233. FSC - World Cup

Prva zemlja su Filipini. Možete li procijeniti koliko imaju ljudi? Više od 100 milijuna i smatraju se malo do srednje napučenom. :oops:
TqL0wXf.png

Baneri jako jako lepi!
Btw, šok da niko nije poslao jednu pesmetinu iz Srbije...

Na redu je Tajvan. Tajvan je zemlja koju se može zvati na tri načina: Tajvan, Kineski Tajpeh i Republika Kina.
Kap2y7A.png

Iz Evrope mi se jedna pesma lepo izdvojila na prvo slusanje. Inace su mi pola-pola.

Kada je u pitanju Tajvan, odmah je tu i Kina kojoj je službeni naziv države Narodna Republika Kina. Inače, riječ Kina dolazi od riječi Ćin što znači brada.
zWzaccl.png

Iz dviju Kina u Libanon, zemlju čije se ime nije promijenilo preko 4000 godina.
Msa8Slp.png

Ponovno na drugi kraj federacije, slušamo pjesmu iz Australije. Naziv ove zemlje dolazi od naziva Terra Australis ili Južna zemlja. Još zanimljivije, jedan čovjek ima privatan posjed veći od Belgije, a 85% ljudi živi u 50km od obale. Također, smatra se da ogroman dio unutrašnjosti nije istražen. I još nešto, Australija je prešla u azijsku federaciju (iako pripada Oceaniji) jer preko AFC-a ima veću mogućnost ići na SP.
TCI37Hb.png

Last edited:
E ovo je moja FSC beba :D Čini mi se da sam ga slao kod Petra na onom bajkovitom FSC-u

Baneri su stvarno top 👏

Idemo do susjedne zemlje. Ne znam jeste li znali no u ovoj državi se opako razgovara da joj se promijeni naziv u Aotearoa. Promjena zastave nije uspjela, vidjet ćemo što će biti s imenom zemlje.
4Dthhto.png

Aziju i Oceaniju završavamo sa Saudijskom Arabijom. Vjerojatno ste čitali no nije uzgred napomenuti da se u ovoj državi gradi grad Neom koji se gradi u visinu. Duljina grada će biti 170km i bit će s obje strane obložen nekom vrstom stakla. Ovaj grad predstavlja ideju budućih izgradnji gradova. Inače, ova zemlja je najveća zemlja na svijetu koja nema rijeku.
0NBnvXx.png

Last edited:
Back