dk Danska 2026: Søren Torpegaard Lund - Før Vi Går Hjem

Jaoo, iskreno nije se trebao pravdati.
Mislim da je ova "izjava" tako nothing burger i ništa time nije rekao.

Mislim da je očigledno na čijoj je strani i pojedini eurofanovi bolje da ne čekaju da im bilo ko piše ono što oni hoće da čuju.
Da ne pričam o licemerstvu samog gledanja ovog takmičenja ali ok.

Meni je neverovatno da je okacio story gde je taj laptop i stikeri skoro u prvom planu i da nije pretpostavio kako ce to mnogi interpretirati, pogotovo na nekim mrezama gde se svaka rec meri. Jako los PR Danaca. Sad mi je jasno zasto mnoge zemlje angazuju citav tim za marketing, PR, drustvene mreze…

Ma ko ne vidi da je to bilo namerno, svesno bira da bude slep kod očiju. Providno i previše. Svi mi neku sliku ispregledamo po 15 puta pre objave i vidimo i ono što drugi ne vide. Što neko reče, nudi se EBU-u kao podoban pobednik, u godini kada će opet da se ide na namerno spuštanje Izraela, što da ne pobedi neko drugi ko ih politički podržava. Da 'zadovolje' obe strane.

Ma ko ne vidi da je to bilo namerno, svesno bira da bude slep kod očiju. Providno i previše. Svi mi neku sliku ispregledamo po 15 puta pre objave i vidimo i ono što drugi ne vide. Što neko reče, nudi se EBU-u kao podoban pobednik, u godini kada će opet da se ide na namerno spuštanje Izraela, što da ne pobedi neko drugi ko ih politički podržava. Da 'zadovolje' obe strane.
Ili je to ili jedostavno nije bio dovoljno inteligentan da skonta da te stikere, koje je normalizovao do te mere jer su mu verovatno često pred očima, je trebalo da sakrije. Kao kad okačiš magnete na frižideru pa u jednom truntku više i ne obraćaš pažnju na njihovu simboliku.

Ili je to ili jedostavno nije bio dovoljno inteligentan da skonta da te stikere, koje je normalizovao do te mere jer su mu verovatno često pred očima, je trebalo da sakrije. Kao kad okačiš magnete na frižideru pa u jednom truntku više i ne obraćaš pažnju na njihovu simboliku.
To ima smisla kada okačim magnet sa Tasosa, a ne kada okačim magnet o podržavanju genocida.

Ako ništa drago mi je što Grenland više nije aktuelna politička tema, tako da nekako smanjuje eventualnu mogućnost za uplitanje politike.

Možda i postoji mogućnost da mu promaklo ako su svi u njegovom okruženju u istom fazonu po pitanju toga pa nije ni razmišljao, ali ako jeste to onda je samo glup što ne razmišlja o posledicama lol. Mada svakako se treba preispitati inteligencija nekoga ko kači "fck hms" stiker na laptop 😂

Za sve "apolitične" ljubitelje ESC-a koji samo podržavaju muzički event i ništa drugo ih (kao) ne interesuje.:

Samim tim što je ESC i više nego političarn, EBU kontradiktoran, proizvoljan i želi po svaku cenu da nas sve prave ludim, mene više "brinu" baš ove moralne fan gromade koje slede ideju da po svaku cenu žele takođe svima da zapuše usta čim neko bekne protiv zlostavljača nacija i podržavaju preuzetu ispranu i vrlo političku EBU žvaku i stav: Ako ti se ne sviđa ti idi / mi smo ovde zbog muzike, jeeej!

Svako na ovom svetu ima pravo da nešto podržava ili se protivi tome. Pa tako i Soren. Meni je njegova pesma odlična. Ali jednako tako i ja imam pravo da ne podržavam nekoga ko se divi nekome ko ubija decu, žene i starce. Od danas Danska na poslednjoj 34. poziciji.

• Like
Reactions: FFM
Za sve "apolitične" ljubitelje ESC-a koji samo podržavaju muzički event i ništa drugo ih (kao) ne interesuje.:

Samim tim što je ESC i više nego političarn, EBU kontradiktoran, proizvoljan i želi po svaku cenu da nas sve prave ludim, mene više "brinu" baš ove moralne fan gromade koje slede ideju da po svaku cenu žele takođe svima da zapuše usta čim neko bekne protiv zlostavljača nacija i podržavaju preuzetu ispranu i vrlo političku EBU žvaku i stav: Ako ti se ne sviđa ti idi / mi smo ovde zbog muzike, jeeej!
1000060948.webp

