az Azerbejdžan 2026: JIVA - Just Go

Bukvalno ne zna se da l’ su izgubljeniji oni ili Gruzini.
Šta jes jes mora se priznati da od Kavkaza jedino Armenija nikad nije izgubila ESC kompas tj nikad si nije dopustila ovo što su ove dvije

Da, a ja sam se bas plasio da ce Jermenija postati nezainteresovana nakon niza od 2 NQ i povlacenja zbog rata, a vratili su se na najbolji nacin.

Da li iko može da mi objasni kako su oni od evrovizijske velesile u prvim godinama svojih učešća postali gotovo najnebitnija zemlja i totalni autsajder?

Pesma je jako staromodna, a pritom nema nijedan upečatljivi momenat da se izdvoji po bilo čemu. Bukvalno neki beznadežni pop kliše sa lošim tekstom na engleskom koji pritom gospođa ne izgovara baš sjajno.
Svetla tačka mi je jedino prelaz sa strofa na refrene. On zaista fino zvuči, ali šteta što nije iskorišćen taj potencijal u refrenu i sve je ostalo mlako.
Dobro, svetla tačka je i malo azerbejdžanskog jezika pri kraju (bilo bi daleko bolje da ga je više, odnosno da je cela pesma).

Najstrmoglaviji pad u ESC kontekstu je ubedljivo njihov. Mada iskreno, jedine njihove pesme koje volim i slušam su Truth (2019), Hold me (2013) i Hour of the wolf (2015).

Da li iko može da mi objasni kako su oni od evrovizijske velesile u prvim godinama svojih učešća postali gotovo najnebitnija zemlja i totalni autsajder?
Kupovali su pesme od Melfest tekstopisaca i dream tima (Dimitris Kontopulos i/ili Borislav Milanov) 😂

Sad kad pišu sami sebi flop era pošto nemaju nikakvu muzičku scenu, izgleda

Mislim da je pad istovremeno počeo kad je bio haos oko nameštanja glasova i stalnih govorkanja da kupuju švedske pesme.

Imali su uvek lepe plasmane ali otkako su počeli sa "u se i svoje kljuse" ne ide nikako. Mada iz nove ere sviđaju mi se pesme Nadira i Fahrija.

Pa nije govorkanje, svaka pesma od 2009. do 2022. je imala švedske tekstopisce ili drim tim (osim Dihaj u 2017., a opet je tu neka švedska ekipa radila postprodukciju).

Mislim da im se samo više ne isplati da troše pare da preko evrovizije poboljšavaju svoj imidž zato što EU više ne može bez njihovog gasa pa ih zabole dupe.

Meni su iskreno bili dobri 2022. i 2024. 👉🏻👈🏻

Njihove pesme iz ere kada su kupovali glasove i imali dobre rezultate su mi zapravo krš. Ove godine imaju AI pesmu. Bukvalno su ljudi našli Jutjub kanal lika koji je kompozitor na ovoj pesmi i on ponosno pravi AI muziku. Čak je i deo stiha ove pesme u još jednoj njegovoj pesmi lol.

Da, 2022. i 2024. su bili odlični, ali opet loše plasirani (bez poena od publike došli do finala i pretposlednje mesto u pf), a i 2023. simpatični i izvan šablona.

Meni su iskreno bili dobri 2022. i 2024. 👉🏻👈🏻

Njihove pesme iz ere kada su kupovali glasove i imali dobre rezultate su mi zapravo krš. Ove godine imaju AI pesmu. Bukvalno su ljudi našli Jutjub kanal lika koji je kompozitor na ovoj pesmi i on ponosno pravi AI muziku. Čak je i deo stiha ove pesme u još jednoj njegovoj pesmi lol.
Kako je EBU dozvolio da to prođe? 🙄

Ali kad već pravi AI muziku, zar nije mogao nešto bolje napraviti pa im uvaliti hahaha

2022. su uhvaćeni u krađi pa su njihovi bodovi promenjeni u neke prosečne. Verovatno je od tada prestala ambicija jer će teško posle toga ikada više da naprave neki bolji rezultat.

Kako neko može da oravi AI muziku? Ti samo zadaš zadatak, a AI sklepa nešto i to objaviš. Nije to nikakvo pravljenje ničega

Pa generiše audio. Nije da izvadi iz "fioke".

az Azerbejdžan 2026: JIVA - Just Go
Back