at Austrija 2026: COSMÓ - Tanzschein

Spominju se i lav i gazela i gorila i njegova pirueta i izbacivač...i psi koji su morali da ostanu ispred kluba.
Sve u nastupu je i u pesmi.

Bina, nastupi, voditelji, publika, atmosfera - 2/10
Uuužas
Pobednik 19 god. Cool

Austrija se iz godine u godinu svim silama trudi da bude najgora esc drzava i to im odlicno ide
je l mi pricamo o drzavi koja je 3 godine zaredom poslala remek dela aka edgar-we will rave-wasted love? je l si mozda pomesao/la drzave ili nesto, posto mi je to jedino logicno objasnjenje za ovaj komentar?

Austrija je po meni najbolja evrovizijska zemlja u poslednje 3 godine, i bas mi je krivo sto su unistili ovakav streak nacionalnim finalom..ajde kao simpatican mi je ovaj Cosmo, ali bukvalno sam 3 godine glasao za njih, a sad salju neki pesmuljak, ali vidim da i nisu imali nista bolje u ponudi

• Like
Reactions: FFM
Pobednički nastup

Foto: ORF/Hans Leitner

cosmgehtfu120.webp
cosmgehtfu124.webp
cosmgehtfu100.webp

Spominju se nekakve životinje u pesmi. Ko kod Alf Poiera davne 2003.

Sto se tice domacina ovogodisnjeg Eurosonga odnsono zemlje u kojoj sam rodjen i u kojoj zivi, drago mi je sto su poslali nesto skroz drugacije za razliku od pjesme Wasted Love sa kojom su prosle godine i drago mi je sto Autrija svake godine posalje zanrovski nesto totalno drugacije. Inace ova pjesma je totalno otkacne, podsjeca me malo na Desingericinu Cokoladu, a Cosmo me podsjeca na onog malog Mirnesa Muslima koji je u Desinigericinom timu u Pinkovim Zvezdama. napisi ovo bolje

Pa šta će mu onda ovaj zoološki vrt? 🤔
Ispričao je da mu je inspiracija za pesmu i tekst došla od prečestog ostajanja ispred vrata od kluba jer mu "gorile" I "majmuni" nisu davali da uđu a on bi samo da đuska.
Plot twist
Da se on pita, istim tim likovima ili bilo kom ko hoće u klub bi jedino merilo trebalo da bude da ima Tanzschein. (potvrdu za ples)

U prevodu, dečko mnogo voli ples u klubu
Ali jbg, nije svako prava zver. Klaber, klaber!

Vidim da su rešili da do kraja iskoriste to što su direktno u finalu.
Jedini plus ide za nemački jezik, na ostalo ne bih trošila reči.

Back