Možda i postoji mogućnost da mu promaklo ako su svi u njegovom okruženju u istom fazonu po pitanju toga pa nije ni razmišljao, ali ako jeste to onda je samo glup što ne razmišlja o posledicama lol. Mada svakako se treba preispitati inteligencija nekoga ko kači "fck hms" stiker na laptop 😂
Sto bi rekla Brooke: "That's reach, when it's coming from you...". Bitno da si ti okacio zastavu Irana, drzave koja je vodeci svetski sponzor terorizma.
Svako na ovom svetu ima pravo da nešto podržava ili se protivi tome. Pa tako i Soren. Meni je njegova pesma odlična. Ali jednako tako i ja imam pravo da ne podržavam nekoga ko se divi nekome ko ubija decu, žene i starce. Od danas Danska na poslednjoj 34. poziciji.
To ima smisla kada okačim magnet sa Tasosa, a ne kada okačim magnet o podržavanju genocida.
Ne vidim kako stiker “fck hamas” može da se tumači kao podrška genocidu kada jasno izražava protivljenje organizaciji koja je međunarodno prepoznata kao teroristička i čija ideologija je genocidna. Izgleda da ste se malo zbunili. A to sto nekog otpisujete zbog njegovih politickih stavova (koji su usput zasnovani samo na slici sa instagrama) govori vise o vasoj mrznji i ogorcenosti nego o njemu.

Mislim da je tu bitniji vremenski kontekst te naljepnice, nego sam sadržaj. Nije to jedini problematični stiker, i ovaj drugi je isto interesantan. 2026. je godina, ako neko i dalje tvrdi jednu te istu stvar i poslije tri godine, u pitanju je neko ko je vrlo pristrasan i ne sagledava situaciju objektivno, random osoba iz Izraela npr. U svakom slučaju, ovaj lik mi djeluje kao neko ko je itekako politički osviješten i kao neko ko ima čvrste političke stavove. Fanovi su vjerovatno mislili da ako je queer umjetnik kao Nemo da ima iste i stavove kao oni.

Last edited:
Logična mi je namera da se u izjavi ne zameri nikome, ali nema ništa od sedenja na dve stolice u ovoj situaciji. Vreme će pokazati da li je cionista ili jezivo nepažljiv, kad krenu da ga razvlače u intervjuima.

Da ima pesmetinu sezone stoji i stiker na laptopu to ne može da promeni lol

Sto bi rekla Brooke: "That's reach, when it's coming from you...". Bitno da si ti okacio zastavu Irana, drzave koja je vodeci svetski sponzor terorizma.

Ne vidim kako stiker “fck hamas” može da se tumači kao podrška genocidu kada jasno izražava protivljenje organizaciji koja je međunarodno prepoznata kao teroristička i čija ideologija je genocidna. Izgleda da ste se malo zbunili. A to sto nekog otpisujete zbog njegovih politickih stavova (koji su usput zasnovani samo na slici sa instagrama) govori vise o vasoj mrznji i ogorcenosti nego o njemu.
Nije u pitanju samo sticker fck hms nego i ovaj drugi, koji je, manje vise, njihova MAGA - stoje defiant uprkos genocidu.

Ovo je vise komentar za ostale da znaju, na osnovu tvoje poslednje recenice mi deluje kao da se sa tobom nema svrhe raspravljati.

1000060951.webp

Može, jer ni ja ni niko normalan ne podržava Hamas kao organizaciju, problem je što je 'fckhms' retorika koja se trenutno uzima i koristi kao širenje propagande Izraela i svih ostalih jevreja da opravdaju ono što trenutno rade - genocid.
A u čemu je Izrael vodeći? Fejk država koja je napravljena na tuđoj teritoriji, kao 51. država SADa čiji je cilj destabilizacija bliskog istoka i krađa nafte. Mržnja prema genocidu je opravdana.
A usput, koliko vidim, oni i Ameri su ostali bez ikakve podrške Evrope u ovom ratu, toliko o tome.

Objavljivati ovakve sentimente nije ništa drugo nego iskalkulisan marketing jer se gospodin istirpovao da ima šanse za pobedu.

For all the "apolitical" ESC fans which are only supporting the music event and are like not interested in anything else at all:

Between the fact that the ESC is more than political, the EBU is contradictory, arbitrary and wants to make us all fools at all costs I am even more "concerned" about the specific fan groups following the same idea, so much so that they also intend to shut everyone's mouth up at all costs as soon as someone speaks out against the abuser of nations and those fans are blindly supporting the adopted, washed-out and very political EBU chewed attitude:
"If you don't like it, leave + we are here for the music only, yeeeey.!"

Girl, pošto ti želim dug život, extra sam se potrudila da pojasnim. I hope it makes now more sense to you? 🤔😊

• Haha
Reactions: FFM
Hamas je nebitna vojno-politička organizacija formirana iz očaja u redovima palestinskog naroda. Niko normalan svakako ne bi smeo da podržava akcije koje provode pripadnici Hamasa, ali na koji drugi način pokušati da se obračunaš sa nasilnim komšijom koji u tvoju vlastitu kuću provaljuje kad mu se prohte. I to traje decenijama.

Izrael je zemlja koja u ovom trenutku sprovodi genocid nad Palestincima, aktivno učestvuje u napadima na Liban, Siriju i Iran, tri nezavisne države članice UN-a. Izrael je isto tako zemlja čiji doktori su vadili organe srpskih zarobljenika u fađoznoj albanskoj Žutoj kući, i onda te iste organe za debele pare prodavali cionističkoj multimilionerskoj gamadi širom sveta.

Svi oni kojima je ovo normalno i podržavaju taj siledžijski cionistički režim, za mene su nedostojni mog vremena i pažnje. Toliko o tome.

Back