fi Finska 2026: Linda Lampenius x Pete Parkkonen - Liekinheitin

Sad poslušah pesmu. Pa ja vidim ovo da pobeđuje, jako mi je lep utisak na kraju. Doduše zamišljala sam tokom slušanja istu ovu pesmu na PZEu, i sve ovako isto ali bez publike i bine po kojoj gospođa sa violinom šeta mi ne bi mogli upola isti utisak da dostavimo. Prosto nije tehnički moguće. I na ovom primeru možemo videti zašto je važno da RTS prestane biti sebičan, nađe nekog sponzora, bukira Sava centar, neku dvoranu, šta god.

• Like
Reactions: FFM
Ja i dalje pokušavam da shvatim šta je ovde toliko vau, dosadno do bola. Srećno im 20 godina od Lordija, pa kao fandom sublimiše pesmu da obeležimo godišnjicu opet kod njih. To kalkulisanje sa godinama mi baš mučno postalo, nije organski.

Hoću da čujem još dueta kao Tina i Abor sa njegovim violončelom, a finska Marija Kulic sa violinom nikada neće biti gas.

Pa, evo, ja nisam ni slušala do sad jer nisam u fazonu da hajpujem ovu godinu niti da joj se posvećujem, nego kad mi se sluša nešto poslušam, ali stvarno mi je ostavila lep utisak, lepa mi je pesma, ima nešto klasično dobro u sebi. A generalno da li je overhyped to ne znam. Ali svakako ne bih imala ništa protiv da pobede od ovih što su trenutno u vrhu, jer mi je od njih ovo najlepša pesma. Meni je dosadna recimo baš Australija, to će mi biti baš antiklimaks ako prođe dobro. Danska mi je isto okej, ali ne deluje pobednički.

Ne razumete kako je ova pesma fan favorit, ali vam ima smisla i razumljivo je da kazete da je hype lazan i da nece proci dobro samo jer se vama ne dopada? 😁 pesma je 10/10, nastup je 10/10, njih dvoje su divan duo, da li ce pobediti/da li mogu da pobede, ne znam, ali da imaju pesmetinu, imaju

Imaju pesmetinu, to stoji. Samo da se prisetimo Erike koja je bila isto ovako hajpovana pa je završila tamo gde je završila.
Verovatno će ostvariti jako visok pladman ali nisam sigurna da je dovoljno za pobedu.

Meni je Erika bila favorit, ali mislim da njen eventualni najbolji domet ne bi bio daleko od tog 11. mesta, možda koja pozicija više. Publici je bila u top 10, a žiriju negde na ivici (ili deseta).

Od svih fan favorita najgore kod žirija su prošli Albanci. Skroz nezasluženo i imam utisak da su neki ocenjivali zemlju, a ne pesmu.

Žiri zavio nezasluženo Albaniju u crno.
No dobro, navikli smo.

Lično mi je sve jedno, važno da se razni umetnici pojave. Većina ESC učesnika koji su ljubili patos redovno slušamo : )

Zašto su ovo dvoje favoriti? Zato što imaju super pesmu, zato što imaju harizmu i savršeno se dopunjuju na sceni savršwno vladaju scenom. Ovo je baš profi nastup i ja bih bio prezadovoljan njihovom pobedom.

Ne vjerujem da će na kraju zaista i pobijediti, mislim daj bože, a i ako se to desi, po meni bi ovo bila najorganskija pobjeda/pobjednička pjesma još od Maneskina.

Bože Finci ove godine imaju najjaču produkciju… Pesma kao pesma mi nije nista specijalno, sa ovakvom pesmom bi Jack Lupino kod nas bio 14. mesto 🤷🏼‍♂️

Pa žiri će morati da se uhvati jednog favorita da bi onemogućili pobedu Izraela. A id svih do sada objavljenih pesama do sada jedino Finska ima taj neki momentum koji bi mogao da animira i publiku da glasa u većem broju.

Za Francusku pravo nisam pametan. Vidi se da je pesma namenski pravljena za pobedu i sasvim sigurno će biti u top 3 žirija (ako ne i prva), ali ja nikako ne vidim prosečnog gledaoca koji glasa za to.

• Like
Reactions: FFM
Nešto ne očekujem da će prosečan gledalac na Balkanu izgoreti na Finsku. Zapad i Skandinaviju već vidim da mogu.

Pa Balkan će možda za Ferto, ali Finci mogu da uzmu lepe poene i da im bude dovoljno za sam vrh.

Oho, nisam znao da je rumunskog porekla moj glas joj siguran! 😍

Back