gr Grčka 2026

Ne mora svake godine, taman su prošle lepo presekli sa Asteromatom i ostvarili dobar plasman.

Ne mora, ali mislim da ne bi jednostavno glasali za englesku pesmu osim ako je baš dominantno bolja od svih drugih.

I ja svakako mislim da su veće šanse da ubuduće biraju pesme na maternjem, budući da su vratili NF. Dok je bio interni izbor, mahom su birali pesme na engleskom.

Ja jedva čekam da čujem Ferto cijelu, isječak opasno vozi

Evangelia meh + stvarno ne kontam to kad na pjesmi radi ukupno 378393939 ljudi

Koji je ovo put da Evangelia pokusava i nikad nista ne napravi. Ljudi koji tako pretenciozno prave ESC projekte, a ni sami ne znaju sa kakvim bi se zanrom predstavili, pa daj od svega sto imate. Kao da joj je veci motiv probiti se kod inostrane publike a ne predstavljati zemlju.

Očekivano, gjN najbolje reakcije ima za sad, pa Marseaux. On zvuči kao da ima potencijal za top 10 u finalu, po mjeri i žiriju i publici, ali ajde da čujem cijelu pjesmu. Rekao je da, ako pobijedi u Grčkoj, pobjeđuje i u Beču. Optimista 😄

Ovaj Ferto bi mogao da iskida baš i jedva čekam cijelu verziju jer se vraćam na isječak često 😅

Koza Mostra odluce da se vrate nakon 100 godina i ja reko ima da prsti sve kad ono mi izgleda dobismo :bg: Intelligent Music Project. Pa Boze sacuvaj 😑

Bukvalno užas, ljudi koji su nekada dolazili sa bangerima, u ogromnom broju slučajeva se vraćaju sa prolivom. Neverovatno.

Ništa mi baš nije privuklo posebnu pažnju da bih iščekivao pesme, ali recimo da me najviše interesuje Ferto.

Pesme će u celosti biti puštene u etar u emisiji EurovisionGr koja će se emitovati u subotu i nedelju, 17. i 18. januara od 16.00 na ERT 1, a ujedno i na ERT-ovim digitalnim platformama.

Sada je,osim Hrvatske Dore,i Grčko NF konačno preuzelo naš PZE format od tri večeri(dva polufinala i finale u istoj sedmici).

Back