Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Konkurenciju ne možemo znati dok ne čujemo pesme, a što se učesnika tiče, meni je iskreno ovo možda i najslabiji spisak ako posmatramo isključivo imena. Daj Bože da me pesme demantuju, ali dok ne čujem, ne verujem u bilo kakav pomak u tom smislu.

Meni su ovako na slijepo favorit Harem Girls sa Ivanom Krunić, ali imam neki osjećaj da će pobijediti jedna od djevojaka sa IDJ Show-a. Nažalost Haremke prati to prokletstvo drugog mjesta i povratka odmah nakon godinu dana, pa nisam siguran hoće li uspjeti da pobijede, ali smatram da Ivana jeste pojačanje, to mi je vratilo interesovanje za PZE-om.

Mogu se naci primeri i jednog i drugog u novijoj istoriji:

Princ - prvo drugo mesto pa posle dve godine pobeda
Balos - certvto mesto '23 pa onda potpuni debakal i ispadak u PF

Mislim da je i kod njih ove godine sve moguce, s tim sto ne verujem da je pesma toliko losa pa da moze da im se desi da ispadne u PF ali ko ce ga znati

• Like
Reactions: FFM
Sinoć baš u Zvezdama Granda jedna pjeva pjesmu Kiša Milice Mišić sa Beovizije 2020 koju je napisala Saška.

Meni nisu lose njene pesme ali me nervira sto dahce kad peva. Kad uzima vazduh bas se cuje.

Meni su ovako na slijepo favorit Harem Girls sa Ivanom Krunić, ali imam neki osjećaj da će pobijediti jedna od djevojaka sa IDJ Show-a. Nažalost Haremke prati to prokletstvo drugog mjesta i povratka odmah nakon godinu dana, pa nisam siguran hoće li uspjeti da pobijede, ali smatram da Ivana jeste pojačanje, to mi je vratilo interesovanje za PZE-om.
Pa koje prokletstvo kad su jednom samo učestvovale i bile druge 😂
O prokletstvu drugog mesta možemo da govorimo ako opet budu druge.

Pa koje prokletstvo kad su jednom samo učestvovale i bile druge 😂
O prokletstvu drugog mesta možemo da govorimo ako opet budu druge.
Nisam mislio njih konkretno kao njih, već kao drugoplasiranog učesnika koji se odmah nakon drugog mjesta naredne godine opet prijavi. U većini slučajeva na nacionalnim izborima, taj koji je završio drugi, naredne godine ako se prijavi fanovi budu nostalgični na njegovu prethodnu pjesmu i nekako bude nebitan te godine i neko drugi se istakne i pobijedi. U kontekstu PZE-a mislim da nije ranije bilo baš slučajeva sa drugim mjestom da se neko prijavi godinu poslije , ali jeste naprimjer sa nekim drugim koji su se na neki način istakli, pa kada bi se prijavili godinu poslije ne bi to bilo to, kao npr. Angellina ili Baloš. Pa i Princ, koji se prijavio dvije godine poslije, čini mi se da je bio nebitniji 2025. nego one 2023., samo što se desilo da je na kraju izašao kao pobjednik, neočekivani.

Last edited:
Back