ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Status
Not open for further replies.
Pink po meni radi na anti-reklami Evrovizije. "Visoko rizičan događaj pa visoko rizičan događaj..." Ponavljaju to ko papagaji.
 
Pisalo se već o tome, gluposti. Ne bi svakako trebalo Vels i UK u isto vreme da učestvuju. Dakle, slično kao na JESC-u.
 
Ne može Vels zato što se njihov emiter gleda pri UK, a ne kao nezavisna država
 
Cini mi se da EBU ovim ogranicenjima svake godine radi sve da prave fanove udalji od Evrovizije. Osecam da nam se sve servira na kasicicu. Krenulo je od toga da je novinarima zabranjeno prisustvovanje prvim probama, pa drugim, a sada nije moguce imati live streamove iz press centra ni tokom finalnih proba, pa cak ni sa ovog bednog plavog tepiha. Nigde konferencija za izvodjace, da predstave sebe i svoju pesmu priblize publici. Ocigledno je da im nisu bitni ni izvodjaci ni fanovi, i da je jedini cilj da stvore TV show kojim bi se dodvorili novim Tiktok generacijama. Ovaj period proba mi je ranjih godina bio drazi od same Evrovizije, ali su uspeli da mi uniste bilo kakav hajp oko takmicenja. Ove godine po prvi put nisam ispratio sezonu nacionalnih finala, sledece verovatno necu pratiti ni samu Evroviziju. Ne znam, mozda sam vec omatorio, neka im ti "neki novi klinci" prate Evroviziju nadalje.
 
Ali da nema zive dusee…tako sivo, monotono…kao da se ne radi o nekom nacionalnom evropskom takmicenju. Zamislite ovakvu atmosferu na otvaranju evropskog prvenstva ili svetskog u fudbalu…😂 Nije problem sto je skandinavija, secam se u Oslu 2010. otvaranje je bilo odlicno. Jednostavno ova ratna situacija u Evropi i odluke EBUa donosi takvu atmosferu u praksi…jadno, da nema dalje. Ako se ova atmosfera prenese i sledece godine, ne pise se dobro Evroviziji.
 
Meni su svi ovi pred evrovizijski događaji toliko non event, a nije uvek bilo tako. Sve što može da se uništi uništili su. Pre par godina probe su bile dostupne za novinare, imali smo press konferencije, normalne probe na YT, novinarima nije bilo zabranjeno da uživo prenose crveni tepih, sve što mogu da nam uskrate su uskratili.
 
Jel da se nadamo sutra klipovima ili komentarima nastupa od Milosa i Majste ili prc milojka?
 
Pa kontam da komentarimo mozemo da se nadamo, al za klipove nema sanse.
A i Majsta je sam rekao da ce dati iskreno misljenje(barem za nas nastup) i kako sve to izgleda nakon sto odgleda.
 
Više predevrovizijske žurke liče na Evroviziju, nego sama Evrovizija, počev od entuzijazma pa do sadržaja.

Ove godine nijedan segment nije uzbudljiv. To pevanje ispod fejk tuša na Ig ne može da zameni buzz koji daje press centar.
 
Ma Majsta je legenda…decko je toliko objektivan, razuman,realan, lepo iskomentarise sve. Ne sumnjam da ce njegovi komentari biti odlicni.
 
Evo raspored konferencija koje nas očekuju u pres centru:
  • Utorak, 23:35-00:35 Pres konferencija sa 10 finalista iz 1. polufinala
  • Sreda, 13:30-14:00 Pres konferencija sa voditeljima
  • Četvrtak, 23:35-00:35 Pres konferencija sa 10 finalista iz 2. polufinala
  • Petak, 18:30-19:00 Pres konferencija sa direktnim finalistima
  • Petak, 19:30-20:00 Pres konferencija SVT-a i EBU-a
  • Nedelja, 01:20-03:00 Pres konferencija sa pobednikom
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top