nl Holandija 2025: Claude - C'est La Vie

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
Xtua1pg.png

Holandski javni emiter AVROTROS odlučio je da učestvuje na Pesmi Evrovizije 2025. u Bazelu, nakon višemesečnih razgovora i konsultacija, te dobijanja dovoljne garancije EBU-a da će biti sprovedene strukturne promene na muzičkom festivalu. Oni su se, zajedno sa drugim zemljama, zalagali za ove promene, tokom i neposredno nakon takmičenja u Malmeu, i emiter je zadovoljan paketom mera koji će biti na snazi i pozitivno gleda u budućnost. Uvedene su konkretne promene kao što su imenovanje menadžera za bezbednost u okruženju izvođača, ozbiljno ograničavanje snimanja iza scene, bezbedni prostor za izvođače iza kulisa gde neće biti ometani i osniva se krizni tim sastavljen od predstavnika EBU-a, zemalja učesnica i organizatora, tako da se važne odluke donose demokratski. Martin Green je imenovan za direktora Evrovizije koji će nadgledati ove promene. AVROTROS će pažljivo pratiti ovaj proces i veruje u obnovu najvećeg evropskog muzičkog festivala.

Joost Klein je dobio ponudu AVROTROS-a da ih predstavlja i dogodine, ali kako ju je on odbio, otvoren je konkurs za pesmu koja će ih predstavljati. Prijave su otvorene do 22. novembra u 23:59 putem imejla songfestival@avrotros.nl.

Last edited:
Na konkurs je stigla 331 pesma. Među prijavljenim pesmama su i one na holandskom, engleskom i drugim jezicima, a tu su i balade, brže i rock pesme. Selekciona komisija će u narednim nedeljama preslušavati pesme i odlučiti ko putuje za Bazel.

Ujedno, AVROTROS je danas potvrdio učešće i na Pesmi Evrovizije 2026. godine, najavivši da će prijave početi 1. avgusta 2025!

Izgleda da danas u 16h saznajemo ko će predstavljati Holandiju.

Neke njegove pesme

Ladada (Mon Dernier Mot)

Layla (Take Me On Your Way)

Écoutez-moi

Bravo @Miki ! 😀 (mislim da ga je dva puta slao na FSC)
Mislim da je ovo odličan odabir izvođača.

Čestitke Mikiju i srećno Holandiji. Možda bude nešto zarazno.

Ova Ladada je zaraza, sećam je se sa FSC-a, ako bude nešto u sličnom fazonu, mogli bi biti dobri ove godine. Mada, ispali su beskičmenjaci nakon prošlogodišnjeg skandala, ali ok.

Ja to uopšte nisam očekivao od njih, očekivao sam da će AVROTROS lupiti šakom o sto lol

Hvala ti bože i sveti petre da ipak nije EWropapa

Jaooo bas mi je drago zbog Claude, obozavam ga! 🤗
Da slao sam ga 2 puta na FSC i imao sam jos jednu pesmu u planu da saljem, zapravo ovo:

Neka mu je sa srecom! 🤗

Back