A možda i nije. Šta znam, ja mislim da su Izraelci delulu pa svakako misle da bi ih pustili da organizuju i da se zato ovoliko cimaju i kukaju kad ih žiri onemogući da pobede.
Jasno je da se ovdje politika umiješala, i to poprilično. Mislim, izabrati grad sa toliko manje smještajnih kapaciteta i daleko lošijom povezanošću nego Sofija mi je ono nečuveno. S druge strane, svakako ne bih išao tako da ću uživati u cijelom haosu oko organizacije.
Napisaše da je super konekcija vozom sa Sofijom, ali zapravo baš i nije. Udaljenost je preko 400km i putuje se 6-8 sati, zavisno od voza. Cena povratne karte za voz je oko 19 evra, jedino je to ok.
Aerodrom u Burgasu ima samo sezonske letove i čartere tokom letnjih meseci za turiste. Zar nije i saobraćajna povezanost bitan faktor u odlučivanju? Sofija ima letove do svakog bitnog evropskog grada. Ne vidim ovde nikakvu prednost, pa ni u Crnom moru koje će u maju verovatno biti još uvek ledeno.
Pa ni Beograd ni Zagreb nemaju direktan let za Burgas, a bacih pogled i na Atinu i Madrid npr, ni oni ga nemaju. Znači moraće da se cimaju do Sofije pa do Burgasa, a nije da je udaljenost kao Beograd i Novi Sad pa da ni ne osjete razliku.
Očigledno je ovde nešto drugo igralo ulogu pri odabiru grada domaćina, radujem se teorijama zavjere koje slijede
S obzirom da je vlada njihova izgurala ovo sa Burgasom ne sumnjam da će smisliti neku alternativu, vjerovatno preko vezanih letova ili prijevozom od Sofije, ali veći problem ovdje su meni smještajni kapaciteti i javni prijevoz.
Reko možda oće da otvore sezonu kupanja u drugoj polovini maja pa da zarade od smeštajnih kapaciteta koji bi bili prazni, ali ovi datumi (11 / 13 / 15) nemaju baš smisla za tu teoriju.
Paradoks kao i uvek da moraš otići dalje da bi leteo negde bliže (wizzair od Budimpešte).
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.