14.FSC Specijal - Winners and All Stars party ⭐️

Jedna briga manje, o mene se nećete ogrešiti. Shodno prazničnom raspoloženju i mom netakmičarskom duhu, predložila sam pesmicu koja je zauzela 16 mesto u svom PF i verovatno je se seća još samo organizator tog FSC. Sad u ovoj konkurenciji, mogu da sanjam o 16.mestu. Daj bože bod više od Faraona i ja zadovoljna.
Ali, bodovati 10 od 33 pesme.:eek:

Kad sam prvi put preslušavala listu, odmah po preslušanoj pesmi, koja je iz prve polovine liste, rekla sam: "Dobro je, imam 12 bodova". Nakon što sam odslušala sve predloge, pa RECAP, pa još jednom, pa još jednom neke pesme, poslala sam listu. Dva dana kasnije, konstatovala sam da uopšte nisam bodovala pesmu, kojoj sam prvobitno htela dati 12 bodova.😭

Ogrešila sam se svakako.

1. Koji FSC žanr vam je omiljeni?
a) rok/metal
b) elektronika
c) etno/folk
d) pop sa svojim podvrstama

Pa ovde svaki žanr zapravo volim. Ali ajde da kažem da mi najviše prija rok/metal i pop sa podvrstama. Ali uglavnom svaki žanr mogu da poslušam a to se da i videti po pesmama koje šaljem jer smatram da dosta šaram žanrovski sa pesmama na fscu.

2. Koji je jezik koji se u nekim FSC pesmama sreće vama omiljeni?

a) španski
b) italijanski
c) francuski

d) ukrajinski
e) turski
f) grčki

Sva tri obeležena volim podjednako.

3. Kakve FSC teme vam više leže?
a) slobodna tema uslovljena malim brojem ranijih učestvovanja izvođača
b) geografske teme sa različitim državama
c) konkretno žanrovske
d) pojedinačni zadaci

Geografske teme najviše volim zato što volim da istražujem.

4. Koliko dugo učestvujete na FSC-u i sa kojom pesmom ste se prvi put tada takmičili?

Jako dugo. Mislim da ako nisam zagazio 200 učešća da se ono zapravo bliži. A prva pesma mi je bila Nikola Kojo - Ljubav je To. Davni 23i FSC (valjda) ili 24i xD.

5. Da li više volite kada na FSC-u dobijete npr top poene od samo 5 glasača ili skroz sitne poene od 15 glasača?

Pa najviše volim kad dobijam tako sitne poene i kad što više ljudi glasa za pesmu. Takve pesme uglavnom i pobede na fscu.

6. Kojih 5 fsc forumaša biste odabrali da budu članovi stručnog žirija na PZE-u?

@Dežurni i @Djole89 su mi najbliži muzički tako da oni prvo. Onda @Lux (vidim da smo se nadavali poena puno i uglavnom šalje ono što mi ušima prija) @libertà (verovatno osoba s kojom se muzički najviše razlikujem pa bih voleo da mi neko ko ima različit ukus od mog bude žiri na PZEu jer je i to potrebno na takvom takmičenju da bi se stvari dovele u balans) @Pokahontas (moramo imati na pzeu nekog blesavog poput Pokija koji bi Desingerici uvalio 12 poena ko od šale i eto ga Desinger na escu)

7. Nabrojte 3 fsc forumaša koja po vama imaju specifičan i prepoznatljiv muzički ukus?

@Bebi (Definitivno najprepoznatljiviji forumaš po ukusu a tu su mu slični i @dodo i @cinque)
Moram i Storma izdvojiti jer Strom je dosta prepoznatljiv po svom ukusu a prošle godine su mi pesme koje je slao dosta prijale i na kraju da spomenem @Ro97 i @Stefan28 pošto ih skoro uvek prepoznam na fscu.

8. Koja 2 fsc forumaša biste odabrali da budu DJ u klubu gde izlazite sa svojim društvom?
@zeleni i @Pokahontas ta noć bi bila luda.

9. Koja pesma vam je omiljena od onih sa kojim ste vi učestvovali tokom protekle fsc sezone?

10. Šta biste sve promenili u Specijal - FSC izdanjima za ubuduće (vaš predlog)?

Pa promenio bih sistem glasanja. Ako je Specijal što da nemamo i specijalan sistem bodovanja samo za specijale?

