ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Ja sam praktično prestao i da komentarišem na našu temu jer mi se zgadilo konstantno potenciranje i uvažavanje mišljenja YT persona. Preteruje se zaista, ponešto okačiti je sasvim u redu i u skladu sa temom, ali konstantno svima ovde nabijati na nos njih i njihove abitne komentare je too much. Znači bukvalno me zabole za mišljenje Džordžine vokal koačice ili bilo koga drugog od njih, niti su bitni i relevantni, niti mogu imati bilo kakav uticaj na ishod ili promenu mišljenja ljudi kojima je naša pesma odlična od prvog momenta, a ni na rezultat u maju.
Malo mi je jedan lajk za ovakav post!!

Naravno da Evrovizija JESU i girl bopovi i joke act-ovi i balade i opere i svasta nesto sto bi trebalo da ``veze`` ljude kroz zabavu i neki lep vizuelni dozivljaj a najvise kroz neku finu atmosferu. OK - takmicenje je pa mozda smo se malo vise pretvorili u ``navijace``, ali opet sa druge strane ako neko kaze da mu se neka pesma svidja manje ne znaci da nekoga prozivam(o)...
Ja recimo godinama unazad imam neke pesme kao ``favorite`` za koje znam da nece dobro proci (cak i sa PZE) - ali ih dan dans volim cuti...

Volim pogledati neke YT recenzije ili statistike - zabave radi (pogotovo kod likova koji su ``ozbilno`` u ESC temi, koji odu i na neki ivent, trude se da naprave dobar kontent - bilo im pozetivno ili negativno misljenje o pesmi koja se meni svidja - jer to nece zavisiti da li se meni pesma svidja ili ne).

Za mene je pesma taj neki osecaj koji u meni stvara - cak i vizuelno... E sad - i ako mi se neka pesma ne dopada - ne znaci da nije dobra, ili da neko drugi ne treba da je voli ... Recimo ove godine ja Svedsku pesmu nikako ne mogu ALI - od onih lasera, tehno prizvuka i njenog stajlinga sve bi trebalo da je bas po mom ukusu - ali NIJE...

Pricate kao da je bilo 30 postova o youtube reakcijama. I do ove sezone godinama su se postavljale reakcije i komentarisalo. Sto je to postala tabu tema? I o cemu biste vi da pricate do pocetka proba? Kao da ima puno materijala.
Bas to (y).
Ja se bukvalno osecam malo ``prozvano`` jer sam par puta okacila ili ``prepricala`` neke recenzije (tacnije 2) (gospodju Djordjinu Shanel nisam pomenula) - ali i ako je pomenuta od nekoga bilo je isto svega par puta - u saljivom kontekstu...

Da, djeluje kao učesnica revijalnog programa. Imam osjećaj da ću takav utisak imati i u drugom polufinalu kad bude nastupala

Voditeljka Jutarnjeg programa radija FM4, Emily Busvine, dočekivaće takmičare u green room-u na Pesmi Evrovizije, koji će se praktično transformisati u njen kafić. Kao konobarica sa kafom na poslužavniku, pobrinuće se da se svi takmičari osećaju prijatno i opušteno u bečkoj kulturi kafića, i sa njima će voditi kratke razgovore.

Emily je rođena 1996. u Beču, a odrasla u Berlinu, Varšavi i Moskvi, između ostalog. Studirala je političke nauke i antropologiju na Univerzitetu u Kembridžu, a u Beč se vratila 2018. godine, gde je završila master studije na Diplomatskoj akademiji. Od početka 2026. kovoditeljka je Jutarnjeg programa na FM4, zajedno sa Filipom Embergerom. Njena englesko-austrijska pozadina, i odrastanje u različitim zemljama, pružili su joj živopisni mozaik znanja o pop kulturi. Ove godine, vodila je prenos austrijskog nacionalnog izbora na YouTube-u. Kada ne radi kao voditeljka, na sceni je glumica, a u slobodno vreme šeta svog psa Vukija u Bečkoj šumi.​

Foto: ORF/Hans Leitner

besonderer102.webp
besonderer108.webp

Nadam se dogodine da se vraća Mađarska nakon političkih promjena.Izgleda da za BIH još dugo nema nade s obzirom na katastrofalan status BHRT

Back