az Azerbejdžan 2025: Mamagama - Run With U

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
DNiYhKa.png

Azerbejdžanski javni servis İctimai početkom avgusta je raspisao konkurs za pesmu koja će ih predstavljati u Bazelu, sa krajnjim rokom za apliciranje do 15. septembra. Pristiglo je 154 pesme, od kojih je 49% od lokalnih muzičara, što je povećanje od 6% u odnosu na prošlu godinu.

Azerbejdžan je dobio i novu šeficu delegacije. Nurlana Jafarova, poznata voditeljka, koja je bila komentatorka prenosa Pesme Evrovizije, vodiće azerbejdžansku evrovizijsku delegaciju u novoj sezoni. Pored nje, Maksim Tsurkov, direktor za međunarodne odnose i nabavku sadržaja u azerbejdžanskom javnom servisu, imenovan je za savetnika generalnog direktora televizije na projektu Pesme Evrovizije.

Last edited:
Ko će predstavljati Azerbejdžan u Bazelu, saznaćemo u utorak, 4. februara.

Od 154 pesme pristigle na konkurs, odabrano je 12 koje su prošle u uži krug.

Žiri koji je odlučio ko će predstavljati Azerbejdžan, činilo je sledećih 8 profesionalaca:
  • Elshad Khose, reper
  • Diana Hajiyeva (Dihaj), predstavnica Azerbejdžana na Evroviziji 2017.
  • Aysel Teymurzada, predstavnica Azerbejdžana na Evroviziji 2009.
  • Heyder, di-džej i producent
  • Faig Sujaddinov, kompozitor i nosilac titule "Narodni umetnik Republike Azerbejdžana"
  • Rain Sultanov, muzičar i počasni umetnik Azerbejdžana
  • DJ Fateh - producent, voditelj i direktor radija İctimai
  • Balakishi Gasimov, generalni direktor javnog servisa İctimai

Pošto je interni izbor, valjda će sutra popodne samo objaviti ko ih predstavlja.

Pošto je interni izbor, valjda će sutra popodne samo objaviti ko ih predstavlja.
Hvala puno. Deca i ja se aktivirali ove godine. Preleteli postove i obeležili datume da probamo što više finala da propratimo na netu. Možda malo smorimo sa pitanjima kad nešto počinje ili gde može da se gleda 😄

Ne svidja mi se ovaj sistem gde 8 ljudi bira predstavnika i samo saopsti pobednika ☠️

Sistem dusu dao za malverzacije raznog tipa ali ajde valjda ce izabati nesto dobro. Zadnja 2 pokusaja dosta nebitna, vreme je da se trgnu malo.

Они су зрели за једно дуготрајније повлачење. Није да ће фалити

Ne obećava mi nešto posebno, mislim zvuče ok, neki alt indi sa etno primesama... ali ne deluje konkurentno uopšte, videćemo.

Azerbejdzan koliko toliko ponekad donese taj turski melos koji nedostaje na ESCu. Ne bih voleo da pored Turske i Azerbejdzan ode sa ESCa.

A, pa super baš. :D Pominjali su se oni već neku godinu unazad u kontekstu ESC.
Volela bih nešto u stilu pesme koju sam slala, mada verujem da će i biti tako.

Back