261. FSC - Heaven VS Hell

Zadovoljan sam i ja komentarima ponovo nakon izdanja pauze, tako da kapiram da ulazim u finale. Skapirali ste koncept!
 
Nisam zadovoljen komentarima, žao mi je poss
Ja kad ispadnem dva puta uzastopno

didi-dijana-jankovic.gif
 
Ja tri i to sa poslednjom pesmom koja je hit u celom svetu 😂
 
Vi ste male mace za mene. Kad budete vezali vise od 5 javite se. 🤫🫤
Ja kad ispadnem dva puta uzastopno

didi-dijana-jankovic.gif
Tako ja kada vezem dva finala.
Moram da priznam da se nadam i realno je da i ovaj put budem u finalu. Mozda cak i da se dokopam TOP 10, iako ima dosta dobrih pesama.
 
Ja sam čekao sigurno 10 učešća pre no što sam video finale, možda čak i više od toga 😂 ne računam prvo učešće jer je bilo samo finale na prvom izdanju.
 
Evo mojih komentara, ocena kojih nije bilo dugo prikazivano na ovaj nacin. "Ukrao" sam neke od komentara forumasa koji su komentarisali. Jos uvek mi nije kristalno jasno za neke pesme, ali to je za sada tako.

RAJ

1. Meghan Trainor - Made You Look 8+

2. Sam Smith - Fire On Fire 9+ Napokon nesto lepo od njega da cujem.

3. Elemental - Goli i bosi 7+ Da peva samo ona, bio bi mi bolji utisak. Bas mi je onako pesma bez briga, bez puno razmisljanja, sto uopste nije lose.

4. Lara Fabian - Ta peine 10 Ja nju obozavam. Ovu pesmu slusam odkako je izasla i bas sam se iznenadio da je neko poslao. Pesma koja ne nudi dramu, ali zato miluje dok je slusam.

5. Beyonce – DAUGHTER 10- Zaista sam se bio zapitao da li to ona peva. Totalno drugacija, ali u pozitivnom smislu. Slusajuci ovu pesmu (a ne mogu reci da nisam procitao tekst), stekao sam utisak kao da se ispoveda. “Ovo mi je čak i dobro od Bezonce, sviđa mi se fado energija” Dobar opis.

6. Elodie - A Fari Spenti 8- “Pesma ništa posebno al ona izgleda kao neka muza ili nimfa koja se kupa u nekom edenu.” U sustini tako je. Lepo mi je za poslusati, ali nista sad specijalno.

7. Tommee Profitt feat. Jordan Smith - Mary Did You Know 10 “Pobednik žirija na FSC, a kod publike verovatno flop.” Isti utisak. Meni se dopada, pogotovo njegov glas. Ovaj instrumental u toj drami mi se bas dopada i tako bi nesto slao ukoliko bi se organizovao FSC sa instrumentalima.

8. Il Pagante - Il Terrone Va Di Moda 8+

9. Claydee - A Tu Salud 9- Mini kulminacija poboljsava utisak. Inace lepo.

10. Božo Vrećo - Po ladu, po zaladu 6+ Ocena vise zbog glasa. Pesma mi i nije tako legla. Cuo sam neke njegove pesme i ima interesantnijih. Ovakav tip pesama mi je takav da ako mi se od starta ne dopadne, nece ni kasnije.

11. Angie Rose - Fight Like A Man 8+

12. TRIQUELL – Jugular 8

13. Julien Doré - Coco Câline 8 Moze ovo, ali bez pande. Imam osecaj kao da sam na talasima i lagano me ljulja.

14. Grimes – genesis 5

15. SIRUSHO - Ինձանից Ավել/Un Millon de Flores ft. Victor Espinola 10 Meni se ovo dopada. “Ovaj mi je skroz nepotreban ovde, da Sirusho sama peva bilo bi puno bolje.” A kod mene je obrnuto. Da sama peva mislim da mi ne bi ostavila odlican utisak.

16. Moncrieff - Love Somebody 8

17. Jessie J - I Want Love 10 Svidja mi se taj retro, moderan zvuk, sa odlicnim refrenom.

18. Trois cafes gourmands - On t'emmene 9- Refren vadi stvar. Dopada mi se ova veselica.

19. Guy Sebastian - Standing With You 8+ Polako se bude emocije dok slusam ovu pesmu, za razliku od prvog slusanja. Mozda ce napredovati jos. Svakako mi je lepo.

