si Slovenija 2025: Klemen - How Much Time Do We Have Left

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
shU0xN6.png

RTV Slovenije je objavila javni poziv za pesme koje će se takmičiti na nacionalnom izboru EMA 2025. Nakon dve godine internog izbora, poznata "Evrovizijska Melodija" se vraća na male ekrane. Rok za prijave je do 25. novembra, a takmičenje će se održati u subotu, 1. februara.

Selekciona komisija, sastavljena od najmanje 3 člana, odabraće 12 pesama koje će ući u trku za narednog predstavnika Slovenije na Pesmi Evrovizije. Spisak izabranih kompozicija i izvođača biće objavljen najkasnije do 20. decembra.

Pobednička pesma biće odabrana u dva kruga glasanja. U prvom krugu glasaće pet žirija sa po pet članova, koji će podeliti poene po evrovizijskom principu (1-8, 10 i 12 poena):​
  • žiri muzičkih izvođača, stvaralaca i kompozitora;​
  • televizijski žiri, sastavljen od urednika, voditelja, reditelja, koreografa, dizajnera;​
  • radijski žiri, koga čine urednici radija, voditelji i novinari;​
  • fanovi Pesme Evrovizije iz redova OGAE Slovenija;​
  • žiri međunarodnih onlajn influensera iz oblasti Pesme Evrovizije, tj. kreatori ESC blogova, vlogova, onlajn novinari i komentatori.​
U drugom krugu EME, tzv. superfinalu, dve pesme sa najvećim brojem poena žirija, biće predstavljene još jednom, i pobednika odlučuje publika glasanjem putem mobilnih i fiksnih telefona.

➡️ Prijavni formular za EMU 2025.

Spisak učesnika:
  • Eva Pavli - Niti
  • KiKi - O-ou!
  • Jon Vitezič - Vse ti dam
  • Trine - Grace
  • Klemen - How Much Time Do We Have Left
  • Žan Videc - Pusti da gori
  • ANNA - Čau
  • July Jones - New Religion
  • ZveN - Divja
  • PolarAce - Kind
  • Astrid & The Scandals - Touché
  • RAI - Frederick’s Dead

POBEDNIK: Klemen - How Much Time Do We Have Left

Last edited:
Prošle godine neplanirani interni izbor Raiven nakon kojeg je bilo jako puno prigovora,ito s razlogom. Evo nove prilike za one od Prošle godine za one što nisu dobili šansu.

Imam neku informaciju da je bilo svega 4 prijavljene pesme u trenutku dok je vecina konkursa bila dobrano poodmakla.

Imam osećaj da ću biti botina Slovenije ove godine neki😍
IMG_0358.webp

Mislim da i tematski neće biti daleko od Sunđer Boba lol
Šalim se, ali ne znam da li stvarno peva. Poznat je po imitacijama, a skoro je i na nekoj EMA imitirao sve bivše slovenačke predstavnike. Tako nešto i očekujem, ako je istina da je na spisku.

Prva učesnica EME je

Eva Pavli - Niti
(Eva Pavli / Eva Pavli / Hugo Smeh)

EvaPavli2.webp

EvaPavli.webp

Last edited:
Druga učesnica je

KiKi - O-ou!
(Laetitia KiKi Pohl / Laetitia KiKi Pohl/ Laetitia KiKi Pohl, Blaž Mikl, Jovica Novkovič)

Kiki.webp

Back