna za taj tip pjesme

Dopada mi se izbor i verujem da će publika u maju da izdivlja na ovo.

Njegov jedini imperativ je da energija bude na nivou, a nastup bi trebalo malo da utegnu i skockaju.

Sporiji deo pred kraj mi je pomalo uljez u pesmi, ali čujem reč ''mama'' + vidim da je ovde doveo, pa onda možda i ima smisla, ukoliko je nešto lično.

Slažem se, samo energija jer je to ono što ovakve pesme najviše zahtevaju. A dokazao je da je odličan u lajvu, stvarno skoro kao studijska verzija.

Sviđa mi se.

Ali ovako da li mi je za neki top plasman na Evroviziji - ne.

Last edited:
Evo pesme koja ce da mi konkurise za poslednje mesto. Generalno ne volim ovakav tip pesama, pogotovo sa iritantnim refrenom koji se non-stop ponavlja. Zanemaricu njegov scenski nastup i obleka koji mi je dodatno iritantno. Pesma se sastoji iz svega i svacega, buckuris; vokal mi je slabasan. Jedino mi je pohvalno sto je na grckom i ima jedan deo pred kraj pre poslednjeg refrena koji mi je dopadljiv.
Samo cu reci, vratite mi Makijato. :(

Ne znam dokle ce vise da se forsiraju ovakve pesme i dokle ce pretendovati da ostvaruju dobar plasman. Ziri i publika lepo nagrade "Slomo" i "Unicorn" i umesto takvih koncepata dobijamo cringe koncepte koje publika nekako na kraju podrzi. Nadam se da ce ovo biti flop.🥴

Pa postoje ljudi koji vole razlicite zanrove, niti treba na ESC da imamo samo balade i bopove.
Problem je u inflaciji pesama sa takvim stilom, gde bi se ti isti ljubitelji odlučivali između takvih pesama, i niko ne bi izvukao deblji kraj

To stoji, samo se previse ide na taj half-troll fazon i ocekuje dobar plasman od toga. Nadam se da ce se desiti flop u jednom momentu i da izadjemo iz te ere bar na neko vreme.
Postoji bar 10 drugih žanrova na kraju i vrsta pesama koje možeš da podržiš. Ne vidim problem da postoji i nešto ovako? Nekome su možda dosadili i SloMo i Unicorn, ali i za takve pesme i ovakve postoji mesto na takmičenju.

Tebi se ovo ne sviđa, nekome se sviđa, i tjt.

Back