mt Malta 2026

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
ESClogoMt.webp

Malteški javni servis PBS svog predstavnika za Beč, bira putem nacionalnog izbora "Malta Eurovision Song Contest" (MESC). Takmičenje će se održati pod šatorom u okviru MFCC koncertnog i izložbenog centra u području Ta'Qali u središtu ostrva. Polufinale će se održati 15. januara dok je finale zakazano za 17. januar.

Odabrano je 18 izvođača za polufinalne večeri:​
  • Franklin Calleja - Guide You Home
  • Chess Galea - Shout It Out
  • Liston Bongailas - Mela
  • Kurt Anthony - On The Borderline
  • Stefan Galea - Pose
  • Ema - Achikuku (Don’t Think About It)
  • Kelsy Attard - Perfectly Broken
  • Adria Twins - Nerġa’ Nqum
  • Kelsie Borg - Let a Girl Breathe
  • Matthew Cilia - Brutality Mentality
  • Matt Blxck - Ejja Lejja Ħdejja ‘l Hawn (The Flute)
  • Rhiannon Micallef - Hold Myself Up
  • Mychael Bartolo Chircop - My Sweet Angel
  • Aidan - Bella
  • Denise - Trophy
  • Nathan Psaila - Ganador
  • Mark Anthony Bartolo - Mumenti Sbieħ
  • Janice Mangion - Univers
Glasaju i žiri i publika, kako u polufinalu, tako i finalu, u odnosu 50%:50%. Žiri će činiti najmanje 5 članova. U slučaju jednakog broja poena, prednost imaju glasovi publike.
MESClogo.webp

Zanima me baš što je Aidan spremio, možda je ovo napokon njegova godina.
Od Matt Blxca i netalentiranog Stefana Galee mi je muka, nek sjašu više

Aidan je objavio sledeće:

"Moja pesma za Evroviziju zove se Bella. Bella je poema - džezerska, filmska numera inspirisana romantikom 1950-ih i 1960-ih, pesma koja sadrži pravu muziku sa orkestrom i tekstom na malteškom i engleskom jeziku. Bella nosi moj identitet, korene i duh ostrva kojeg ponosno zovem domom - Malte. Ove godine želim da donesem malteški jezik sve do Beča... ponosno, glasno, lepo".​

Po onim isečcima, sviđaju mi se jedino Kelsie Borg, Denise i Aidan

Bukvalno to htedoh da kažem. Šteta što se nije prijavila ove godine, jer sudeći po ovim isečcima koji su izašli, pesme nisu ništa spec. Nijedna mi nije privukla pažnju.

Pa ovo joj tek treći pokušaj, što je za malteške standarde ništa 😃 i ona može biti interesantna, imala je dva fina pokušaja do sad

Ovde ne znam nikoga a i ne očekujem mnogo. Malta mi je uvek bila dosadna i neinspirativna država na esc-u. Ovaj fazon na koji idu poslednjih godina Michela, Destiny, Miriana Conte mi se uopšte ne sviđa.

Back