de Nemačka 2026

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
ESClogoDe.webp

Od ove sezone, rukovođenje Pesmom Evrovizije u okviru ARD-a prelazi sa NDR-a na SWR (Südwestrundfunk), regionalnu radiodifuznu kompaniju za pokrajine Baden-Virtemberg i Rajna-Palatinat. Nemačko finale biće održano 28. februara.

Lista učesnika nemačkog izbora biće objavljena sutra u 19 časova.

Barbaru Šeneberger ponovo gledamo u ulozi voditeljke, što će joj biti deseti put da vodi nemačko finale.​

Spekuliše se da bi među učesnicima mogla biti Sarah Engels, koja je zauzela drugo mesto u nemačkom talent programu "Nemačka traži superzvezdu", franšizi Idola, 2011. godine. Potencijalni naziv njene pesme je "Fire". Očekuje se 9 takmičara u finalu, ali sutra ćemo saznati preciznije. BILD prenosi da će se takmičenje verovatno održati u Berlinu, pa se može očekivati da to bude u televizijskom studiju kao 2018. i 2019. godine. Takođe, navodi se da bi se Barbari na sceni mogla pridružiti Hazel Brugger, voditeljka Pesme Evrovizije u Bazelu 2025.​

Ako Sarah Engels bude ucestvovala na Njemackom predizbor i ako je Njemacka posalje mogli bi smo ocekvat top 5 Plasman od Njemacke inace iz istog takmicenja je potekao i Luca Hänni.

Evo nekih pesama Sare.

Iz novogodišnjeg šoua ZDF-a "Willkommen 2026"

Obrada hita Abbe "Gimme! Gimme! Gimme!"

Također treba napomenuti da je Sarah Engels veću popularnost stekla ne toliko zahvaljujući drugom mjestu u showu „Deutschland sucht den Superstar“, koliko zbog medijski vrlo praćene ljubavne veze s pobjednikom sezone, Pietrom Lombardijem. Njihova veza započela je tokom samog takmičenja, kasnije je okrunjena brakom iz kojeg su dobili sina Alessija.

Međutim, brak je završio razvodom, nakon čega su uslijedile dugogodišnje javne rasprave i pravni sporovi oko starateljstva i odgoja djeteta, što je dodatno punilo medijske stupce.

Učesnici:
  • Sarah Engels – Fire
  • Malou Lovis – When I’m With You
  • Dreamboys The Band – Jeanie
  • wavvyboi – Black Glitter
  • Ragazzki– Ciao Raggazki
  • BELA – Herz
  • Laura Nahr – Wonderland
  • Molly Sue – Optimist (Ha Ha Ha)
  • MYLE – A Ok

Malou Lovis je pobednica 13. sezone nemačkog izdanja "The Voice", 2023. godine.

U finalu, žiri će imati veliku moć. Naime, u prvoj rundi glasanja, međunarodni žiri sačinjen od 20 muzičkih stručnjaka iz 20 zemalja učesnica Evrovizije, oceniće svih 9 takmičara i odabrati 3 superfinalista. U superfinalu glasa samo publika.

Na taj način, publika neće imati priliku da glasa za 6 pesama koje će prethodno eliminisati žiri.

Šta znam, ne deluje mi najsrećnije ovaj izbor. Black glitter mi je privukla pažnju, vuče na neki retro glam rok, Myle je još ok, ovo ostalo stvarno deluje bezveze. Sara pogotovo, toliko izlizani i milion puta viđeni wannabe girl bop i to naziva "Fire" ni manje ni više. 💀

Koliko loš izbor, Sarah mi neironično još i najbolje zvuči na osnovu ovih isečaka. Nemci nastavljaju po starom, opet će jednom u 10 godina poslati nešto konkurentno i dobro, poput Abora i Tynne. Ostale godine biće nebitni, boriti se za dvocifren broj poena i nepravedno zauzimati nekome mesto u finalu.

Po isječcima najviše potencijala da mi se svidi definitivno ima Black glitter
Fire fire liar liar je stvarno blam

Nemci standardno dosadni.

Na osnovu isečka najviše mi se sviđaju "Herz" (zvuči kao nešto što se sluša u Nemačkoj i ima zabavnog elementa) i "Wonderland".

Back