dk Danska 2026

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
ESClogoDk.webp

Danski javni servis DR bira svog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beču putem 56. izdanja festivala "Dansk Melodi Grand Prix". Izbor će se održati 14. februara sa početkom u 20 časova u Nord areni u Frederikshavnu. Šou će voditi tv i radio voditeljka Sara Bro i glumac Alex Høgh Andersen. Sari će ovo biti treći put u toj ulozi, dok je Aleksu ovo prvi put.

DR će 22. januara objaviti 8 učesnika koji će se nadmetati za kartu za Beč.

Arena Nord

NordArena.webp

Očekujem da Danska ove godine servira Ukrajinu 2022 slejaž i osvoji.

Jedino ako Trump do onda odluči ne snečirat Greenland prije Eurovision song contest-a

Uzeće neka bogata zemlja (i) ove godine, Danska ili Norveška vjerovatno, mada ako mora neka velika, neka to bude Francuska, iako sam ja više za to da neke ove zemlje "prema nama" osvoje

U 10h u cetvrtak izbacuju pesme, zanima me ko ce se sve od povratnika naci na listi

Danski emiter objavio je učesnike nacionalnog izbora "Dansk Melodi Grand Prix 2026"!

• Emil Otto – Copenhagen Noir
  • Ericka Jane – Death of Me
  • Lasse Skriver – Roaring Heart
  • Late Runner – Can U Feel It?
  • Myrkur – Touch My Love and Die
  • Sander Sanchez – Two Spirits
  • Sissal – Infinity
  • Søren Torpegaard - Før vi går hjem
Pesme možete poslušati na DR.DK.

MGP2026ucesnici.webp

No comment za povratak Sissal, ali s druge strane, Myrkur na popisu mi je pozitivno iznenađenje. Folk + black metal, jedva čekam da poslušam njenu pjesmu

Zanimljiva mi je "Touch My Love and Die" od Myrkur, jedino što sam očekivao bolji zvuk, nešto je prigušen, kao da je od pre par decenija. I nedostaje malo živosti, sve vreme je usporena, ali dopada mi se mistika.

Evo i YouTube plejliste MGP-a

Što se mene tiče, Myrkur apsolutni favorit :love:

Myrkur - Touch My Love and Die je ODLIČNA! :love::love: Malčice drugačije od onoga što bi se inače od nje očekivalo, ali s obzirom da je riječ o potencijalnoj eurovizijskoj pjesmi, skroz logično.

Koliko bi prejako bilo da imamo jednu takvu pjesmu na ESC-u. Međutim, uzevši u obzir da je to DMGP, ne znam koliko su dosadni Danci, koji već godinama i godinama besciljno plove u bezličnom, izlizanom pop zvuku, spremni izaći iz zone komfora i poslati nešto ovakvo. Kamo sreće

Ja se izvinjavam ali strofe u Sissalinoj pesmi bukvalno kopija Lana Lopičić - Doline.

Bio je 2023. na DMGP-u taj Soren:

Inače, Sissal je s ovom, još gorom i još užeglijom pjesmom od one prošlogodišnje, na kladionici prva za pobjedu na DMGP s 38%. Šta reći 😂

Sisaljkina pesma je očaj živi, totalno zastarelo, nehitično, generično go*ance. Doduše takva je bila i prošle godine, ali makar je imala kao neku hitičnost. Fanice naravno svršile jer je ona u pitanju, da neko drugi izvodi ne bi ni konstatovali pesmu.

Po običaju non event NF, sviđaju mi se samo Sander Sanchez i Myrkur, s tim da mi kod nje fali neka dinamika, nekako mi pesma deluje kao demo. Ipak, bilo bi lepo za promenu od Danske koja pliva u bazičnosti i jednoličnosti zvuka godinama, videti ovako nešto.

Sisaljka pakao života, mislili smo da ne može užeglije od onog prošle godine, kad ona se vraća posle godinu dana i uspeva da nadmaši sebe. 💀

Soren dobar i ovaj put, uz njega mi se dopadaju mi se i Emil, za koga mi se u nekim delovima čini kao da je imao Feeling good za inspiraciju, kao i Sander.

Sisaljku obožavam kao i Hallucination, Infinity je pa.. onako definitivno. Mislim da je trebala da sačeka koju godinu i da dođe sa nečim inovativnijim, opet ne zvuči loše, ali nisam oduševljen.

Pesme koje su mi se svidele:
Ericka Jane - Death of me
Lasse Skriver - Roaring heart
Soren Torpegaard Lund - For vi gar hjem
Sissal - Infinity (mogla je biti bolja)

Što se tiče ostalih pesama nisam imao nikakav specijalan utisak. Myrkur - lepa melodija ali mi je pesma previše spora.
Ne znam ko bi ovde mogao da pobedi, moramo da sačekamo nastupe.

Što se mene tiče, ubedljivo najbolja pesma na izboru. Jedini nedostatak je to što se pevačica ne zove Sissal pa nije favorit za pobedu.

Back