20. Nelly Furtado – Phoenix 7+ Steta sto nema neke dinamike; ne mislim na dramu ili eksploziju, ali da razbije tu neku monotoniju. Lepo je zaista, ali ne drzi paznju do kraja.

21. Isabel LaRosa – Heaven 6 Dobro mi krene, ali refren i nakon toga mi splasne utisak. Ne znam. Mozda i taj takt mi ne prija.

22. AURORA - The Conflict Of The Mind 7+

PAKAO

1. Dead by April - Break My Fall 9 “Snažna i emotivna pesma.” Slazem se. Nesto niza ocena je to sto mi se promena u drugom delu nije svidela u toj meri da mi ostavi bas odlican celokupan utisak.

2. Chrissy Chlepecka – AFFECTION 6 Vise mi je zanimljiv pocetak spota, nego sama pesma.

3. Marina Satti – Tucutum 3+ “makar je ovo poslužilo da više cenim njenu ESC pesmu jer je u odnosu na ovu premija (iako je sličan vajb)” Isti komentar.

4. Mala Rodriguez - Agnus Dei (Vis a Vis) 8+ Moze ovaj spanski zvuk, samo sto mi je problem sto mi do pred kraj ne drzi paznju.

5. Sofia Isella - Hot Gum 6- Jeste seksi, ali mi nije privlacna. Previse mi je nametljivo.

6. The Irrepressibles - In This Shirt 9- “Dobra stvar, a spot mi je malo neprijatan za gledanje.” Tako i kod mene. Nije me privuklo na prvo slusanje, ali sad polako napreduje i dopadljivo mi je. Iznenadjujuce za mene. Instrumental, muzika je bas dobra.

7. VALMAR - Elbaszom a pénzem 9+

8. Eleni Foureira - Den sou hrostao agapi (Δεν σου χρωστάω αγάπη) 10 “ok je ali neću njene balade, priznajem samo nešto slično njenoj evrovizijskoj pesmi” Bas lepo od nje. Hvala joj.

9. Siames - The Wolf 6

10. Nicholas Bonnin x Angelicca - Shut Up And Listen 9- Jako mi je misticno i nedokucivo. Puno je napredovalo kod mene od prvog slusanja. Svidja mi se njihova kombinacija glasova. Pozitivno je to sto nije u mom fazonu, a dopada mi se.

11. Bambie Thug - Tsunami (11:11) 6- Pohvalno je to sto mi je ovo slusljivije od evrovizijske pesme.

12. Mari Bella - Different Kinda Love 10-

13. Manntra – Kiša 9- I dalje mi je ubedljivo najbolja ona sa Dore. “Ove osobe me plaše.” Tema pogodjena.

14. Matt Maeson - Put it on me 8

15. Winning Team – Darkside 8 Kada sam cuo isecak, stavio sam znak pitanja posto se cuo samo instrumental, a nije mi delovalo da ce biti instrumental. Generalno je dopadljiva muzika. Svidjaju mi se strofe, ali mi fali refren. Nije moralo nesto puno, ali bar malo da pokrije instrumental. Sve u svemu je dobro.

16. Lazza - 100 MESSAGGI 10- Emotivno, lepa klavirska pratnja… Bez nekih zamerki.

17. Saint Mesa – Empire 6

18. Daya – Downtown 6- “Ne prija mi ovo” Ali iskljucivo zbog tog kompjuterizovanog glas.

19. Thirty Seconds To Mars - The Kill (Bury Me) 9

20. Il Volo feat. Irama - Saturno e venere 9+ “Ovo mi je baš rajski, možda je tekst prljav. Iramin glas blago.” Bas zbog njega mi nije za 10

21. Caskets - Glass Heart 8+

22. Severina - Grad Bez Ljudi 10

Sve u svemu, jos jedno dobro izdanje u nizu.
 
E, da. Ro ce biti odusevljen. 😅
Statisticki (sad sam prebrojao) 2/3 pesama iskomentarisano, a 1/3 pesama mi nisu bile inspirativne za komentarisanje.
 
Back
Top