fi Finska 2026: Linda Lampenius x Pete Parkkonen - Liekinheitin

Ovo sam ostavio zadnje da pogledam i sve što imam za reći je...može li konačno jedna finska pobjedica!?!? :love:

Sve mi je ovdje top u nastupu i ne čudi me da su razvalili s bodovima, jedva čekam i nastup na escu i navijat ću za njih 🙏

Dobri su. Stvarno mi se sviđa pesma, ali bih voleo da sam oduševljen koliko i većina, jer prepoznajem da ovde postoji pobednički potencijal, a nikad ne želite da vam se ne sviđa pobednik. Ono što mene ovde malo odbija je neki diskonekt između zvuka, koji je grandiozan i dramatičan, i teksta o tome kako se lik naložio na ženu sa kojom je bio u kres kombinaciji i koja ga je sada otkačila (we’ve all been there lol). Mislim what in the Saša Kovačević je ovaj tekst. Pritom su mi oboje malo matori za takav tekst. Takođe, Lindin deo sa violinom je stvarno epic, žena ima takvu auru, ali uvek malo poludim kad se neko pretvara da svira instrument na Evroviziji, a u ovoj pesmi je poseban akcenat na tome.

Što se tiče nastupa, šta reći. Vrhunski i vrlo sinematično. Jedva čekam teoretičare zavera i optužbe za satanistički ritual 😭

Nisam još uvek potpuno ubeđen u pobedu, ali mislim da je realna i moguća. Nema još mnogo pesama koje treba da izađu a većina dobrih pesama je sa Balkana. Verujem da EBU želi da Evrovizija ostane na Zapadu/ Severu, tako da će sigurno pogurati ovo.

Kakav nezaslužen potop Kikice 😭 Njen nastup nije bio loš, ali nekako mi nije bio ni previše ubedljiv iako je odlično otpevala. Svejedno mi ostaje kao jedna od najboljih pesama ove sezone a i sa UMK uopšte.

Pobednici su mi skroz ok, bili su mi drugi favoti. Nastup mi je doduše pomalo random sve do kraja, ali onda kulminacija bude baš moćna i efektna.

Skoro cijeli nastup su mi djelovali totalno diskonektovano, on radi jedno, onda drugo, bez neke interakcije među njih dvoje, čak i na onom samom kraju. Nekako mi ni ova violistkinja nije djelovala prirodno, već da je tu samo što mora biti. Treba napomenuti i da je ovaj Pete u jakoj produkcijskoj kući i da ima mašineriju iza njega, ne potcjenjujem objektivni kvalitet pjesme, ali da je independent artist upitno je da li bi sve ovo mogao da iznese hahah. Ovo prvo mjesto na kladionicama mi nekako djeluje previše kozmetički, u trenutku kad se pojavi ona prava pjesma mislim da će brzo pasti, osim ako niko ove godine nema namjeru da pobijedi, u tom slučaju bi možda stvarno i bili u igri za pobjedu.

Meni ovo dated, predvidivo. Video bih ih kao pobednike tamo 2012.godine
Ali svakako ima sve potrebno da je ok kao pobednik generalno.

Nzm koliko finski tvt na UMK oslikava ESC potencijal. Sa Kaarijom je u potpunosti bila opravdana tvt dominacija na UMK, al recimo za Windows95man nafilovali ih bodovima (doduše solidno manje nego duet sa violinom) pa na kraju flops kod publike na ESC.

Nzm koliko finski tvt na UMK oslikava ESC potencijal. Sa Kaarijom je u potpunosti bila opravdana tvt dominacija na UMK, al recimo za Windows95man nafilovali ih bodovima (doduše solidno manje nego duet sa violinom) pa na kraju flops kod publike na ESC.

Nadam se da ne upoređuješ Windows sa duetom 🤣

Ima dosta i u tome što je ona, koliko sam razumela i jako poznata, mada ne toliko među baš mladom populacijom i onda, kada se na to doda da i on ima veliku fan bazu, dolazimo do ovog rezultata na TVT. Mada je, meni barem i pesma dobra. :)

Back