at Austrija 2026: COSMÓ - Tanzschein

Idemo u novu epizodu "To je plagijat!" 🤣

Sad povezuju ovu pesmu sa vanvremenskim hitom Satisfaction od Benija Benasija...

Nije dobra situacija kad imam vise zelje da pustim pesme koje mi YT algoritam predlaze a koje nemaju konekcije sa evrovizijom nego ove odabrane (koje ni nemam zelje pustiti ponovo nakon prvog preslusavnja).

Nije nešto vau, ali realno najbolji izbor u odnosu na ostatak konkurencije u NF. Možda bolje i da su ove godine birali interno 😁

Ovo kao da je dorađeno/menjano. U svakom slučaju bolje zvuči. (Cosmo pozajmio jaknu od Akylasa?)

Meni stvarno nije jasna ova nepopustljiva doslednost da ima ove životinjske 3D maske iz 2011. Bizar. Pretpostavljam da na neki način ima veze sa tekstom, u kojem se pominju životinje, što mi je još čudnije i nekako pojeftinjuje pesmu.

Austriju nije briga, doslovno bi bili NQ da je ovo kojim slučajem u redovnoj konkurenciji. Ne znam zbog čega domaćini ne iskoriste zagarantovano finale da pošalju nešto suludo i pomereno?

Utisak bi mi bio mnogo bolji da pesma počinje od 2:30, jer je deonica mnogo dinamičnija u odnosu na ostatak i njegov vokal lepo prati uz ritam.

Neka upečatljivost je tu. Životinjke, plava zvezda, čak imaju i pokret ruku da bi ostvarili neki vizuelni identitet.

Ali A nikako da usklade pesmu sa nastupom. (prošla god izuzetak) Kako su samo upropastili Teyu i Selenu a sve je super krenulo. Pesma, spot, sve je bilo odlično i onda ih upropaste vizualima i stejdzingom na nastupu....

Mislim da me progoni kletva što sam jednom prilikom rekao da mi je nemački najgori jezik, a sada dve godine za redom imam pesme na istom koje su mi u vrhu esc 😅

Koji useri, ne verujem. Doduše, svejedno je, bottom 5 su svakako.

Austrija - Cosmo - Tanzschein

Ocena: 4.5

Komentar:

Domaćini često puste sebi oduška, a Austrija generalno nije neka evrovizijska sila po pitanju kontinuiteta pa nisam imao očekivanja od njih. Ipak, ovo je simpatično i mislim da je najbolji izbor kada je reč o domaćinima. Napraviće žurku u hali za zatvaranje takmičarskog dela programa. Priča mi deluje nekako organski, a pesma ima neke keči momente. Ipak, naravno da kvalitet ovde nije jača strana, ima neke upečatljive momente poput životinjskih odela i plave zvezde. Volim kada domaćin malo pusti sebi oduška ako već nema jaku pesmu.

Očekivanja:

Ne očekujem preterane promene u nastupu, verovatno će samo biti prilagođeno velikoj sceni. Možda bi bilo dobro ubaciti neki motiv koji bi malo zapalio publiku, zato što pesma ipak nije klasična pesma za žurku, već više klupska, sa elementima tehna. Od nekih inovacija, svakako nema tu puno prostora da se uradi nešto što bi ponudilo bolju rezultatsku perspektivu Austriji.

Prognoza:

Poslednjih godina branilac trofeja prolazi odlično - poslednje četiri godine konstantno završavaju u top 10. Ipak, biće i da je do toga što su u pitanju zemlje koje su se uspostavile kao moderne evrovizijske sile, a Austrija to nije. Očekujem jako slab rezultat kod žirija, a ne vidim ni da će biti preterano zanimljivo publici, te mislim da sem poena koje eventualno dobiju od Nemačke ili Izraela, nemaju puno da se nadaju. Od 25 pesama, samo 10 dobijaju poene i u gotovo svim zemljama mislim da nemaju preteranu šansu da se nađu u tom krugu.

Prognoza plasmana: 23-25. mesto

Mesto u mom topu: 25​

Back