se Švedska 2026

A-Teens mi imaju najbolji nastup, evrovizičan. Pesma bi mogla biti bolja, ali ok, slatko je to.

Devojka koja je pevala baladu ima neprijatnu boju glasa, kao da karikira ili place, ne znam kako bih opisao. Pesma niti izaziva emociju niti je catchy. A Teens su bili najbolji ubedljivo. Pretpostavljam da ce oni proci direktno. Rezija kod njih i generalno nastup predobri. Strofe su odlicne, refren bi mogao biti bolji

Moze li neko da mi objasni zasto je svedska opsednuta sa greculom, prosli put bio drugi, sad ce opet da se bori za pobedu, a meni njegove pesme bukvalno 0

Kad bih se ja pitao
DTF: Jacqline and ATeens
AC: Indra

Grečula je imao odličan nastup, jako je sceničan, šteta što je pesma plagijat, ali ajde, nije ni prvi put da vidimo na ESC/NF očigledno kopiranje pa ne mogu ni da se čudim. Mislim da će A-Teens ući u finale kao drugi. Dobar mi je onaj muški duet, ima neki šmek

Stiglo 553.145 glasova večeras...

Sabiraju ko je imao najviše glasova u apsolutnim brojevima u oba kruga, a ne po starosnim grupama i oni idu u finalkvalet (Andra chansen).

Grecula bi mogao čak i da ispadne u 1/2 ako na kraju ode na ESC. A Teens bi sigurno prošli u finale ali bi tamo bili negde u sredini.

Bacio pogled na nastupe, ovo bi bio neki moj top:
1. Greczula - korektna pesma, nastup je dobro prati, a on je jako harizmatičan.
2. Jacqline - solidna pesma, ali dosta slabija od Effortless. Nastup malčice haotičan.
3. Indra - volim Bond balade, ali ovde je sve nekako plastično, generično odrađeno, tipično švedski sterilno.
4. A*Teens - ništa ja ovde ikonično video nisam, a kamoli čuo. U 2026. godini direktjo proći u finale sa ovakvom pesmom - sramotno.
5. noll2 - simpa nastup, pesma doslovno ništa.
6. Junior Lerin - bez komentara.

Greczula je ekstremno outdated. To bi bilo upitno da li je up to date čak i u 80-im. Jedino da cilja na glasove penzionera.

Back