6. Kojih 5 fsc forumaša biste odabrali da budu članovi stručnog žirija na PZE-u?
@Bebi - forumaš koji odlično zna prepoznati balans između avangarde i onoga što "narod voli"
@Dežurni - pokazao je svojim FSC rezultatima da ima njuha za ljude, a takođe nije bio dosadan niti se zicerašio preterano u tom smilu
@Paučica - rekao bih slično kao Bebi, zna perfektno pogoditi taj balans
@Destry94 - zna da ubode dobru baladu i pop pesmu koji će strani žiri nagraditi
@Nije sve tako sivo - zna da prepozna šta će se svideti domaćoj publici koja ne svira k#rcu i glumi avangardu, poput mene npr xD
i @creature , veliko iskustvo i dosta žanrovskog varijateta

Kad sam video sta pisete mislio sam nikad jaca konkurencija, kad ono meh.
12 sam dao pesmi koju na samom FSC nisam toliko upamtio, medjutim posle njega wow :love:

@libertà
Hvala ti na "selekciji" za PZE žiri (ti si jedini, a dosta vas me je stavilo u grupi autentičnog ukusa)! :love: To bi mi bila velika čast i zadovoljstvo, ali mislim da ne bih bio dobar izbor. :LOL: Istina je da umem da pogodim lepo šta prolazi u finale recimo na PZE-u ili na velikoj Evroviziji kada odgledam nastupe, ali ne znam u kojoj meri bih se odrekao subjektivnosti i predvideo šta bi moglo da bude hit tamo (sad sam se baš uživeo, kao da sam stvarno pozvan da budem žiri :ROFLMAO:).
Svi mi sa ovog foruma smo u suštini u opisu svog obitavanja ovde žiri, kao i umišljeni muzički stručnjaci i kritičari kada je ESC u pitanju. 😀

Zanimljivo je da Creature i Vax'ildan imaju isti omiljeni muzički žanr. :LOL:

Što se tiče pesama za Drugu šansu, da, bilo je dosta jakih pesama i nezgodno je bilo rasporediti poene, ali opet sam nekako uspeo i nije baš ispalo toliko teško kao ranijih godina.
Čestitke i puno sreće svima, a posebno Majsti koji je odabrao hit pesmu sa "Risiko" izdanja! 👌:love:

Hvala tebi na toj temi, zahvaljujući njoj sam našao jednu od omiljenih pjesama iz prošle godine!

Samo da proverim kada su rezultati. 😅
O, ovo pitanje oko ziriranja, lepo me je videti medju odabranima. Volim da budem u ulozi zirija. I da ima tako nesto na FSC-u, prijavio bih se. U tom slucaju, subjektivni osecaj bi pokusao da umanjim koliko mogu i nekako realno da sagledam stvari.
A sto se tice podela poena ili nacin glasanja u ovim specijalima, mislim da stvarno ne bi bilo lose da se iskoristi LU, bez obzira da li neko juri plasman ili ne (voleo bih da se i ja jednom nadjem bar u TOP 15), ali na taj nacin bi se rasteretila DS. Moze i u vidu kupa. Secam se da je stevan988 na kraju 2019. organizovao specijal koji je obuhvatio period od 2010-2019. i tu je bilo kup takmicenje. A i jos raznorazne pojedinacne nagrade. Jos imam sacuvane rezultate.

Ja sam inace starog kova, pa ja bih najradije ostavio evrovizijsko bodovanje, ali nemam nista protiv da se okusamo i u nekom drugom formatu.

Secam se da je stevan988 na kraju 2019. organizovao specijal koji je obuhvatio period od 2010-2019. i tu je bilo kup takmicenje. A i jos raznorazne pojedinacne nagrade. Jos imam sacuvane rezultate.
Imali smo to i na ovom forumu, organizovao je MilanB. Mogli bi opet slicno ponoviti, na primer sve pesme sa novog foruma, recimo nakon 300. ili 322. izdanja FSC.

Imali smo to i na ovom forumu, organizovao je MilanB. Mogli bi opet slicno ponoviti, na primer sve pesme sa novog foruma, recimo nakon 300. ili 322. izdanja FSC.
Znam da je bilo nesto slicnom fazonu, ali nisam mislio bas tako. Mada i ta varijanta mi je bila ok. Svakako je drugacije. (y)

TOP16 forumaša sa najvećim brojem učešća u tom trenutku i sa pesmama koje su osvojile najveći broj poena do tog trenutka, a da nisu pobednici ili već učestvovale na specijalu. Mislim da će mi to biti jedina pobeda u okviru specijala još neko vreme. :ROFLMAO:

A da, nije mi bio loš ni taj sistem, gde forumaš dobije 5 poena za svaki duel i deli po svom nahođenju (5:0, 4:1, 3:2).

@Tinte

Dobro došli na predstavljanje rezultata Druge šanse a samim tim i kraj ovogodišnjeg FSC Specijala! 🏆

Za početak da se prisetimo prošlogodišnje pobedničke pesme:

@Detektivka

Artemas - "I like the way you kiss me"

Za par minuta počinjemo! Budite tu i pišite vaše utiske, slede veoma zanimljivi rezultati! 😍

Back