is Island 2025: VÆB - RÓA

Joj počela je da mi se sviđa ova sprajt žurka pesma!

Očekivano u bottom 5 ali stvarno nisu zaslužili baš nulu od žirija. Ako su svi ostali dobili poene mogli su i njima bar nešto udeliti čisto da ne završe sa nulom od žirija. Bili su energični i simpatični, bili bi odličan paket za JESC.

Čak sam i iznenađen s ova 33 poena na kraju, mislio sam da će imati dosta manje. Ali u suštini, ovo je neki krajnji domet za njih bio.

Meni je ovo bilo solidno simpatično. Vidim da su i u finale ušli lagano sa šeste pozicije.

Ova pesma (koju gotivim, tako da nije šejd) je imala samo koji poen manje od publike nego Francuska za koju smo mislili na dan finala da će da pobedi.

💀

Iznenađenje mi je samo što su lagano prošli u finale, iako sam očekivao prolazak. Izgleda da su deca baš bila aktivna sa glasovima u pf-u. 😂

Sad mi je još više krivo što nisu izabrali Birgo. Ovom JESC dvojcu je i nula od žirija previše.

Za njih je veliki uspjeh što su bili u TOP 10 u Sloveniji, Hrvatskoj i Njemačkoj. U polufinalu su imali 8 iz Hrvatske, 10 iz ostatka svijeta...

Realan i očekivan debakl. Zalutali u finale. Što se mene tiče, ovo je bilo i ostalo iritantno.

U poslednje 4 godine, Island je dva puta prosao kad je pevao na islandskom, a ispadali su kada su pevali na engleskom. Definitivno lep podstrek da salju pesme na maternjem jeziku. Zanimljivo je da su oba puta prolazili kao neocekivani finalista, niko ih nije video u finalu. Oba puta doduse bottom 3, ali za zemlju ove velicine, finale jeste uspeh.

Back